4 būdai, kaip palengvinti mėnesinių skausmingumą

Vaikinai niekada nesupras, ką reiškia kiekvieną mėnesį pasitikti su nusiteikimu, jog ir vėl laukia nelemtas PMS, o paskui dažnai net savaitė nemalonių pojūčių ir skausmų. Bet visiškai nereikia kankintis ir keikti viso pasaulio! Vos pajutusi skausmą nedelsk ir imkis jį malšinančių priemonių.

Judėjimas

Nors prasidėjus menstruacijoms mielai apsikabinusi pagalvę tamsoje leistum ateinančias dienas, skausmai nuo to nesumažės. Anaiptol, reguliariai sportuojančios merginos paprastai jaučia silpnesnius skausmus, tad pats metas autis sportinius batelius ir išeiti bent pasivaikščioti. Labai stiprų skausmą taip pat gali sumažinti pritūpimai, o jeigu nesinori ropštis iš lovos, padaryk kelis pratimus gulėdama ant nugaros. Sulenk kojas per kelius ir lėtai kilnok pilvą aukštyn žemyn. Atlikusi pratimą penkis kartus pakeisk jį antruoju. Pakelk per kelius stačiu kampu sulenktas kojas ir įsiremk pėdomis į sieną. Tokia poza stenkis išbūti penkias minutes.

Mityba

Nors prieš menstruacijas, atrodo, gali valgyti viską iš eilės, pasistenk to nedaryti, nes skausmas tik didės. Kadangi tomis dienomis organizmui būtina gauti kuo daugiau magnio ir kalcio, rekomenduojama gerti daugiau vaisių sulčių, vaistažolių arbatų. Patartina atsisakyti kofeino, taip pat vartoti kuo mažiau mėsos ir pieno produktų, druskos. Stenkis valgyti neriebų ir neaštrų maistą.

Šiluma

Patikrintas triukas, malšinantis skaudžius mėnesinių spazmus, yra šilta vonia arba šildyklė su karštu vandeniu. Taip pat skausmus ramina kompresai su ramunėlėmis. Tris šaukštus ramunėlių užpilk litru karšto vandens, pavirk dar apie dešimt minučių ir nukošk. Suvilgiusi medžiagos skiautę, kai ji nebebus karšta, uždėk ant pilvo apačios. Kad kompresas greit neatauštų, uždenk jį rankšluosčiu ir padovanok sau pusvalandį ramybės. Jeigu laiko visai nėra, vaistinėse gali rasti be recepto parduodamų šildomų pleistrų. Užsiklijavusi jį pilvo apačioje jausi malonų kaitimą, kuris mažins nemalonius pojūčius.

Stiprus organizmas

Stiprink organizmą dar iki menstruacijų, nes kuo geriau organizmas aprūpintas maistinėmis medžiagomis, tuo lengviau jie pakels skausmą. Kad skausmai būtų lengviau ištveriami, ginekologai rekomenduoja nakvišų aliejų, žuvų taukus, magnį, kalcį ir vitaminus B6, A, E, C.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis