10 tavo kūno pokyčių, kurie išduoda: tu visiškai pametei galvą

Žmonės dažnai sako: kai įsimylėsi, tai suprasi. Turbūt tiesa, bet net neverta abejoti štai dėl ko – tavo kūnas tai jau tikrai žino, kada esi įsimylėjus iki ausų. Štai dešimt keistų ir juokingų tavo organizmo reakcijų į įsimylėjimą.

Skanaujant viskas atrodo saldžiau

Vieno tyrimo metu studentai rašė apie meilę, o paskui degustavo įvairius patiekalus ir gėrimus. Nepriklausomai nuo to, ką ragavo, jiems viskas atrodė saldžiau. Tokias išvadas pateikė „Amerikos psichologų asociacija“.

Tampi lengvai išblaškoma

Kadangi nuolat galvoji apie savo meilės objektą, įsimylėjimas gali pakenkti tavo gebėjimui susikoncentruoti ir sutelkti dėmesį į specialias užduotis. Ir tai ne šiaip sau kalbos remiantis asmenine patirtimi – tai žurnale „Motivation and Emotion“ pristatyto tyrimo išvados.

Tavo balsas darosi aukštesnis

Anot „Journal of Evolutionary Psychology“ pristatomo tyrimo autorių, kai moterys kalba su joms patinkančiais vyrais, jos dažnai nutaiso aukštesnį balsą. Tavo kaulai tampa stipresni Mokslininkai nustatė neįtikėtiną tarpusavio ryšį: laimingai susituokusių porų kaulai patvaresni. Tikrai, verta dėmesio!

Tavo kaulai tampa stipresni

Mokslininkai nustatė neįtikėtiną tarpusavio ryšį: laimingai susituokusių porų kaulai patvaresni. Tikrai, verta dėmesio!

Pasireiškia tavo pavydžioji pusė

Pasirodo, negali nieko su savimi padaryti – tiesiog pakvaišti, kai tavo mylimasis kalbasi su kita mergina. Naujausias Floridos universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad meilė verčia žmogų pernelyg rūpintis ir globoti savo antrąją pusę.

Sumažėja skausmai ir skausmeliai

Meilė suaktyvina smegenyse tuos pačius nervinius receptorius, kaip ir vaistai nuo skausmo. Tokias išvadas padarė Stenfordo universitetinės medicinos mokyklos tyrėjai.

Iškart pasikeičia tavo smegenų aktyvumas

Turbūt meilė iš pirmo žvilgsnio visgi egzistuoja: įsimylėjimas suaktyvina dvylika tavo smegenų zonų. Tokius rezultatus paskelbė žurnale „Journal of Sexual Medicine“ pristatytas tyrimas. Pasirodo, „žinai“, kad įsimylėjai, vos per penktadalį sekundės.

Tavo širdis sustoja (na gerai, lėčiau plaka).

Įsimylėjimas turi įtakos hormonų lygiui, dėl ko pamažėja kraujo spaudimas bei širdies tvinksnių dažnis.

Turi problemų su miegu

Bent jau vienas tyrimas parodė, jog įsimylėję jo dalyviai susiduria su miego sutrikimais. Kaip skelbiama leidinyje „Journal of Adolescent Health“ pristatomo tyrimo išvadose, per naktį dėl įsimylėjimo prarandama apie valanda miego. Kodėl? Elementaru – užmigti neleidžia mintys apie aistrų objektą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis