TOP 5 filmai apie tikrąją Holivudo virtuvę

Savaime suprantama, kad kinas šiuolaikiniame gyvenime yra viena didžiausių pramogų bet kokio amžiaus žmogui, leidžiantis pasinerti į visai kitą pasaulį. Dėl to jis yra toks populiarus ne tik jaunimo, bet ir vyresnių žmonių tarpe. Priežasčių, kodėl kinas vieniems žmonėms yra patrauklesnis už kitas formas yra įvairių, tačiau jų dabar gvildenti neverta. Stebėdami filmus dažnai net nepagalvojame, kokie yra tų filmų kūrimo užkulisiai, kodėl iš projektų traukiasi režisieriai ar aktoriai ir ką reiškia „kūrybiniai nesutarimai“.

Tačiau karts nuo karto kino ekranus pasiekia filmai būtent apie tai, kaip kuriami filmai. Juose galima išvysti šiokius tokius Holivudo užkulisius, aktorių gyvenimo detales, apžvelgti visas studijose esančias povandenines sroves. Tad šį savaitgalį norime jums pasiūlyti pažiūrėti penkis filmus apie Holivudą iš vidaus.

1. „Draugeliai“ (angl. „Entourage“)

Holivudo aktorius Vincas su savo draugais E, Vėžliu ir pusiau broliu Drama sėkmingai skinasi kelia į Holivudo viršūnę. Vieną dieną Vincui šauna mintis – jis nori ne tik vaidinti, bet ir režisuoti filmą. Savaime suprantama – filmas labai didelis, kupinas specialiųjų efektų, tad ir kainuoja daug. Iškilus problemų dėl finansavimo studijos vadovas Aris kreipiasi į tiesioginį pinigų kapšą iš Teksaso, kurio sūnelis – pasipūtęs turčiaus vaikas, vedamas pretenziją į ne jam priklausančius dalykus. Visus ima veikti asmeninės ambicijos, galinčios sužlugdyti šimtą milijonų kainuojantį projektą.
Galima teigti, kad premjerinis šio savaitgalio filmas tikrai yra smagi komedija apie visus įmanomus Holivudo užkulisius – kvailius aktorius, pusnuoges (ar nuogas) merginas, derybų procesus, vakarėlius, slaptas filmų peržiūras ir dar daug daug kitų reikalų. Ir visa tai apjungiama į kelių žmonių gyvenimus. Svarbu dar ir tai, kad humoras pritaikytas ir plačiajai auditorijai, ir labiau kinu besidomintiems, tad nenuobočiaus nė vienas. Svarbiausia – pasibaigus filmui iš galvos dar ilgai neiškrenta kelios be galo juokingos scenos, o tai yra gero filmo garantas.
Pagrindinius vaidmenis šiame filme atlieka Adrenas Grieneris, Kevinas Dillonas, Jerry‘is Ferrara, Jeremis Pivenas, Kevinas Connolly‘is, o juos mažais vaidmenimis paremas visas galas aktorių – Liamas Neesonas, Jessica Alba, Billy‘is Bobas Thorntonas ir kt.

2. „Edas Vudas“ (angl. „Ed Wood“)

Jaunas ir perspektyvus, kaip jis pats galvoja, kino kūrėjas Edwardas D. Woodas Jaunesnysis nekaip negali rasti tinkamo finansavimo savo filmams. Jam nesiseka susitarti net su B kategorijos studijų vadovais, kuriems jo idėjos atrodo apverktinos. Tačiau lemtinga pažintis gatvėje su kadaise populiariu siaubo filmų aktoriumi Bela Lugosi apverčia jo gyvenimą aukštyn kojomis. Edwardas pasiūlo kino legendai suvaidinti viename iš savo būsimų filmų, ir, savo nuostabai, gauna teigiama atsakymą. Taip jaunam režisieriui atsiveria visi horizontai, vedantys į šlovę.
Tai pats geriausias Timo Burtono karjeros darbas apie patį blogiausią visų laikų kino režisierių, kuriame atsiranda vietos ir juokui, ir siaubui, ir ašaroms, ir, žinoma, labai kruopščiai apgalvotai dramai apie netalentingą žmogų, norintį visais įmanomais būdais išgarsėti ir prilygti Orsonui Wellesui. Visomis prasmėmis puikus filmas atskleidžia mums ne tik vieną įdomesnių Holivudo nevykėlių, bet taip pat sugeba parodyti, koks visgi talentingas kadaise buvo J. Deppas, kuris po šios juostos pasirodymo tapo pačiu mylimiausiu Timo Burtono aktoriumi.

3. „Sanseto bulvaras“ (angl. „Sunset Boulevard“)

Praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje, Holivude savo nebylaus kino karjerą baigia išlydėti aktorė Norma Desmond. Nebylaus kino deivę jos apgailėtinas tikėjimas amžinu gyvavimu pavertė ją į visišką fanatikę. Griūvantys Sanseto bulvaro namai, kuriame aktorė apsistojusi tik su savo liokajumi, buvusiu režisieriumi ir vyru, Maksu, tampa jos mažu uždaru pasaulėliu. Norma svajoja grįžti į vaidybą ir staiga jos gyvenime atsiduria tikras gerbėjas Džo Gilisas, smulkus scenaristas, tapęs aktoriaus meilužiu. Ir šie santykiai greitai baigiasi žmogžudyste ir visiška beprotyste.
Filmas turi labai rišlia pasakojimo istoriją ir įtraukia žiūrovus nuo pat pirmųjų minučių. Stipri siužetinė linija, gerai išvystyti veikėjai ir puikiai sukurtos aplinkos taip ir priverčia nusikelti į tuos puikius, Holivudo originalumo klestėjimo laikus, kai nebylusis kinas perėjo į šiekt tiek modernesnį vaizdą ir garsą. Aktoriai taip pat pasirodo nepriekaištingai ir verčia jaudintis dėl visų jų veiksmų.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Williamas Holdenas, Gloria Swanson, Erichas von Stroheimas, Nancy Olson, Fredas Clarckas ir kt.

4. „Žaidėjas“ (angl. „The Player“)

Kino studijos scenarijų vertintojas užsitraukia vieno scenaristo nemalonę, nes atsisako priimti jo scenarijų filmo kūrimui. Rašytojas ima vyrui siųsti grasinančius atvirukus. Scenarijų vertintojas ima aiškintis, kuris iš atmestų scenarijų autorius dirba šiuos nešvarius darbelius, kad galėtų jam sumokėti ir toliau gyventi ramiai. Netyčia supainiojęs galimus persekiotojus vertintojas tikrajam persekiotojui suteikia daug medžiagos šantažui.
Trims Oskarams nominuotame filme netrūksta tikrų Holivudo žvaigždių ir dauguma jų vaidina patys save. „Žaidėjo“ siužetinė linija yra labai paini, kupina keletos mažesnių siužetinių linijų ir vingių, todėl stebėti šį filmą yra tikrai įdomu ir visiškai nenusibosta. Įdomu tai, kad viskas persipina ir sudaro vieną didelę pilną visumą, kuri neplaiedžia iki pat filmo pabaigos.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Timas Robbinsas, Greta Scacchi, Fredas Wardas, Whoopi Goldberg, Brionas Jamesas, Vincentas D‘Onofrio ir save vaidinantys kiti aktoriai, pvz. Johnas Cusackas, Angelica Huston, Burtas Reynoldsas, Malcolmas McDowellas, Jeffas Goldblumas ir kt.

5. „Holivudo šalis“ (angl. „Hollywoodland“)

Sunkius laikus išgyvenantis privatus detektyvas yra nusamdomas ištirti aktoriaus Džordžo Ryvso mirties priežastį. Šeštajame dešimtmetyje Supermeno vaidmenį atlikusio vyro mirtį policija įvardijo kaip savižudybę, kai rado jį negyvą su viena šautine žaizda kūne.
Ir nors šis filmas yra dar šio amžiaus, pasakojama istorija nukelia mus į praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio pabaigą. Visas filmas yra pasakojamas trumpais etapais, per detektyvo atsiminimus. Siužetinė linija yra labai užsukta, bandoma ilgai aiškintis tikroji mirties priežastis ir tik pačioje filmo pabaigoje galima sužinoti, kas iš tiesų nutiko aktoriui.,
Pagrindinius vaidmenis filme atliko Adrienas Brody‘is, Diane Lane, Benas Affleckas, Bobas Hoskinsas, Molly Parker ir kt.

Daugiau filmų žiūrėkite www.buvaukine.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis