Sužinok, kuriam iš 4 miego tipų priklausai ir niekada nebesiskųsk nemiga ar pervargimu

Ar žinojai, jog kiekvienas žmogus priklauso vienam miego, poilsio bei darbo našumo tipui, kuris atskleidžia jo miego bei darbinės veiklos subtilybes? radome įdomios informacijos apie šiuos keturis tipus ir kviečiame išsiaiškinti, kuri iš keturių tipų esi tu - delfinė, liūtė, lokys ar vilkas?


Ar tu esi... DELFINĖ?

„Delfinų“ miegas paviršutiniškas, jie turi polinkį į nemigą, nes jie itin intelektualūs žmonės, kuriems sunku „išjungti“ smegenis.

„Delfinai“ yra rečiausias tipas – jiems priskiriama tik 10 proc. gyventojų. Kadangi jų miegas budrus, jie nubunda nuo menkiausio krebždesio, kad įspėtų kitus apie gresiantį pavojų. Tai neramiai miegantys ir dažnai negebantys tinkamai pailsėti žmonės, kuriems labiausiai padėtų griežtas darbo bei poilsio rėžimas bei ėjimas miegoti panašiu laiku. Be to, delfinus teigiamai veikia raminanti muzika, ypač - vandenyno ošimas, todėl jei kankina nemiga, patariama pabandyti užmigti klausantis gamtos garsų.

Kad rytas būtų geresnis, „delfinai“ turėtų pradėti dieną lengva mankšta apie 6:30 ryte. Praėjus apytikriai valandai po nubudimo jiems reikėtų suvalgyti pusryčius, o dirbti jiems geriausiai sekasi nuo 10 ryto iki 12 dienos.

Delfinai
Delfinai
Vida Press


Ar tu esi... LIŪTĖ?

„Liūtai“ atsikelia anksti, būna kupini energijos ir jėgų, bet ankstyvą vakarą jų energijos kiekis staigiai krenta ir jie praktiškai griūva į lovą. Jų miegas gana gilus, tačiau dažniausiai liūtai miega per mažai, jog tinkamai pailsėtų ir išsimiegotų. Patarimas norint išvengti pervargimo - eiti kuo anksčiau miegoti.

Jei manote, kad priklausote šiam tipui, jums geriausia keltis apie 5:30 ir susiplanuoti dienos darbus po pusantros valandos nuo pabudimo. Svarbiausius dienos darbus numatykite tarp 10 ir 12 val.
Popietę skirkite labiau nepriklausomam darbui. Jei, pavyzdžiui, rašote romaną, skirkite jam laiko kasdien nuo 14 iki 16 val.

Liūtai aktyviausi rytais, o įsidienojus jų jėgos pradeda sekti. Vakarais šie žmonės dažniausiai netrokšta nieko kito, kaip tik poilsio, todėl jie vengia vakarinių aktyvių veiklų. Sportuoti liūto tipo žmonėms patariama rytais.

Liūtas
Liūtas
Vida Press

Ar tu esi... LOKYS?

„Lokiams“ reikia daug miego – kas naktį ne mažiau nei aštuonių valandų. Jiems geriausia miegoti nuo saulėlydžio iki saulėtekio. Prastai išsimiegoję lokiai būna irzlūs, pikti, jiems sunku susikaupti. Tai žmonės, kuriems vos valandos miego stygius virsta košmaru, todėl jie dažniausiai savo veiklas planuoja taip, jog galėtų tinkamai išsimiegoti.

Jei save priskiriate šiam tipui, jums derėtų keltis 7 ryto ir atlikti trumpą, paprastą mankštą. Sunkiausias dienos užduotis šio tipo žmonėms geriausia atlikti tarp 10 ir 12 val. Kadangi „Lokio“ tipo žmonės pavargsta leidžiantis saulei, geriausia jiems po pietų nusnūsti, jei įmanoma. Jei nusnūsti neišeina, pasistenkite bent kelias minutes pailsėti ar pamedituoti.

Lokys
Lokys
Shutterstock

Ar tu esi... VILKAS?

Jei tam, kad atsikeltumėte, jums reikia kelių žadintuvų, iki vidurdienio jūs vis dar jaučiatės apsnūdę, o galutinai išsibudinate tik po pietų, tada jūs neabejotinai esate „vilkas“. Vilko tipo asmenybės aktyviausios vakare - jos geba visą dieną tinginiauti, o štai atėjus vakarui įsijungia jų aktyvumo rėžimas, jos gali nuversti kalnus tuomet, kai kiti jau trokšta poilsio. Vilko tipo žmonėms sunkiausia užduotimi tampa atsikelti anksti rytais, o atsikėlus tapti produktyviais bei našiais.

„Vilkams“ reikia stengtis pabusti po dviejų žadintuvų signalų apie 7 ryto ir pasportuoti lauke, kad atsimerktų akys. Jiems taip pat reikėtų užkąsti iškart tik atsikėlus, kad gautų energijos.

Tam, jog jų miegas būtų gilus, patariama pernelyg ilgai nenaktinėti, kad ir kaip vilkai to trokštų. Vilko tipo žmonės dažniausiai miegoti nueina jau gerokai po vidurnakčio, todėl jei anskti keliasi, pararanda galimybę išsimiegoti. Tiesa, nepamiegoję jie gali visai puikiai funkcionuoti bei dirbti.

Vilkas
Vilkas
Shutterstock

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis