"Snapchat" įkūrėjo istorija: studentavimo laikais patirta gėda tikslams nesutrukdė (FOTO)

Už „Snapchat“ reikia padėkoti grupelei koledžo studentų. Kol dauguma kurdami naujas technologijas būrėsi į elektronikos klubus ar matematikų susitikimus, Evanas Spiegelis būsimą „Snapchat“ komandą subūrė studentų vakarėlyje. Tai tik vienas faktas iš spalvingo 26 metų milijardieriaus gyvenimo.

Aistringas vakarėlių mėgėjas bei Stanfordo Universiteto „Kappa Sigma“ brolijos narys kartu su kitais "broliais" – Bobby Murphy ir Reggie Brown - besilinksmindami sukūrė tai, kas vėliau tapo „Snapchat“ ir Evanui sukrovė milijardus.

Šiuo metu Bobby vis dar įsitraukęs į kompanijos veiklą kartu su Evanu, kuris generuoja naujas idėjas ir užima generalinio direktoriaus pareigas, tačiau R. Brownas buvo neoficialiai pašalintas iš kompanijos, nes susipyko su jos kūrėju.

Metė universitetą

Kaip Bilas Gatesas, Markas Zuckerbergas ir Steve‘as Jobsas, taip ir Evanas nusprendė nutraukti mokslus - jam nepavyko pabaigti studijų, nors trūko vos kelių kreditų.

Visgi technologijų kūrėjas universitetą 2012 metasi metė, kaip sako pats, ne dėl akademinių iššūkių - jis norėjo labiau susitelkti į mobiliosios programos „Snapchat“ kūrimą. Ir tai jam pavyko.

Dabar jis - turtingiausių pasaulio vyrų sąraše

Nors jam tik 26 metai, Evanas Spiegelis „Forbes“ žurnalo turtuolių sąraše užima 931 vietą, o grynasis jo įmonės pelnas siekia 2,1 milijardą JAV dolerių. Taip pat E. Spiegelis užima 418-ą vietą tarp turtingiausių JAV vyrų bei 99-ą vietą tarp turtingiausiųjų technologijų sektoriuje.

„Snapchat“ sudaro 13 proc. kompanijos pelno, o visa kompanija šiuo metu įvertinta maždaug 16 milijardų JAV dolerių. Nesvarbu ar dabar, ar ateityje, Evanui tikrai nereikės atidžiai skaičiuoti kiekvieno išleisto cento.

Evanas Spiegelis
Evanas Spiegelis
Vida Press

Jo pirma sukurta mobilioji programa patyrė visišką nesėkmę

Nors dabar „Snapchat“ turi apie 200 milijonų vartotojų, sėkmė ne iš karto aplankė mobiliosios programos kūrėją.

Prieš sukuriant „Snapchat“ , iš pradžių buvo išleista panaši nuotraukų dalinimosi mobilioji programa, „Picaboo“, kuri ištrindavo nuotraukas po 10 sekundžių, kai ją peržiūrėdavo gavėjas. Deja, „Picaboo“ nebuvo sėkminga, mobilioji programa nesulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Jis atsisakė 3 milijardų JAV dolerių, kuriuos siūlė „Facebook

2013-ais Evanas atsisakė didžiulės sumos, kurią jam siūlė socialinių tinklų gigantas „Facebook“.

M. Zuckerbergo komandą siūlė už „Snapchat“ 3 milijardus JAV dolerių, tačiau užuot priėmęs dosnų pasiūlymą Evanas nusprendė įgyvendinti savo svajonę ir eiti sunkesniu keliu - uždirbti pinigus savo jėgomis ir sukurti sėkmingą verslą.

„Forbes“ žurnalui E. Spiegelis teigė, jog nedaugeliui žmonių tenka galimybė sukurti tokį verslą ir kad trumpalaikis praturtėjimas jo visiškai nedomina. Visgi panašu, kad „Facebook“ neleis „Snapchat“ atsikvėpti ir džiaugtis savo veiklos rezultatais. Kaip rašo M360.lt, vos tik „Snapchat“ pasiūlo vartotojams kokią nors naują funkciją, "Facebook" nusprendžia parodyti, kad taip pat gali tai padaryti, be to, pasiūlo dar tobulesnę versiją.

Taip atsitiko su „Snapchat Stories“. Vos pamatęs, kad jos patinka vartotojams, „Facebook“ pasiūlė „Instagram Stories“. Vėliau atėjo eilė su vietove siejamiems ženkliukams „Geostickers“. Iki šiol jais buvo galima žymėti savo įrašus „Snapchat“, o dabar tokią funkciją pasiūlė ir „Instagram“.

Evanas Spiegelis ir Bobby Murphy
Evanas Spiegelis ir Bobby Murphy
Vida Press

Jis pasikvietė serialo „Draugai“ filmavimo direktorių, kad šis padėtų jam atnaujinti... namų interjerą

Kai Evano tėvai išsiskyrė, paauglys pasirinko gyventi su tėvu Poppa Spiegeliu, kuris paskyrė sūnui gana įdomią užduotėlę - pasirūpinti jų naujo namo dekoravimu.

Ilgai nemąstęs Evanas nusprendė pasikviesti... serialo „Draugai“ filmavimo dizainerį Gregą Grande, kad padėtų namų dekoravimo klausimais. Deja, nebuvo jokio dekoravimo, kuris primintų interjerus iš žinomo serialo. Užtat išradingasis Spiegelis turėjo namų kiną, originalias pakabinamas lentynas, o sienos buvo tinkuotos Venecijos tinku, kuris suteikė erdvėms prabangų marmuro efektą.

Evanas Spiegelis ir jo mylimoji, modelis Miranda Kerr
Evanas Spiegelis ir jo mylimoji, modelis Miranda Kerr
Vida Press

Atskleisti laiškeliai parodė ne tokia gražią E. Spiegelio pusę

Nepadorūs juokeliai apie tai, kaip nugirdyti alkoholiu merginas, kad būtų galima nusitempti jas į lovą. Anekdotai apie tai, kaip šlapinamasi ant liūdnų merginų. Pokalbiai dėl marihuanos ir kokaino, taip pat daugybė išsireiškimų moterų diskriminacijos, homofobijos bei rasizmo atžvilgiu. Tai tik dalis informacijos, kuri buvo aptikta Evano rašytuose elektroniniuose laiškuose.

Juos išplatino „ValleyWag“, norėdami atskleisti blogąją Evano pusę. Ir nors šie laiškai buvo parašyti studentavimo laikais, Evano reputacijai buvo suduotas nemenkas smūgis.

E. Spiegelis parašė graužaties kupiną atsiprašymą, teigdamas, kad jaučiasi be galo kvailai. Taip pat pridūrė, jog laiškai jokiais būdais neatspindi jo šiandieninės asmenybės ir požiūrio į moteris. Šiuo metu Evanas yra susižadėjęs su manekene Miranda Kerr ir sėkmingai plėtoja santykius, todėl, regis, praeities klaidos jau primirštos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis