Rytą pradėjusi šiuo ritualu, nesigailėsi - suteikia energijos ir gražina

Visoms taip būna - skubėdamos išlekiate anksti ryte iš namų tuščiu skrandžiu... Būtinai pagalvokite, kaip galima to išvengti. Nepavalgius pusryčių, didelė tikimybė, kad pietų, o dar blogiau, vakarienės metu jūs persivalgysite. Valgyti pusryčius būtina - išliksime sveikesnės, pagreitinsime medžiagų apykaitą, išvengsime antsvorio ir pagražinsime savo išvaizdą.

Blynai ar vafliai? Košė ar sumuštinis? Daugelis mūsų esame smaližės, tačiau norint turėti gražų kūną angliavandeniais piktnaudžiauti negalime. Rytas taps jūsų geriausia dienos dalis, nes galėsite prie stalo palepinti save saldžiais pusryčiais. Tereikia žinoti keletą gudrybių kaip paruošti pusryčius skaniai ir sveikai!

Trumpos pusryčių taisyklės:

* Vartok 300-400 kalorijų

* Iš šių kalorijų 10 gramų turi sudaryti baltymai arba sveiki riebalai (avokadas, riešutai ir t.t.)

*Pasirink pilno grūdo produktus, taip išvengsi cukraus.

Receptai:

Riešutų sviestas, bananas ir Chia sėklos

Išbandykite šį saldų sumuštinį. Duonos riekę paskrudinkite, padenkite riešutų sviestu, supjaustykite griežinėliais pusę banano ir viską užberkite chia sėklomis. (Chia sėklos turi 6 kartus daugiau kalcio nei pienas!)

Uogų ir jogurto smoothie

Štai paprastas ir skanus kokteilis ryte skubančioms. Suberk į kokteilinę uogas ( gervuogė ir bananas – labai derinasi tarpusavyje), įpilk graikiško jogurto ir pasirinktą skystį (pieną, sultis, vandenį, ką tik sugalvosi). Viską suplak. Skanaus!

Kokteilis - energijos bomba
Kokteilis - energijos bomba
Fotolia nuotr.

Keli receptai nemėgstančioms saldumynų:

Pikantiški avižiniai dribsniai su kiaušiniu

Perkeliame avižinius dribsnius į visiškai naują lygmenį, todėl pavadinkime juos pikantiškais.

Paruoškite juos įprastai užpildamos pienu arba vandeniu, tačiau šį kartą vietoj cinamono nepamirškite įdėti druskos ir pipirų. Ant viršaus uždėkite lengvai arba visiškai iškepusį kiaušinį ir užberkite žiūbsnelį sūrio. Greta ir skanu!

Sumuštinis su avokadu ir kiaušiniu

Kartais paprasčiau yra geriau. Pakepk riekelę sveikų grūdų duonos. Pagardinusi avokadą su druska ir pipirais užtepk jį ant riekės, uždėk iškepusį kiaušinį ir mėgaukis.

Sumuštinis
Sumuštinis
Vida Press

Šie pusryčiai – sveika baltymų dozė. Po sočių pusryčių, kuriuose nestinga baltymų jausiesi daug žvalesnė!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis