Populiariausia feisbuko pora atskleidžia: kaip rasti tvirtą meilę ir sudominti sekėjus

Video blogerio Artūro Traškos (23) su broliu Miroslavu „Youtube“ įkurtą projektą „StimoMedia“ seka 90 tūkst. žmonių. Dar 40 tūkst. sekėjų laukia naujų Artūro vaizdelių feisbuke. Toks populiarumas ir neabejotinas dėmesys Artūrui galvos neapsuko: jau trejus metus su mergina draugaujantis vaikinas svajoja apie šeimą ir galimybę išgyventi iš mėgstamiausios veiklos – filmavimo. Apie tai, kaip išsaugoti ilgalaikius santykius ir atkreipti į save dėmesį socialiniuose tinkluose mums pasakoja Artūras ir Silvija, šiuo metu turbūt daugiausia sekėjų feisbuke turinti pora.

Feisbuke turi beveik 40 tūkst. sekėjų. Nuo ko viskas prasidėjo? Per kiek laiko sukaupei tokį solidų bagažą?

Feisbuke viskas prasidėjo nuo vaizdo įrašų kėlimo, kuriuos jau prieš tai dėdavau į Youtube. Anksčiau mažai vaizdo įrašų keldavau į feisbuko paskyrą, nes tam turiu du „Youtube“ kanalus. Sekėjai pradėjo didėti tada, kai reguliariai keldavau kažkokius juokingus įvykius iš savo gyvenimo. Bent jau aš ir mano mama manome, kad jie juokingi... (juokiasi) Šį apvalų skaičių pasiekiau per daugiau nei metus, esu tuo labai patenkintas.

Kuo užsiimi gyvenime be vido filmavimų? Ar turi pagrindinį pragyvenimo šaltinį?

Pastaruoju metu daugiausiai dirbu būtent su vaizdo įrašais. Turiu savo mini verslą, elektroninę parduotuve. Anksčiau apie dešimt metų žaidžiau futbolą, bet pastebėjęs, kad nebegaliu suspėti visur, sporto atsisakiau. Pagrindiniai mano pragyvenimo šaltiniai yra darbas, verslas ir filmavimai. Be to, studijuoju tarptautinį verslą Vilniaus kolegijoje.

Kaip manai, kuo patraukei pirmuosius savo sekėjus, kaip tau pavyko surinkti tokią auditoriją?

Tiesą sakant, net nežinau, niekada apie tai negalvojau… Dažniausiai žmones mums tiesiog rašo sakydami, kad mes faini!

Su broliu sukūrėte projektą „StimoMedia“, kurį Youtobe seka 90 tūkst. žmonių. Daugiausia tai juokingi ir šmaikštūs vaizdeliai. Ar laikote savo humoristų komanda? Ką tau gyvenime reiškia humoras?

Esame komanda, kaip seriale „Draugai“. Jeigu filmuotumėme atskirai, tai jau nebūtų taip įdomu, lygiai taip pat kaip ir su serialu. Visi sako, kad juokas prailgina gyvenimą. Aš sakyčiau, kad gal ir prailgina, bet ir raukšlių atsiranda daugiau. Humoras yra mano kasdienybė, aš juokauju visur ir visada. Gal ir pasirodys juokinga, bet dėl šių vaizdo įrašo gaunu „velnių“ darbe, mat dirbu rimtą darbą ir, jų manymu, mano pozicijoje esantis žmogus turi būti rimtas.

Tavo mergina Silvija taip pat neatsilieka sekėjų skaičiumi. Abu esate populiarūs socialiniuose tinkluose. Ar per juos ir susipažinote? Kaip manai, ar įmanoma meilę rasti internete?

Silvija: Susipažinome ne socialiniuose tinkluose, bet apie Artūro egzistavimą pirmą kartą sužinojau iš feisbuko. Mokykloje iki tol jo nepastebėdavau. Iš pradžių susipažinau su Artūro broliu, o tik vėliau su pačiu Artūru. Prieš kokius penkerius metus net nebūčiau pagalvojusi, kad kažkada mus sies daug daugiau nei draugystė! Meilę rasti internete tikrai įmanoma. Tačiau jeigu žmogus prisijungia prie socialinio tinklo ir surengia sau meilės paieškas, tai vargu ar pasieks kokio nors rezultato.

Artūras: Su Silvija mokėmės toje pačioje mokykloje, tad susipažinome realybėje prieš 5-6 metus. Iš pradžių buvome gerais draugais, o prieš trejus metus atsirado rimtesni jausmai ir santykiai. Ar galima rasti meilę internete? Manau, kad galima.

Ar dažnai sulaukiate merginų/vaikinų dėmesio internete? Ar dėl to nekyla konfliktų?

Silvija: Daugiau komplimentų sulaukiu realybėje, ne socialiniuose tinkluose. Feisbuke daugiau komplimentų sulaukiame kaip pora.Dėl dėmesio nesipykstame, kartais net juokaudami suvaidiname „įsižeidusius pavyduolius“.

Artūras: Dabar, kai mano profilyje šviečia statusas „Draugauja su Silvija Maliuk“, žinučių galima sakyti nesulaukiu. Dėl sekėjų tikrai nesipykstame, jų skaičius nieko nepakeitė. Jeigu susipykstame, konfliktas trunka kelias minutes, kol viską išsiaiškiname.

Vis daugiau jaunų žmonių investuoja daug laiko į veiklą socialiniuose tinkluose, populiarėjimą internete. Kaip manai, ar įmanoma iš to uždirbti? Ar pats gauni iš savo veiklos pelną?

Lietuvoje iš vaizdo įrašų kūrimo galima užsidirbti nebent tokiu atveju, kai turi pusę milijono prenumeratorių ir publikuoji bent po 2-3 vaizdo įrašus į savaitę. Manau, kad tada būtų galima iš to gyventi. Kalbant apie mane, pajamos būtent iš vaizdo įrašų yra pačios mažiausios.

Ar kada stengeisi pasiekti kuo daugiau sekėjų specialiai, ar jie atsirasdavo natūraliai, darant mėgstamą veiklą?

Niekada negalvojau apie kažkokį populiarumą ar sekėjų minias. Tiesiog darau tai, kas man patinka.

Ar išskirtum patarimus, kuriais vadovaujantis įmanoma tapti populiaru socialiniuose tinkluose? Kas labiausiai traukia žmones ir jiems patinka?

Siūlyčiau rasti savo stilių ir nekopijuoti kitų. Kažkokių tikslių nurodymu nėra, bet svarbu vaizdo įrašų garso kokybė. Bent pusė mūsų vaizdo įrašų yra filmuoti su pačia paprasčiausia kamera, kokią tik galima gauti, dėl to kaskart gaudavome neigiamų komentarų dėl garso. Klausimas, kas patinka žmonėms, mane kamuoja nuolat. Niekada nesuprasi, kas žmonėms patinka, kol įrašo neįkelsi į viešumą.

Ar planuoji savo ateitį ir darbą sieti su socialiniais tinklais? Juk kol kas tapai žinomas tik dėl veiklos juose.

Idėjų, planų, projektų yra daug, tik kol kas nėra laiko juos realizuoti. Aišku, norėtųsi dirbti tą darbą, kuris tau patinka labiausiai, tai kiekvieno svajonė, bet kol kas sąlygos Lietuvoje neleidžia to padaryti. Užsienyje žmonės, turėdami vos 300-500 tūkst. sekėjų jau gali nusipirkti gerą automobilį ir nuomoti butą. Mano svajonių veikla būtų „Youtube“ video blogeris.

Atėjo tikras pavasaris, meilės metas. Draugaujate su Silvija jau trejus metus. Kaip išsaugoti mylimą žmogų ir patikėti, kad meilė egzistuoja? Kaip ji pasireiškia jums?

Silvija: Jeigu tarp žmonių yra tikras ryšys, tuomet net nereikia specialių pastangų mylimam žmogui išsaugoti. Viskas tuomet vyksta savaime. Jeigu meilė išties yra, žmonės nesistengia išsaugoti „kabančių and plaukelio“ santykių, o tiesiog jais mėgaujasi.

Artūras: Daug priklauso nuo charakterio. Nors Silvija dabar studijuoja Klaipėdoje, o aš esu Vilniuje, nors ir turėsiu šią vasarą, net keturis mėnesius, praleisti vienas, nes ji išvyksta dirbti į JAV, mes gyvename viena svajone – sukurti šeimą. Ši mintis mums padeda išlaikyti stiprius jausmus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis