Nebrangių dovanų idėjos, kurios patiks ir išrankiausioms

Dažniausiai nė nepastebime, kaip ateina gimtadieniai ar Kalėdos ir lieka vos pora dienų visoms dovanoms nupirkti. Renkamės paprasčiausią kelią: nuperkame ką nors parduotuvėje ir raminame save, jog sumokėta suma pakankama, vadinasi, ir dovana gera.

Ne gana to, perkant paskutinę minutę, vienu kartu išleidžiame didelę sumą pinigų. Nepatingėkite paklausti savęs, kaip sukurti dovaną, kuri jos gavėjui bus tokia brangi ir artima, kad jis dar kelias dienas trypčios iš laimės. Ir tai nebūtinai turi atimti daug jūsų laiko ar pinigų!

Tai kokios tos nebrangios dovanos, šildančios širdį?

Šauniausių akimirkų kalendorius

Smagiausi ir gražiausi kasdienybės momentai dažnai slepiasi mūsų telefone, nuotraukų aplankale. Kodėl jais kiekvieną dieną nepradžiuginti artimo žmogaus? Juk taip gera prisiminti gerą! Asmeninius kalendorius gaminančių „Baltijos kopija“ specialistų teigimu, žmonės, ieškantys originalių dovanų, dažnai renkasi šį variantą ir kalendorių personalizuoja savo artimiesiems primindami kartu išgyventas akimirkas.

Tokių kalendorių gamyba spaustuvėse įprastai yra greita ir kokybiška. Jums tereiks:
atrinkti smagiausias nuotraukas;

nurodyti artimajam svarbias dienas (pvz., gal gruodžio 3 d. yra jūsų pažinties šventė – kodėl to neužfiksavus kalendoriuje?);

sugalvoti, ar norite popierinio kalendoriaus (pakabinamo arba pastatomo), ar dar jaukesnio, labiau išskirtinio – medžiaginio?

Šiek tiek laiko bei fantazijos – ir turėsite dovaną, kuri kels šypseną, kaskart į ją pažvelgus!

Kvietimas praleisti laiką kartu

Laikas kartu yra ta dovana, kurios taip trūksta lekiančiame ir skubančiame pasaulyje. Kiek sykių teko į „kitą kartą“ vis nukelti susitikimą išgerti kavos, kartu pavakarieniauti ar tiesiog jaukiai pažiūrėti filmą? Padovanokite nepamirštamų akimirkų su vienu iš brangiausių žmonių – su jumis.

Žinoma, pirmiausia pagalvokite, ką jūsų artimasis jau seniai nori (o gal ir atkakliai prašo) nuveikti kartu. Vis sulaukiate kvietimų išgerti kavos? Išsirinkite vietą, kurioje vyksta kavos degustacijos, užsiregistruokite ir pasirūpinkite kvietimais. Rinkdamiesi norimą kvietimą, apsvarstykite:

kvietimo spalvas;

ar norite atspausdinto teksto, ar užrašysite jį ranka? Jaukumo ir savitumo suteiktų antrasis variantas;

kokio formato kvietimo norite? Būkite originalūs! Štai, jei kviečiate išgerti kavos, užsakykite puodelio formos kvietimą.

Kvietimas suteikia materialų pavidalą, kurį bus miela dar ir dar kartą atsiversti, prisimenant džiugias akimirkas.

Vaikystės atvirukai

Spalvoti ir smagūs, šiurkštaus ir pūkų švelnumo popieriaus – anksčiau per svarbesnes šventes į namus dažnai atkeliaudavo atvirukai. Vėliau vieni kitus pradėjome sveikinti telefonu ir atvirukai nejučia dingo – kaip ir pati vaikystė.

O jei padovanojus jos akimirkų? Tam reikės atvirutės ir saldumynų!

Pirmiausia sužinokite, kokį gardumyną vaikystėje labiausia mėgo jūsų artimasis: gal tai kramtoma guma „Love is...“? Saldieji gaideliai? O gal vaikystės saldėsis – tai šaukštai kondensuoto pieno? Sužinokite ir nupirkite – vaikystės saldumynų dar tikrai rasite prekybos centruose.

Kitas žingsnis – nerūpestingas dienas primenanti atvirutė:

išrinkite bičiulio, mylimojo vaikystės nuotrauką, kuria bus papuošta atvirutė;
išsirinkite atviruko formą ir spalvas.

Ir štai – jūs įteiksite originalią dovaną, kuri suveiks lyg laiko mašina: nukeldama ten, kur tikėjome pasakomis ir stebuklais.

Plakatai, įkvepiantys keltis iš lovos

Taip, esama tokių dienų, kurių pradėti nesinori. Šaltas oras, miego trūkumas ar žmogiškas tingulys sportuoti. Patikėkite, su tuo susiduriate ne tik jūs, bet ir bičiulis, kuriam renkate dovaną. Štai ir idėja – įkvėpti jį gali plakatas, iš miegų pažadinantis visą atkaklumą!

Pirmiausia turite sugalvoti plakato tekstą. Apsvarstykite galimus rytinius galvos skausmu ir plakato šūkius, pavyzdžiui:

ankstyvas kėlimasis: „Dauguma genijų yra tiesiog talentingi žmonės, kurie atsikelia anksti ryte“;
mankšta ryte: „Po valandos sporto salėje jausiesi daug geriau nei po valandos lovoje“.

Antras žingsnis – plakatą patikėti pasirinktai spaustuvei. Jai nurodykite:

plakato tekstą;

dizaino pageidavimus;

norimą dydį.

Raskite savo srities ekspertus, kurie sukurs kokybišką dovaną. Plakatą taip pat galite įrėminti, jei manote, kad taip jis labiau derės prie bičiulio namų interjero.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis