Labiausiai patrauklumo taškus numušantys veiksmai „Facebook“

Niekas nenori atrodyti kvailai, nepatraukliai ar nuobodžiai, ypač facebook'e, kai profilį gali pamatyti šimtai, o gal net tūkstančiai žmonių. Tačiau vis dar atsiranda merginų, kurios fotografuojasi atstačiusios lūpas, „laikina“ savo pačių įrašus ar dalijasi knygų, kurių niekada gyvenime neskaitė ir neskaitys, mintimis. Jei elgiesi panašiai, rekomenduojame mesti šiuos įpročius, nes po to nebegelbės nei gražios nuotraukos, nei protingos mintys, nei puikūs pasiekimai. Taip ir liksi pajuokų objektu... Taigi, ko reikėtų vengti?

Savo įrašo „laikinimas“
Rimtai? Visi žinome posakį „Kas katinui pakels uodegą, jei ne jis pats“, tačiau tai tikrai ne ta pati situacija ir tuo posakiu vadovautis nerekomenduojame. Girkis, didžiuokis, jei labai norisi, juk facebook'e niekas to nedraudžia, bet geriau „nelaikink“ savo įrašų, nes aplinkinių nuomone tai tas pats, kas pasakyti kokį nors pokštą ir po to duoti sau penkis. Pabandyk įsivaizduoti šią situaciją ir galbūt noras paspausti „patinka“ po savo nuotrauka labai greitai išgaruos.

Atstatytos lūpos
Šypsena yra pats prabangiausias moters papuošalas ir pats gražiausias makiažas, tačiau kai kurios merginos tai pamiršta ir nutaria fotografuotis suspaudusios bei atkišusios lūpas. Ar tai gražu? Vaikinai sako, kad jokiu būdu ir klausia „iš kur merginos ištraukė, jog atstatytos lūpos nuotraukose atrodo gerai ir kodėl ši kvaila mada taip greitai išplito?“ Mes spėjame, jog ši mada atėjo žiūrint į garsenybių nuotraukas. Prisiminkit Kim Kardashian, ji kėlė, ir, žinoma, vis dar kelia galybę asmenukių su atstatytomis lūpomis. Kim tikrai nėra vienintelė, kuri fotografuojasi, atstačiusi lūpas, todėl visuomenė labai greitai perėmė šitą „madą“, juk norisi bent kažkuo būti panašiomis į garsenybes...

Duckface
Duckface
Fotolia nuotr.

Bet ar kada nors matei daugelio apdovanojimų laimėtoją, aktorę Tildą Swinton arba Jungtinių tautų gerosios vilties ambasadorę, Hario Poterio žvaigždę, Emma Watson pozuojančią su „duckface“ vietoj šypsenos? Garantuojame, kad ne. Tad, jei labai norisi kopijuoti, gal derėtų pasirinkti tinkamus pavyzdžius ir bandyti būti panašiomis tik į geriausias? Dar neįtikinome, jog ančiuko lūpos yra nelabai gražu? Tada rekomenduojame paskaityti vieno vaikino atsakymą apie šią madą. „Duckface yra nesąmonė, nes jei mergina prisikelia tokių nuotraukų ir vėliau dingsta be žinios tai policija jos ieško pagal naujausias nuotraukas prie tvenkinių bandydamaprisivilioti duonos trupiniais.“ Ironiją supratot? Ir gerai!

Tuščia veido išraiška nuotraukose
Jei atstatytas lūpas jau pamiršai, gali būti, kad užkibai ant kitos „mados“, pavadintos „fish gape“ (žuvies žioptelėjimas). Kaip tai atrodo? Na, žmogaus veido išraiška pasidaro panaši į žuvies: tuščias žvilgsnis, truputį įtraukti žandai ir pražiotos lūpos. Tai turbūt turėtų atrodyti labai seksualu... bet ar tikrai taip yra? Ir ar tikrai facebook paskyroje būtina demonstruoti nepasakomą ir per kraštus besiveržiantį seksualumą, pražiojant lūpas? Į šį klausimą geriau atsakyk sau pati.

Fish Gape
Fish Gape
Fotolia nuotr.

Nuotraukų su „prasmingomis“ mintimis apie santykius dalijimasis
Anksčiau, jei vaikinas įskaudindavo, merginos keldavo kokią nors situaciją atitinkančią, „prasmingą“ dainą, kuri turėtų paaiškinti mylimajam, koks jis buvo negeras arba kaip jos trokšta jį susigrąžinti. Šiandien merginos daro tą patį tik naudoja kitas priemones. Jos parenka nuotrauką su situaciją atitinkančia demotyvacija ir dalijasi tuo facebook'o sienoje. Atrodo labai gudru, bet nejaugi jums tikrai atrodo, kad po to vaikinas tikrai supras, susigraudins ir lėks atsiprašyti ar taikytis. Nė velnio. Vaikinus vemti verčia tos saldžios ir iš tikrųjų ne visada prasmės turinčios frazės: „kiekvieną naktį prieš užmigdama prisimenu tai, ką labiausiai norėčiau užmiršti“. Baikit merginos... Geriau pradėkit rašyti dienoraštį, o ne dienoraščiu paverskite savo facebook paskyrą.

Profilio nuotraukos keitimas kelis kartus per dieną.
Taip,tu esi graži, tačiau, jei profilio nuotrauką keiti keletą kartų per dieną, aplinkiniai pradės galvoti, jog nepasitiki savimi ir desperatiškai sieki pripažinimo: kuo daugiau „patinka“. Deja, deja, jie nepakels savivertės, nepavers gražesne nei esi, o laimės suteiks trumpam. Labai labai trumpam, tad kam to reikia? Nesuteiki kitiems malonumo galvoti, jog tau trūksta pasitikėjimo savimi ir vietoj 50-ies selfių per dieną, nuveik ką nors naudingo bei prasmingo!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis