Kur nueiti šį savaitgalį?

Šį savaitgalį visas dėmesys yra nukreiptas į Vilniuje vyksiančią, jau tradicija tapusią, „Kultūros naktį“. Į šalies sostinę sugužės ne tik svečiais iš kitų miestų, bet ir iš kaimyninių šalių. Atvykę kaimynai ne tik mėgausis įvairiais renginiais, bet ir patys pasirodys juose ir prisidės prie nepamirštamos nakties Vilniuje.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Penktadienis, birželio 19 d., vienintelė diena metuose, kuomet visas Vilnius nemiegos. Mieste vyks „Kultūros naktis“. Šia proga daugelis mieste įsikūrusių terasų, klubų, kavinių, meno galerijų, kitų įdomių ir netikėtų vietų, plačiai atvers savo duris ir dovanos nemokamus renginius visą naktį. Vasaros terasoje bus įsikūrusi LRT OPUS scena. Šioje scenoje galėsite išgirsti kokybišką bei aktualią muziką. Scenoje nuo 18:00 valandos pasirodys net aštuonios muzikinės pabaltijo viltys: Sisters on Wire, estai Slippery Slope, The Roop, Condor Avenue, Glasshous, Deeper Upper, improvizuotojai jama&W bei ba. Užsukite penktadienio naktį į Vasaros terasą, jei norėsite išgirsti kokybišką muziką. 

Lofte penktadienio naktį taip pat siaus Vilniaus Kultūros Naktis: ORGANEK (PL), Jurgio Didžiulio performansas. ORGANEK – lenkų atlikėjas, charizmatiška asmenybė, atliekantis vintažinį rokenrolą su psichodeliniu polėkiu. ORGANEK yra netradicinis atlikėjas. Keliavęs po savo tėvynės miestelius, kaimus ir koncertavęs įvairiose mugėse, kultūros centruose bei kitose netikėtose erdvėse, atlikėjas buvo apdovanotas už priminimą apie asmeniško kontakto su publiką svarbą. ORGANEK labai panašus į mūsiškį Jurgį Didžiulį, kuris savo renomobiliu ir muzika keliauja po įvairius Lietuvos kampelius bei erdves. Kultūros nakties metu šie du bendraminčiai surengs išskirtinius pasirodymus menų fabrike Loftas. 

Birželio mėnesio muzikos kulminacija Kauno Ryšių kiemelyje 837 – Nocturne: All we Are (UK) + Elektroninis Baltasis Kiras (LT). Vasaros meilės prasideda čia: lengvai kūną užvaldantis grūvas, psichodelinis disco skambesys ir melomaniška satisfakcija. Skamba intriguojančiai ir viliojančiai, ar ne? Trio „All We Are“ – tai airio, norvegės ir brazilo mišinys, kurie savo muzikoje išlaiko skanų ir paperkantį britiškumą. Jų kuriama muzika, tarsi sukurta tik intymiam ir betarpiškam klausymuisi, nepaliekanti abejingų, visus užburianti. Leiskitės ir jūs vedami „All We Are“ melodijų jau šį penktadienį. 

Kaip visada Vilniuje įsikūręs Liverpool Indie/Rock Bar‘e kviečia į išskirtinių, kitoniškų, jaunų atlikėjų koncertą. Šeštadienį, birželio 20 d., šiame bare galėsite išgirsti „TribalVibe“. Keturi jauni, džiazuojantys vaikinai susipažino Vilniaus kolegijos Menų fakultete ir susivienijo praėjusių metų rudenį. Stebinantys savo profesionalumu bei originalumu šie jaunuoliai skinasi kelią į Lietuvos džiazo muzikos sceną. Dovydas, Dominykas, Deimantas ir Tadas sugeba pateikti džiazo muzikos standartus kitomis spalvomis. Jų melodijose galima išgirsti tiek šių laikų tendencijas, tiek „old school‘inės“ džiazo muzikos elementų. Leiskitės unikalių džiazo melodijų vedami į šeštadienio naktį kartu su „TribalVibe“.

Aktyviai sekmadieniaujantiems siūlome birželio 21 d. užsukti į Vilniuje įsikūrusį Mano kiemą. Čia vyks lindyhopo šokių vakarėlis „Swingin‘ in The Air #3”. Mano kiemo kolektyvas kviečia praleisti neįpareigojantį sekmadienį su tradicinių džiazu arba „svingeliu“ ir laisvu, nenustygstančiu lindyhopo šokiu, kuris atkeliavo iš pačio Niujorko, iš 1920-1940 metų. Prie šio vakarėlio prisideda ir Lindyhop.lt klubas, kuris kviečia visus, ne tik mokančius šokį, ateiti, susipažinti, pamatyti ir pašokti kartu. Muziką valdys DJ Ana ir draugai!

Kadangi kita savaitė bus šiek tiek trumpesnė, nei paprastai, ta proga kviečiame antradienio vakarą praleisti Kaune, Ryšių kiemelyje 837. Birželio 23 d., Joninių išvakarėse, čia koncertuos atlikėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų Luke Winslow King Band. Luke Winslow King – jaunosios kartos gitaristas, dainininkas, kompozitorius ir tekstų autorius, pasaulyje pakankamai gerai žinomas už savo profesionalų grojimą slide gitara bei domėjimąsi prieškario bliuzu ir tradiciniu džiazu. Šio atlikėjo atliekami žanrai – nuo delta folk iki klasikinės kompozicijos, regtaimo bei rokenrolo. Nepraleiskite progos išvysti, išgirsti bei pabendrauti su nauju svarbiu bliuzo ir folk pasaulio balsu!  

Daugiau Vilniaus „Kultūros nakties“ renginių bei kituose Lietuvos miestuose savaitgalį vyksiančių, galite rasti portale Kur.lt. Užsukę į šį portalą galėsite išsirinkti renginį ar susitikimo vietą, kur kartu galėsite smagiai praleisti savaitgalio laiką. Šiame portale kalendoriuje pažymėti visi svarbiausi bei linksmiausi vakarėliai, koncertai bei kiti renginiai Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Nori gražesnės veido odos? Pasidalink savo nuomone apie naują PANELĘ apačioje esančioje formoje ir laimėk veido valymo priemonę CLARISONIC! Neužmiršk parašyti savo vardo, pavardės bei el.pašto adreso. Nugalėtoją skelbsime birželio 24 dieną. Sėkmės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis