Kur nueiti šį savaitgalį, kur geriausi vakarėliai?

Liaudies išmintis byloja, jog rugpjūtis – tai vasaros sekmadienis. O kaip žinia – sekmadienį reikia švęsti! Tad kviečiame nepatingėti (kaip dažnai daroma sekmadienį…) ir užmesti akį šios savaitės siūlomus renginius Tau bei Tavo draugams ir laisvalaikį praleisti kaip įmanoma smagiau!

Tokią karštą vasarą taip ir norisi ko nors gaivinančio, šiaurietiško ir nuteikiančio pozityviai – visa tai gausite, jeigu šį penktadienį apsilankysite Kaune, Ryšių kiemelyje 837, kur scenoje pasirodys švedai Supersci ! Tai grupė, kurios šiaurietiškos melancholijos, užvedantys ritmai ir prasmingų tekstų kombinacijos išgirtos visame pasaulyje. Grupės nariai savo kūryboje narsto rimtas temas ir kalba apie nūdienų laikotarpį, kuriame žmogiškumas tarsi pats skuba susinaikinti. Taigi rimti tekstai ir kabinanti muzika – įsitikinkite, jog tai ne tik suderinama, bet ir skleidžia nuostabią energiją!

Kol kauniečiai džiazuoja ir repuoja, vilniečiai renkasi Liverpool Indie/Rock bare, kuriame prisistato net dvi roko grupės – Meganvegan bei No Intro. Meganvegan – tai keturi draugai, grojantys post grunge bei garantuojantys rimtą vakaro pradžią su rimtu ritmu. Jiems antrins grupė No intro, kuri yra nuolat eksperimentuojanti bei į savo kuriamą roko muziką įmaišanti bliuzo, funk‘o ir soul‘o motyvų. Šis koncertas tai įvadinė LIVE CAMP'2015 dalis, kurioje vis dar išgirsite originalius grupių skambesius, nes prasidėjus stovyklai, liesis tik akustiniai gitarų garsai. Beje, po koncerto, kaip visuomet, laukia pašėlęs Indie/Rock party!

Šeštadienį siūlome pradėti neįprastai, o Vilniaus požemiuose. Neišsigąskite – tai tik ekskursija, kuri, pažadame, ne tik leis pasislėpti nuo didžiųjų vasaros karščių, bet taip pat praturtins jūsų žinias apie mylimą miestą. Daug paslapčių glūdi po mūsų kojomis: požemiai, slapti tuneliai, bažnyčių rūsiai ir pasakojimai apie senojo Vilniaus miestiečių gyvenimą, užkastus ir atrastus lobius, įsimylėjėlių istorijas ir iki šių dienų sklandančias legendas apie mistines būtybes. Ar žinojote, kad dabartinis Vilnius yra net keliais metrais aukščiau nei buvo prieš kelis šimtus metų? Taigi apsilankę šioje ekskursijoje, sužinosite daugybę faktų apie miestą, kurį manėte žinantys kaip savo penkis pirštus, o dar įdomiau bus šiomis žiniomis pasidalinti su savo draugais. Taigi, smagios ekskursijos!

Jeigu norite muzikalaus šeštadienio, siūlome surinkti smagią kompaniją ir keliauti į Anykščių Dainuvos slėnį, kuris jau nuo penktadienio trumpam yra tapęs kūrybos lopšiu. Festivalis „Purpurinis vakaras“  reprezentuoja iškiliausius Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjus, suteikia galimybę pasirodyti jauniems bardams bei sukviečia visą būrį laisvų, kūrybingų ir poetiškų sielų. Mėgaukitės smagia kompanija ir dainuojamąja poezija, atsipalaiduokite nuo visų rūpesčių ir pasinerkite į poezijos sūkurį.

Sekmadienį kviečiame apsilankyti Vilniaus universiteto botanikos sode, kuriame, tarp žydinčių gėlynų sutiksite Liūdnus slibinus , kurie pasirodys ne tokie jau ir liūdni, o kupini artistiškos energijos ir subtilios ironijos! Išradingomis įžvalgomis apie gyvenimą dalinsis Dominykas Vaitiekūnas, Aistė Lasytė ir Vaidas Kublinskas, kurie žada akustinį pasirodymą, bet kaip bus iš tiesų – pamatysite tik čia apsilankę. Šis koncertas yra Kristupo vasaros festivalio dalis, kuri kviečia mėgautis muzika po atviru dangumi bei siūlo nepamiršti pikniko krepšelio (puiki mintis sekmadienio vakarienei!) ir geros nuotaikos.

Dar neturite plano savaitgaliui? Apsilankykite www.kur.lt svetainėje, kurioje rasite daugybę pasiūlymų, kaip turiningai praleisti laisvalaikį. Nuo koncertų iki renginių kavinėse, nuo ekskursijų iki šokių po atviru dangumi – visa tai ir dar daugiau – www.kur.lt renginių portale!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis