Ką mėgstamų filmų žanrai pasako apie tave?

Siaubo filmai, komedijos, romantiniai filmai, dramos, veiksmo ir kt. Kiek yra filmų žanrų, tiek yra ir skirtingų juos žiūrinčių žmonių. Bet ar kada nors susimąstei, kodėl vieni mėgsta tik siaubo filmus, o kiti net bijo ištarti žodį „siaubo“? Kodėl vieni renkasi komedijas, o kiti trilerius? Įdomu ir tau? Visus atsakymus rasi žemiau.

ROMANTINIAI FILMAI
Romantiniai filmai suteikia galimybę užsimiršti ir pasinerti į beprotiškus bei iš proto vedančius jausmus, jie verčia mus tikėti, jog tikra ir viską įveikianti meilė egzistuoja. Jie skatina dėl savo išrinktųjų stengtis ir svajoti savo gyvenime patirti kažką panašaus. Jei mėgsti tokio žanro filmus, tikėtina, jog tavo siela yra romantiška. Tu nevengi mylimojo nustebinti išskirtinėmis staigmenomis, esi svajotoja, mėgsti deginti žvakes, eiti pasivaikščioti, o namuose ant sienų kabo daugybė tavo ir mylimojo nuotraukų.

Remiantis ROTTEN TOMATOES ir IMDB statistika atrinkome kelis geriausius romantinius filmus. Gal jų dar nematei?

1. About Time (Laiko tiltas, 2013),
2. Serendipity (Lemtingas atsitiktinumas, 2001),
3. Love Actually (Tegyvuoja meilė, 2003),
4. The Longest Ride (Ilgiausia kelionė, 2015),
5. P.S. I Love You (P.S. Myliu tave, 2007),
6. The Fault In Our Stars (Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos, 2014)

SIAUBO FILMAI
Žiūrint tokio tipo filmus pakyla kraujo spaudimas, kūno temperatūra nukrenta, o širdis ima mušti kur kas greičiau, pajunti adrenaliną ir nors baisu, norisi žiūrėti toliau. Kino kritikas Gediminas Jankauskas tokią būseną laiko visiškai normalia, nes adrenalinas daugeliui žmonių yra varomoji gyvenimo dalis, taip pat kritikas pastebi, jog siaubo filmai veikia terapiškai - pažiūrėjus kraują stingdančią juostą, žmogus išgyvena baisius jausmus ir taip pašalina dalį savo psichologinio streso.

Taigi, jeigu pirmenybę teiki siaubo filmams, tai reiškia, jog baimės jausmas tavęs negąsdina, atvirkščiai, sukelia adrenalino kiekį ir dėl to atrodo, jog gali nuversti kalnus, na, o aštrūs pojūčiai visuomet yra tai, ką nori patirti. Tu nebijai išbandyti naujovių, esi šaltakraujiška, gana racionalaus mąstymo, o tave pravirkdyti praktiškai neįmanoma.

Tikrai mėgsti siaubo filmus? Atrinkome kelis, kurie galėtų tau patikti:

1. The Babadook (Babadukas, 2014),
2. The Shining (Švytėjimas, 1980),,
3. The Exorcist (Egzorcistas, 1973),
4. It Follows (Jis Tave seka, 2014),
5. The Conjouring (Išvarymas, 2013)


VEIKSMO FILMAI
Veiksmo filmus, kuriuose šaudo, gaudo, laksto ir vėl šaudo mėgsta „pasiutusios“ merginos, tad jei pirmenybę teiki tokiems filmams tikėtina, jog esi sportiška ir mėgsti aktyvų laisvalaikį. Tau nepatinka pernelyg romantiški ar „saldūs“ žmonės, lygiai taip pat nemėgsti dviveidžių. Esi paprasta, nebijai rėžti tiesos į akis ir dažnai esi labai mėgstama draugų kompanijoje.

Nori patirti šiek tiek veiksmo? Siūlome pasižiūrėtI:

1. Leon: The Proffesional (Leonas, 1994),
2. Fast and Furious (Greiti ir įsiutę, visos dalys),
3. Džeimsas Bondas (visos dalys su Danieliu Craigu),
4. American Sniper (Amerikiečių snaiperis, 2014)
5. Mad Max: Fury Road (Pašėlęs Maksas 2015).

DRAMOS
Dramose dažniausiai vaizduojamos hiperbolizuotos situacijos, su daugybe tikėtų ir netikėtų likimo vingių. Na, pavyzdžiui, visos puikiai atsimename „Pelenės“ istoriją, kurioje mergaitė gyvena liūdną ir nelaimingą gyvenimą su piktąja pamote ir įseserėmis. Vėliau pasirodo jos geroji krikštamotė, kuri padovanoja galimybę apsilankyti puotoje. Siužetas kyla į viršų. Jis ir vėl kyla, kai princas pamato Pelenę ir susižavi ja, įvyksta lūžis, galbūt net užsiplieskia meilė iš pirmo žvilgsnio, tačiau, O NE! Jai reikia bėgti! Pelenė pameta batelį ir grįžta į savo liūdną gyvenimą. Siužetinė linija leidžiasi žemyn. Princas nutaria ieškoti Pelenės ir atrandą ją, linija vėl kyla.

Gyvenime panašių pakilimų ir nuosmukių yra, tačiau jie ne visada tokie ryškūs ir kardinaliai gyvenimus keičiantys, tad, jei tu mėgsti tokio žanro filmus, turbūt mėgsti intriguojančias gyvenimo situacijas iš kurių pati kuri dramas. Tu puikiai išsisuki iš keblių situacijų ir esi labai užsispyrusi. Jauti, kad tavo gyvenimas ne toks įdomus ir liūdnas, todėl dramatiškus likimo vingius stebi filmuose? Džiaukis kiekviena diena ir mažais savo pasiekimais, tu ne Pelenė ir princas nepavers tavo gyvenimo pasaka,ją susikurti teks pačiai!

Na, o štai ir mūsų rekomendacijos, kurios galėtų tau patikti!

1. Gravity (Gravitacija, 2013)
2. Joy (Džoja, 2015),
3. The Martian (Marsietis, 2015),
4. Gone Girl (Dingusi, 2014),
5. The Godfather (Krikštatėvis, visos dalys!)
6. The Revenant (Hju Glaso legenda, 2015)

KOMEDIJOS
Komedijų tikslas, be abejonės, yra prajuokinti žiūrovą. Ne visoms juostoms tai pavyksta, na, bet jei pavyksta, tai juokiamės iš širdies. Jauti, kad galėtum kikenti ir kikenti bei nuolat žiūri komedijas? Tai reiškia, jog tu lengvai ir su humoru žiūri į gyvenimą bei iškylančius sunkumus. Tu dažnai būni kompanijos siela, o prajuokinti nuliūdusį draugą tau tas pats, kas nusišypsoti - lengva. Beje, ar žinojai? Tyrimai rodo, jog žmonės, žiūrintys komedijas ilgiau gyvena ir yra sveikesni, tad ir toliau juokis bei gyvenk ilgą bei linksmą gyvenimą.

Keletas pasiūlymų linksmam vakarui:

1. Bad Teacher (Afigiena mokytoja, 2011),
2. Spy (Ji šnipė, 2015),
3. Pitch Perfect (Aukšta klasė, 2012 ir 2015),
4. Inside Out (Išvirkščias pasaulis, 2015)
5. Bridesmaids (Pamergės 2011)
6. The Intern (Naujokas, 2015).

DETEKTYVINIAI FILMAI
Detektyviniai filmai skatina smegenis veikti analitiškai, jie lavina pastabumą mažoms detalėms, tad, jei esi tokio žanro filmų gerbėja turbūt mėgsti spręsti galvosūkius, kryžiažodžius, išaiškinti mįsles bei paslaptis.Tu pasižymi logišku mąstymu ir, jei iškyla kokia nors problema, draugai pagalbos kreipiasi tik į tave, nes tik tu gali į situaciją pažiūrėti iš šalies bei pastebėti, kas ne taip.

Vieni geriausių detektyvinių filmų yra:

1. Scherlok Holmes (Šerlokas Holmsas, 2009, 2011),
2. Prisoners (Kaliniai, 2013),
3. The Bone Collector (Kaul7 kolekcininkas, 1999),
4. Se7en (Septyni 1995),
5. The Number 23 (23, 2007)

FANTASTIKA
Pirmenybę teiki fantastikai? Tuomet akivaizdu, jog ir tavo fantazija yra laki. Tu mėgsti įsivaizduoti keisčiausius gyvenimo scenarijus, esi ypač kūrybiška ir visada pasiruošusi išbandyti keistus bei nebandytus dalykus. Turbūt draugai kasdien sulaukia iš tavęs smagių ir įdomių pasiūlymų, o fantastiškus nuotykius savo gyvenime susikuri pati. Tik nepamiršk, realybė truputį kitokia nei fantazijų pasaulis, tad kartais sugrįžk iš ten, nes čia taip pat yra ką veikti.

Ką būtina būti mačius, jei tau patinka fantastiniai filmai:

1. The Lord of The Rings (Žiedų valdovas, visos dalys),
2. Harry Potter (Haris Poteris, visos dalys),
3. Star Wars, (Žvaigždžių karai (jei nesi gerbėja, užtenka pažiūrėti paskutinę, viską suprasi),
4. The Hobbit (Hobitas, visos dalys),
5. Snowpiercer (Ledo traukinys, 2013),
6. The Hunger Games (visos dalys).

PSICHOLOGINIAI FILMAI
Jei tau patinka psichologiniai filmai, tikėtina, jog mėgsti analizuoti ir stebėti. Tu domiesi psichologija ir skaitai daugybę su šia tema susijusių knygų. Tu analizuoji žmonių tarpusavio santykius, domiesi savo vidiniu pasauliu bei aplinkiniais. Draugų kompanijoje tu dažniau lieki stebėtoja, o ne ta, kuri yra dėmesio centre, tačiau tau tai patinka.

Mėgsti psichologinius filmus? Štai tau keletas vienų geriausių psichologinių filmų pasiūlymų. Mėgaukis!

1. The Silence of Lamb (Avinėlių tylėjimas, 1991),
2. The Black Swan (Juodoji gulbė, (2011),
3. Requiem For a Dream (Requiem Svajonei, 2000),
4. The Butterfly Effect (Drugio efektas, 2004),
5. Shutter Island (Kuždesių sala, 2010).

BIOGRAFINIAI FILMAI
Domiesi kitų žmonių gyvenimu ir galbūt sieki būti panaši į garsenybes? Kaip tik todėl žiūri biografinius filmus ir stebi, kokias klaidas jie padarė, o kur pasielgė tinkamai? Jei žiūri biografines juostas, esi ambicinga, užsispyrusi ir talentinga, kitų žmonių istorijos tave įkvepia kurti, veikti bei nepasiduoti. Tu sieki užsibrėžtų tikslų ir ateityje ketini užvaldyti pasaulį... savo talentu, žinoma.

Tikrai patinka biografinės dramos? Štai tau keletas patarimų iš kurių gali išsirinkti filmą vakarui:

1. A Beautiful Mind (Nuostabus protas, 2001),
2. The Intouchables (Neliečiamieji, 2011),
3. The Schindler's List (Šindlerio sąrašas, 1993),
4. The Pursuit of Happyness (Ieškantys laimės, 2006),
5. Julie and Julia (Džiulė ir Džiulija, 2009),
6. Amy (Amy, 2015).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis