Jei nors kartą gatve žingsniavai su ausinėmis, turėtum tai perskaityti (APKLAUSA)

Ausinės - puikus būdas ne tik pasinerti į mėgstamos muzikos gelmes, bet ir atsiriboti nuo išorinio pasaulio. Tiesa, ne visuomet toks atsiribojimas yra puikus dalykas.

Juk žingsniuojant gatve garsiai klausytis muzikos per ausinukus - ne pati geriausia idėja saugumo atžvilgiu. Klausantis garsios muzikos gali pražiopsoti į tave parlekiantį automobilį ar dviratį, o tokia situacija gali baigtis tragiškai. Vagišiai taip pat dažnai naudojasi muzikos per ausinuką besiklausančių žmonių padėtimi - juk apvogti tokį žmogų kur kas lengviau nei tą, kuris klausosi to, kas vyksta aplinkui.

Laimei, ši padėtis nuo šiol nebebus bauginanti ir mes galėsime mėgautis ausinių teikiamais privalumais. Viena užsienio kompanija teigia kurianti ausines, kurios pasižymės gebėjimu pranešti jį naudojančiam žmogui apie gresiantį pavojų. Išorinius garsus fiksuosiančios ausinės pavojaus atveju įspės žmogų apie objektą, kuris gali sukelti nelaimę - artėjantį automobilį, dviratį ar kitą transporto priemonę.

Tiesa, kol naujosios ausinės pasirodys prekyboje, teks luktelėti. Todėl prieš joms pasirodant atidžiai žvalgykitės eidamos gatve ir klausydamosis mėgstamos muzikos. Juk atsarga gėdos nedaro!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis