Faktai, kurių nežinojai apie Valentino dieną

Ar žinojai, kad net 145 milijonai žmonių Amerikoje siunčia simpatijoms Valentino dienos atvirukus, o labiausiai perkama prekė per Valentino dieną yra šokoladiniai saldainiai? Ar kur nors girdėjai, kad net 36 milijonai širdelės formos šokoladinių dėžučių yra parduodami per tą vieną vienintelę dieną?

Valentino diena yra šioks toks išprotėjimas, kada galima simpatijai nusiųsti atviruką ir prisipažinti, kad myli, galima savo esamam draugui parodyti jausmus, galima būti vienišai ir žiūrėti linksmas komedijas ir galima tiesiog nekreipti į tą dieną dėmesio, nes mylėti savo antrąsias puses reikėtų kasdieną. Na, bet šiandien mes ne apie tai! Šiandien nutarėm išsiaiškinti visus įdomiausius faktus susijusius su Valentino diena.

Valentino diena
Valentino diena
Fotolia nuotr.

IŠ KUR ATSIRADO?
Valentino dieną žmonės švenčia jau daugiau nei 1500 metų. Kai Romos imperiją valdė Klaudijus II, vyko daugybė karų, tačiau ilgainiui vyrai ėmė nebenorėti palikti savo mylimųjų ir vengė eiti į karą, todėl Klaudijus uždraudė žmonėms tuoktis. Uždraudė, tai uždraudė, bet atsirado daugybė porų, nesutikusių su imperatoriaus nuomone,tad jie ieškojo kunigo, nebijančio pasipriešinti valdovo sprendimui. Ir atrado! Kunigas Valentinas slapčia ir toliau tuokdavo įsimylėjelių poreles. Po kurio laiko Klaudijus suuodė apie tai ir įsakė kariams įkalinti Valentiną požemiuose.

Pasakojama, kad kalėdamas Valentinas įsimylėjo vieno sargo dukterį ir prieš mirtį parašė jai meilės laišką, kurį pasirašė „Tavo Valentinas“, sakoma, kad laišką jis parašė vasario 14 dieną ir dėl to ši diena tapo tokia ypatinga. Ši istorija, beje, yra pati populiariausia iš visų, nes iš viso egzistavo net 8 šventi Valentinai ir tik tas, kuris gyveno Romoje ir slapta tuokė poreles, įkvėpė švęsti meilės dieną.

KO DAR NEŽINOJAI APIE VALENTINO DIENĄ?

1. 220,000, tiek žmonių pasiperša savo mylimiesiems būtent per Valentino dieną.

Pasipiršo
Pasipiršo
Fotolia nuotr.

2. Vyrai per Valentino dieną išleidžia dvigubai daugiau pinigų nei moterys.

3. Net 3 proc. žmonių, namuose laikančių gyvūnėlius, juos sveikina su Valentino diena. Turi kačiuką ar šuniuką, bet neturi antros pusės? Visada gali palepinti augintinį!

4. Suomijoje Valentino diena yra vadinama Ystävänpäivä, tai reiškia „Draugų diena“. Neturi antros pusės? Varyk į Suomiją ir švęsk draugystę!

5. 15 proc. Amerikos moterų per Valentino dieną atsisiunčia gėlių. Tyrimai rodo, jog iš visų, perkančių gėles per Valentino dieną, moterys sudaro tik 27 proc. Vadinasi tik 12 proc. merginų gėles per Valentino dieną perka ne sau.

Gėlės
Gėlės
Fotolia nuotr.

6. Raudona rožė laikoma meilės gėle dėl spalvos ir dėl to, kad buvo mėgstamiausia Romėnų meilės deivės Veneros gėlė.

7. Per Valentino dieną Amerikoje nuperkama maždaug 189 milijonai rožių žiedų.

8. Daugiausiai Valentino dienos atvirukų gauna... mokytojai! Kodėl? Paaiškėjo, kad mokytojams atvirukus dovanoja ir mokiniai, ir jų tėvai, ir jų pačių vaikai ar mylimieji.

Atvirukas
Atvirukas
Fotolia nuotr.

9. 2010 metais per Valentino dieną Meksikoje buvo paskelbtas didžiausio grupinio bučinio rekordas! Net 39,897 žmonių susirinko pasibučiuoti!

10. Bučinys per Valentino dieną laikomas sėkmės ženklu, tad pasibučiuoti – būtina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis