Daugybė faktų apie serialą „13 priežasčių kodėl“, kurių gali būti nežinojusi

Kol daugelis spekuliuoja, kas vyks jaunimo pamėgto serialo 13 priežasčių kodėl antrajame sezone, kuris, kaip teigia serialo kūrėjai, pasirodys 2018 m., yra nemažai tų, kurie iš naujo peržiūri serialo serijas. Kaip kitaip - tokio įtraukiančio ir priverčiančio mąstyti serialo apie mus, jaunus bei pasiklydusius gyvenimo kelyje, jau senokai neteko regėti! O tu ar žinai šiuos faktus apie mylimą serialą?

Knyga buvo įkvėpta tikrų įvykių. Rašytojo Jay Asher parašyta knyga, pagal kurią yra statomas serialas, buvo įkvėpta tikrų įvykių. Jay be galo paveikė artimo žmogaus savižudybė, be to, kai kurios knygoje išdėstytos istorijos yra tikrų moksleivių pasakojimai, kuriuos Jay išgirdo bendraudamas su jaunais žmonėmis.

Daugybę faktų skiria knygą bei serialą. Jay Asher novelė, kuri šiuo metu yra ekranizuojama, yra be galo populiarus kūrinys. Tiesa, serialo kūrėjai nesitikėjo, jog ir knygos versija ekrane susilauks tokio didžiulio susidomėjimo. Kuriant serialą buvo pakeista nemažai faktų iš bestseleriu tapusios knygos viena tam, jog būtų sukurtas stipresnis efektas, o serialui suteiktas dramatiškumas, įtaikingumas.

Is that a boy/girl thing or a Clay/Hannah thing?

A post shared by 13 Reasons Why (@13reasonswhy) on Jun 13, 2017 at 1:22pm PDT

Knygoje pagrindinė herojė Hannah turėjo išgyventi. Knygos autorius Jay, rašydamas knygą audė mintį, jo Hannah turėjo ne mirti dėl savižudybės, bet išgyventi. Anot jos, viena iš knygos vizijų buvo palikti Hannah gyvą, kuomet paauglę radę tėvai nuvežtų Hannah į kliniką ir šiai būtų išplautas skrandis. Įsivaizduok, kaip tada būtų pasisukęs knygos bei serialo veiksmas.

Penki seriale pasirodantys aktoriai vaidino Grey Anatomijoje. Didžiulio susidomėjimo susilaukęs serialas Grey Anatomija buvo pirmasis laiptelis net penkiems 13 priežasčių kodėl vaidinusiems aktoriams. Tai nuolatinė Grey Anatomijos aktorė Kate Walsh ir kiek mažesnius vaidmenis atlikę Mark Pellegrino, Wilson Cruz, Ajiona Alexus ir Dylanas Minnette.

Serialo kūrybinę komandą ramina... šuniukų būrys. Pagrindinis serialo aktorius Dylanas Minnette viename iterviu teigė, jog vaidinant itin daug emocijų atimančias scenas serialo kūrėjai į pagalbą pasitelkė šuniukų terapiją, tad į filmavimo aikštelę atkeliavo būrys mažų šuniukų. Amsintys mažyliai, anot serialo kūrėjų, nuramino įsiaudrinusius aktorius bei nuteikė juos optimistiškai.

Pagrindinė serialo aktorė Katherine Langford yra... visiška keistuolė. Na, bent jau laiko save tokia. Ilgą laiką jos penktadieninė veikla buvo vaikščiojimas gatvėmis be tikslo bei praeivių stebėjimas. Katherine teigimu, ji dievina analizuoti žmones, vertinti jų elgseną, todėl ją be galo domina psichologija.

Aktoriai konsultavosi su psichologais. Kadangi seriale nagrinėjama skaudi problema jaunimo gretose - savižudybės, jaunieji aktoriai privalėjo konsultuotis kartu su patyrusiais psichologais, jog šie galėtų padėti perteikti jiems jausmus bei įsijausti į situacijas. Būtent todėl daugelis aktorių net prasitarė filmavimo metu susidomėję psichologijos mokslu.

Google Maps aptiko besifilmuojančią komandą. Skaitmeninės rinkos gigantas Google Maps filmuojant vieną iš 13 Reasons Why serialo serijų nufotografavo komandą, todėl ši tokiu būdu buvo smagiai įamžinta. Puikiausia tai, jog Dylanas Minette fotografuojant spėjo pirštais parodyti taikos ženklą, taip pasauliui įrodydamas savo šmaikštumą.

Dylanas Minette pagelbėjo kuriant grojaraštį serialui. Ne paslaptis, jog Dylanas - didis muzikos gerbėjas, todėl jam buvo didžiausia garbė pagelbėti komandai kuriant grojaraštį serialo serijoms. Dylanas ne tik prisidėjo prie muzikos kūrimo, bet ir atrinko atlikėjų kūrinius, kurie skamba serialo metu.

Stupid Mrs. Antilly.

A post shared by 13 Reasons Why (@13reasonswhy) on Jul 6, 2017 at 11:50am PDT

Scenos prieš Hannah mirtį ir po yra visiškai skirtingos spalvų aspektu. Serialo serijos, kurtos prieš mirštant Hannah, yra kur kas ryškesnės, spalvingesnės, o štai po lemtingosios savižudybės serialo kūrėjų sumanymu atspalviai pakinta, tampa kur kas blankesni, pilki, scenos vaizduojamos gana niūriai.

Daugeliui aktorių yra dvidešimt metų. Nors serialas vaizduoja moksleivius, seriale vaidinantys aktoriai yra kiek vyresni. Daugeliui jų yra dvidešimt arba kiek po dvidešimt. Aktoriams tai toli gražu netrukdo įsijausti į mokinių vaidmenis - jie ne per seniausiai atsisveikino su mokyklos suolu, todėl dar kuo puikiausiai mena mokyklos laikus.

Selena Gomez ir keli aktoriai turi vienodas tatuiruotes. Prie serialo prodiusavimo prisidedanti Selena Gomez, taip pat aktoriai Dorfman, Alisha Boe ir Brandonas Flynnas pasidarė vienodas tatuiruotes, paremti Semicolon projektui, ne pelno siekiančiai organizacijai, kuri skatina savižudybių prevenciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis