7 paskutiniai „Eurovizijos“ nugalėtojai - ar kas juos pralenks? (VIDEO)

Šių metų „Eurovizija“ jau ne už kalnų, todėl ta proga prisiminkime tuos ypatinguosius, kurie labiausiai sužavėjo europiečius per paskutinius septynis metus:

2009 m. Aleksandras RybakasFairytale (Norvegija). Lietuvą pamėgęs ir čia dažnai viešintis, koncertuojantis baltarusių kilmės norvegas užkariavo europiečių širdis Maskvoje, dainuodamas jausmingą, ekspresionalią dainą ir grodamas smuiku. Atlikėjas pagerino Eurovizijos rekordus – finale surinko įspūdingą skaičių taškų. Kitos žinomos atlikėjo dainos: Europe's Skies, Roll With The Wind.

2010 m. Lena Meyer – LandrutSatellite (Vokietija). Savo kuklumu, charizma ir ritminga daina, būdama 18-mete, Europą sužavėjusi vokietė tapo tikra sensacija. Po pergalės netruko kalbų apie romaną su prieš ją konkursą laimėjusiu Aleksandru Rybaku, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai buvo tik gandai. Lena bandė laimę Eurovizijoje ir antrą kartą 2011 metais (su daina Taken by a Stranger), tačiau konkurse liko 10-ta. Kita garsi Lenos daina – Wild & Free.

2011 m. Eldaras (Ell) Gasimovas ir Nigar (Nikki) JamalRunning Scared (Azerbaidžanas), romantišką baladę atlikusi pora atlikėjų pakerėjo savo jautriu pasirodymu ir puikiai atlikta daina. Dainininkai po pergalės tęsia savo solinę veiklą, tačiau kartu nebedainuoja. Eldar buvo 2012 metų Eurovizijos konkurso, vykusios Azerbaidžane, vedėjas.

2012 m. LoreenEuphoria (Švedija). Savitu, originaliu išvaizdos stiliumi, nuostabia daina ir įdomiu šokiu pasižymėjusi švedė jau prieš konkursą buvo vadinama būsima nugalėtoja. Atlikėja po pergalės išleido dainas: We Got The Power, My Heart Is Refusing Me, Paper Light Revisited sulaukusias itin daug dėmesio ir užkariavusias įvairių šalių muzikos topus. 2015 metais Loreen surengė koncertą Kaune.

2013m. Emmelie de ForestOnly Teardrops (Danija). Šviesiaplaukė, basakojė, jaunutė danė su lenvai įsimenančia, ritminga daina išplėšė pergalę 2013 metų Eurovizijoje. Kita merginos daina Rainmaker tapo Danijoje vykusios Eurovizijos oficialiaja daina, kurią pamilo daugelis konkurso žiūrovų. Abi žymiausios Emmelie dainos buvo dažnai grojamos įvairių šalių radio stočių.

2014 m. Conchita WurstRise Like a Phoenix (Austrija). Neįprasta išvaizda ir didinga daina su idėja – Conchitos (tikrasis vardas Thomas Neuwirth) sėkmės Eurovizijoje formulė. Po pergalės personažas Conchita Wurst tapo viena iš laukiamiausių asmenybių įvairiuose mados renginiuose, sulaukė daug palaikymo iš įvairių pasaulinių garsenybių ir įkvėpė Europą garsiau kalbėti apie netoleranciją.

2015 m. Måns ZelmerlöwHeroes (Švedija). Prieš metus Vienoje triumfavęs švedas išplėšė pergalę iš rusės Polinos Gagarinos rankų (ji konkurse liko antra). Energinga daina greit tapo visos Europos hitu, tačiau sulaukė ir nemažai kaltinimų dėl plagiavimo (sklido kalbos, kad daina Heroes yra Davido Guetta dainos Lovers on the Sun (kopija), kitos Måns dainos kaip Should've Gone Home ir Kingdom in the Sky yra dažnai grojamos užsienio radio stočių. Måns Zelmerlöw - šių metų Eurovizijos vykstančios Stokholme vienas iš vedėjų. 2015 metais atlikėjas surengė pasirodymą festivalyje Granatos live, Rumšiškse.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis