5 žvaigždės, kenčiančios nuo psichikos sutrikimų (FOTO)

Kas kartą žiniasklaidoje pasirodžius žiniai apie įžymybes, kenčiančias nuo psichikos sutrikimų, apima abejones. Nejaugi žmonės, nuo vaikystės augę su kameromis ir drąsiai žengiantys raudonuoju kilimu gali jausti nuolatinį nerimą ar liūdesį?

Deja, nuo nuolatinio dėmesio ir spaudimo visuomet atrodyti bei elgtis nepriekaištingai pavargusios įžymybės atviros - mes taip pat, kaip ir daugelis paprastų žmonių, patiriame dvasines kančias.

Demi Lovato. Prajėusiais metais Demi narsiai pareiškė - aš kentėjau nuo valgymo sutrikimo. Kelerius metus atlikėja sirgo bulimija, kuri ne tik visiškai sugriovė pasitikėjimą savimi, bet ir sukėlė baisius skrandžio skausmus. Šiuo valgymo sutrikimu aktorė susirgo tuo metu, kai buvo kankinama depresijos ir menko savęs vertinimo. Demi tiesiog buvo apsėsta minčių apie maistą. Kaip ji pati teigia, atlikėja vienu metu maistą labai mylėjo, tačiau kartu ir negalėjo jo pakęsti. Demi teko pusę metų praleisti valgymo sutrikimų centre, jog išmoktų vėl mylėti savo kūną.

Demi Lovato
Demi Lovato
Vida Press ir @iblamejordan nuotr.

Kristen Stewart. Saulėlydžio žvaigždę populiarumas užgriuvo dar būnant visai jauna. Prasidėjus Saulėlydžios sagos erai, Kristen jautėsi tarsi zoologijos sodo gyvūnas, uždarytas narve. Tuo metu Kristen patyrė pirmąją savo gyvenime panikos ataką. „Ji ištiko mane netikėtai. Dalyvavau viename renginyje ir staiga pajutau, kaip viskas aplink mane sukasi. Maniau, tuoj nualpsiu, o širdis iššoks iš krūtinės“, - baisius išgyvenimus pasakoja Kristen. Tiesa, aktorė teigia, jog bėgant metams išmoko kovoti su nerimu ir įsiklausyti į savo mintis. Anot jos, jai labai padeda tinkamo kvėpavimo technika, kuri malšina nerimą.

Kristen Stewart
Kristen Stewart
Vida Press

Garsi aktorė ir aktyvistė Lena Dunham tik iš pažiūros atrodo šmaikšti ir nerūpestinga. Daugelį metų Lena kankina obsesinis - kompulsinis sutrikimas, kuris pasižymi įkyriomis mintimis ir nepastoviu elgesiu. Sergantys šiuo sutrikimu nuolatos be pagrindo nerimauja, daug kas jiems kelia baimę, jiems stinga pasitikėjimo kitais. Tiesa, pati Lena pripažįsta, jog būtent jai šis sutrikimas pasireiškia sunkiu gyvenimo periodu. „Įkyrios mintys pradeda taip varginti, jog, rodos, tuoj išprotėsiu“, - pasakoja Lena. Nuo šio sutrikimo aktorė gelbėjasi imdamasi veiklų ir nesusikoncentruodama į save.

Lena Dunham
Lena Dunham
Vida Press

Sakoma, jog rašytojus dažniau nei kitų profesijų atstovus apninka niūrios mintys. Hario Poterio autorė J. K. Rowling ne kartą pripažino kenčianti nuo pasikartojančios depresijos ir nerimo epizodų. J. K. Rowling teigia, jog jautriai reaguoja į besikeičiantį Didžiosios Britanijos klimatą ir atėjus šaltajam sezonui rašytoją pradeda kankinti liūdesys. „Neretai vienintelis dalykas, kuris kelia man šviesias mintis, yra mano dukra“, - pasakoja garsioji rašytoja.

J. K. Rowling
J. K. Rowling
Vida Press

Aktorės Angelinos Jolie gyvenimas it amerikietiški kalneliai. Pakilimus keitė nuopoliai, aktorę dažnai lydėjo skandalų šleifai, o aistros dėl jos gyvenimo nerimsta iki šiol. Nedaug žmonių žino, jog Angelina - be galo jautri asmenybė, kuri nelengvai išgyvena likimo jai mestus sunkumus. Angelina pripažino, jog 2007 m. po motinos mirties buvo visiškai palūžusi - negalėjo net atsikelti iš lovos. Tai vienas iš pagrindinių depresijos požymių. Laimei, tinkamas gydymas ir artimųjų pagalba padėjo Angelinai išsikapstyti.

Angelina Jolie
Angelina Jolie
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis