5 savaitės filmai apie seną gerą meilę

Norim mes to, ar nenorim, tačiau romantinių filmų kine niekada neišvengsim. Ir dalinai – tai gerai, nes jie mus atpalaiduoja nuo kasdienės rutinos ir baisios įtampos, kylančios nuo didelio gyvenimo tempo. Žiūrėdami tokius filmus galime atsipalaiduoti ir žiūrėti fiktyvių veikėjų tikras gyvenimo istorijas, kurias, neretai, galime prisitaikyti ir sau patiems, galbūt rasti sprendimą į kylančias bėdas ar drąsos veikti.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Ir nors dažniausiai tokios istorijos yra apie jaunus žmones, kartais kine pasirodo romantiniai filmai apie gyvenimo kelią jau ne vienus metus kartu įveikinėjančius asmenis. Šį savaitgalį būtent tokius filmus ir norime jums parekomenduoti – ramius, malonius, juokingus ir labai gyvenimiškus. Filmus apie seną ir gyvenimo negandų patikrintą meilę.

1. „Mūsų gyvenimas“ (angl. „5 Flights Up”)

Visą savo gyvenimą viename bute Niujorke pragyvenusi pora nusprendžia, kad dėl vyresnio amžiaus jiems reikia persikraustyti ir rasti kitą, vyresniems monėms labiau tinkamą butą. Nekilnojamojo turto rinka ir visi aspektai suglumina porelę, o patirti nuotykiai privedė prie minties, kad gal gyvenime viskas yra gerai ir taip, kaip yra?
Šos savaitės premjera yra šiltas, jaukus ir cinamonu kvepiantis pasakojimas pakvies išgyventi ilgus gyvenimo džiaugsmus patyrusios poros nuotykius ir kartu leistis į naujos gyvenimo vietos paieškas. Puikiai parinkti aktoriai tiesiog žiba savo rolėse ir nuteikia maloniai peržiūrai.
Pagrindinius filmo veikėjus šįkart įkūnija Morganas Freemanas, Diane Keaton, Carrie Preston, Cynthia Nixon, Claire van der BoomJoshas Paisas ir kiti.

2. „Mylėti(s) smagu“ (angl. „Something‘s gotta give“)

63-ejų Haris užmezga santykius su gerokai jaunesne mergina, tačiau „nuotykių“ kupiną savaitgalį vasarnamyje nutraukia lyg iš niekur atsiradusios merginos mama ir sesuo. Netikėtumų kupiną dieną pabaigia staiga Harį ištikęs infarktas, po kurio jis nusprendžia grįžti reabilituotis į tą patį vasarnamį. Kadangi Hario meilės objektas jau iškeliavo, jis lieka tik su jos mama Erika, kuri rūpinasi Hariu. Ir taip jau nutinka, kad į abiejų šių užsispyrusių žmonių gyvenimus atkeliauja netikėti jausmai.
Šįkart filmas pasakoja apie jausmus labiau iš vyro perspektyvos, kuriam norisi jauno ir karšto kraujo, prisiminti senus laikus, bet gyvenimas viską sudėlioja į teisingus stalčiukus. Tokie likimo iškrėsti pokštai dalinai leidžia suprasti, kad nuo savo gyvenimo linijos nepabėgsi ir kad šilti jausmai gali slėptis čia pat už kampo ir tokio paties amžiaus žmogui. Aktoriai puikiai perteikia visus savo išgyvenimus ir komiškus elementus, todėl filmo metu sunku nustoti juoktis iš įvairiausių kuriozinių situacijų.
Pagrindinius vaidmenis juostoje atlieka Diane Keaton, Jackas Nicholsonas, Keanu Reevesas, Amanda Peet, Francesas McDormandas ir kiti.

3. „Tai sudėtinga“ (angl. „It’s complicated“)

Trijų jau beveik suaugusių vaikų mama Džeinė yra sėkminga verslininkė, turinti nuosavą restoraną. Vaikų tėvas jau prieš dešimtmetį ją paliko dėl jaunesnės moters, tačiau jiedu stengėsi išlaikyti bendravimą dėl vaikų gerovės. Galiausiai šis bendravimas peraugo į šiltą draugystę. Vieną dieną Džeinė pasikviečia architektą Adamą, kuris turėtų padėti Džeinei atnaujinti virtuvę. Galiausiai taip nutinka, kad Adamas ima įsimylėti Džeinę, o ši – jį. Problema ta, kad Džeinė ir vėl pajaučia jausmus savo buvusiam vyrui, taip negalėdama apsispręsti, su kuo jai likti.
Tai dar viena romantinė komedija apie žmonių santykius ir jų komplikuotumą, kai meilė ateina netikėtai ir nežinia, kaip elgtis. Akivaizdu, kad šį savaitgalį mūsų rekomenduotinų filmų sąraše karaliaujanti Meryl Streep yra viena tų aktorių, puikiai perteikianti vyresnių žmonių meilės išgyvenimus. Tai labai nuotaikingas filmas su šiek tiek draminių elementų ir išsiskiriantis iš kitų meilės sukelto skausmo išgyvenimo parodymu.
Pagrindinius vaidmenis be M. Streep atlieka Alecas Baldwinas, Steve‘as Martinas, Johnas Krasinskis, Lake Bell ir kt.

4. „Mamma mia!“ (angl. „Mamma Mia!“)


Jauna mergina Sofi ruošiasi savo vestuvių dienai, tačiau ji nori labai tradicinių vestuvių. Tokių, per kurias iki altoriaus ja palydėtų tėvas. Bėda ta, kad ji nežino, kas yra jos tėvas, o mama Dona pati nėra visiškai tikra dėl galimų variantų. Taigi susidėliojusi sau istoriją iš mažų gabalėlių, Sofi randa tris vyrus, iš kurių vienas turėtų būti jos tėvas. Ir ji pakviečia juos visus, tikėdamasi, kad atvyks bent vienas. Bėda ta, kad į kvietimą atsako ir į salą Graikijoje atvyksta visi trys vyrai, patys nežinantys, kuris iš jų yra Sofi tėvas. Toks nuotykis sukelia bangą jausmų ir Donai, kuri vėl randą meilę po daugybės vienatvės metų.
Šis filmas išsiskiria iš kitų esminiu skirtumu – tai legendinės Švedijos grupės „ABBA“ dainomis paremtas miuziklas. Ir galima sakyti, kad labai stilingas, šiltas, lengvas ir keliantis gerą nuotaiką. Viso filmo metu galima jausti veikėjų emocijas, todėl kiekvienas aktorius puikiai išpildo savo vaidmenį. Gali taip nutikti, kad po šio filmo net nemėgstantys „ABBA“ kūrinių pradės jų klausyti. Tai tikrai nuotaikingas romantinis filmas, skirtas visiems.
Pagrindinius vaidmenis juostoje atliko Meryl Streep, Pierce‘as Brosnanas, Colinas Firthas, Amanda Seyfried, Dominicas Cooperis ir dar daug kitų išties puikių aktorių.

5. „Pabandom iš naujo“ (angl. „Hope springs“)

Paskutinioji mūsų rekomendacija šiam savaitgaliui – nuotaikinga romantinė komedija apie atšalusius daugiau nei trisdešimt metų kartu gyvenančios poros santykius „Pabandom iš naujo“. Filme pasakojama apie Kei ir Arnoldą, kurie po 31 metų bendro gyvenimo nebeturi nei apie ką kalbėt, nei kuo džiaugtis. Tiesiog drauge stumia dienas, o skyrybos tampa jau nebe išeitis. Iki to momento, kol Kei atranda porų psichologo knygą ir ima ja vadovautis, stengdamasi atgaivinti savo santuoką. Arnoldas visais įmanomais būdais stengiasi vengti ir priešintis porų terapijai, tačiau didelis žmonos noras priverčia ir jį stangtis dėl geresnio bendro gyvenimo.
Pagrindinius vaidmenis juostoje atlieka labai žinomi aktoriai Tommy‘is Lee Jonesas, Meryl Streep, Steve‘as Carellas, o prie jų prisijungia dar ir Jeanas Smartas su Benu Rappaportu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis