5 pasakos didelėms mergaitėms, kurias būtina pamatyti(VIDEO)

Dabar tapo visai populiaru į didžiuosius ekranus perkelti visas klasikines, kažkada animaciniu formatu labai žavėjusias pasakas, kurios tapo vaikystės dalimi daugiau nei vienai žmonių kartais. Praktiškai kasmet į kinus atkeliauja gražios istorijos, kupinos dainų, spindesio ir gražių kostiumų.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Tačiau karts nuo karto pasirodo ir visiškai kitokių, niūresnių ar tiesiog netipinių pasakų ekranizacijų, kurios kartais gali žavėti savo originalumu, o kartais ir šiek tiek gąsdinti.
Šį savaitgalį į kinus atkeliauja dar viena netipinė istorija, sukurta apjungus kelias klasikines brolių Grimų pasakas, tad norime parekomenduoti penkis filmus, kurie nėra tokie ypatingai tradiciniai ir išsiskiria nuo kitų panašaus tipo filmų.

1. „Gilyn į mišką“ (angl. „Into the Woods“)

Ramiai gyvenantis kepėjas su žmona bando sukurti šeimą, tačiau jiems niekaip nepavyksta to padaryti. Galiausiai jie sužino, kad dėl to kaltas dar anksčiau ant vyro giminės užmestas raganos prakeiksmas, kurį galima panaikinti tik atlikus jos užduotį ir surinkus reikalingus daiktus. Kepėjas su žmona išsiruošia į kelionę, kurios metu sutinka mergaitę su raudonu gobtuvu, ilgakasę princesę aukso plaukais, kasnakt iš rūmų bėgančią gražuolę ir karvę į turgų parduoti vedantį naivų berniuką ir dar daug kitų įdomių veikėjų, kurie ir padės porai įgyvendinti tikslus.

Oskaro nominantas režisierius Robas Marshallas jau ne pirmą kartą imasi muzikinio tipo filmų. Taip, ši juosta yra Pelenės, Auksaplaukės, Raudonkepuraitės, Džeko ir stebuklingų pupų ir dar kelių kitų brolių Grimų šiuolaikinė adaptacija, kurios metu visi veikėjai savo jausmus, išgyvenimus ir net veiksmus išreiškia dainomis. Tai nėra jau toks ir neįprastas kūrinys, bet vis tiek labai retas darbas, o pačių pasakų susikirtimo keliai taip pat yra labai neįprasti.

Pagrindinius vaidmenis juostoje atlieka Meryl Streep, Emily Blunt, Anna Kendrick, Chrisas Pine‘as, Johnny Deppas ir dar daug kitų garsių aktorių.

2. „Broliai Grimai“ (angl. „The Brothers Grimm“)

Broliai Vilhelmas ir Džeikobas Grimai yra tikri suktybių meistrai. Savo pragyvenimui jie užsidirba kvailindami naivius kaimiečius ir pasakodami apie jų kaimus neva užpuolusius raganas, demonus ir kitokias piktąsias dvasias. Viskas klostosi sėkmingai, kol broliai neatvyksta į Marbadeno kaimą, kuriame viskas dedasi iš tiesų, o vyrams ima svilti jų pasturgaliai, nes į viešumą pradeda iškilti visos jų suktybės.

Tai taip pat yra pasaka, kuri sąlyginiai paremta brolių Grimų istorijomis, tačiau pasakoja konkrečiai apie pačius autorius. Žinoma, tai yra toli gražu ne biografinė juosta, bet ši pasaka išsiskiria savo baisybėmis ir netradiciniu pateikimu.

Pagrindinius vaidmenis juostoje atlieka Mattas Damonas, Heathas Ledgeris, Monica Bellucci, Lena Headey ir kiti žinomi vaidmenų atlikėjai.

3. „Vilou“ (angl. „Willow“)

Piktosios karalienės pilyje viena moteris pagimdo vaiką. Kaip skelbia pranašystė, šiam vaikui galiausiai lemta užkirsti kelią blogosios valdovės tironijai ir išlaisvinti visus karalystės žmones nuo juos kamuojančio blogio. Siekdama apsaugoti savo kątik gimusį vaiką moteris perduoda jį jaunam berniukui Vilou, kuris pabėga nuo karalienės pasiųstų karių ir visais įmanomais būdais bando apsaugoti būsimąjį karalystės sergėtoją.

Nors tai ir kiek senesnis filmas, bet jis sugeba papasakoti labai įdomią ir efektais praturtintą istoriją, kuri užburia ir verčia sirgti už Vilou išlikimą. Filmą režisavo garsus Holivudo kino kūėjas Ronas Howardas, o pagrindinius vaidmenis juostoje atliko Valas Kilmeris, Joanne Whalley, Warwickas Davisas, Patricia Hayes ir kt.

4. „Žvaigždžių dulkės“ (angl. „Stardust“)

Jaunuolis Tristanas pasižada savo mylimajai, kad atneš nukritusią žvaigždę. Tam jam reikia iš normalaus pasaulio pereiti į magiškąją žemę, kurioje vaikinas užsigrūdina, patiria daug nuotykių ir sutinka pačių įvairiausių magiškų veikėjų. Svarbiausia Tristano užduotis, pargabenti žvaigždę, pasikeičia visai kita linkme. Atvykęs į žvaigždės nukritimo vietą jis suvokia, kad dangaus kūnas tapo nuostabaus grožio moterimi ir tik jis vienintelis gali ją apsaugoti nuo žvaigždės magijos ištroškusių karališkosios giminės atstovų ir piktosios raganos.

Atrodytų, šis filmas yra daugiau ar mažiau panašus į tradicinę pasaką, tačiau jis yra kiek kitoks. Jo išskirtinumas slypi pačiame istorijos pasakojimo keistume. Čia yra daug neįprastų veikėjų, raganos yra žiaurios ir ištroškusios kraujo, taip pat ir nebijoma laužyti socialinių stereotipų, kad ir, apie moterimis mėgstančius persirengti vyrus. 

Pagrindinius filmo veikėjus įkūnija išties žinomi aktoriai Michelle Pfeiffer, Robertas De Niro, Siena Miller, Benas Barnesas, Henry‘is Cavillas ir kt.

5. „Alisa stebuklų šalyje“ (angl. „Alice in Wonderland“)

Šešerių metų Alisą kamuoja tas pats sapnas – lyg ji kristų į gilią tamsią olą. Košmarus trumpam nuvaiko jos tėvo Čarlzo Kingslio pasakojimai. Deja, praėjus trylikai metų Čarlzo Kingslio gyvųjų tarpe nebėra, o suaugusios Alisos vaikystės košmarai ir vizijos neapleidžia. Atvykusi, kaip pati netikėtai sužino, į savo sužadėtuvių pokylį, kur jai ruošiasi pasipiršti turtingos ir garbingos Askotų šeimos atžala visiškas liurbis Heimišas, Alisa vis pastebi keistas, nors ir netiesiogines užuominas, kurios jai kažką primena. Galiausiai, kai Heimišas visų susirinkusių svečių akivaizdoje iškilmingai pasiperša, Alisa tikrai išvysta Baltąjį triušį – taip tą patį, su liemene ir kišeniniu laikrodžiu, kurį jis vis nerimastingai tikrina – nes juk vėluoja, siaubingai vėluoja. Alisa negali paleisti keistojo padarėlio iš akių – sužadėtuvės palauks, o tokie triušiai sutinkami toli gražu ne kasdien, tad skubiai atsiprašiusi susirinkusiųjų ji leidžiasi Baltajam triušiui iš paskos. Tiesiai į triušio olą, kur, atrodo, klasikinė istorija kartojasi iš naujo.

Ši, jau tikra klasika tapusi pasaka, šįkart perkeliama groteskiškų pasakojimų gerbėjo ir autoriaus režisieriaus Timo Burtono. Ir būtent šis režisierius įkvepia visiems gerai žinomai istorijai visiškai kitokį kampą ir vizualinį apibendrinimą. Net sunku apibūdinti, kuo šis filmas toks ypatingas, bet kad jis visiškai kitoks, nei anksčiau pasirodžiusios Alisos nuotykių ekranizacijos, tai tikrai.
Filme pagrindinį vaidmenį atlieka Johnny Deppas, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Crispinas Gloveris ir kt.

Daugiau filmų - www.buvaukine.lt

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis