5 meilės filmai pagal romantikos genijaus knygas(VIDEO)

Yra toks romanų autorius Nicholasas Sparksas, kurio kūrybą moterys ir merginos tiesiog dievina. Jo knygos yra nuolat graibstomos, o knygos, dar net nespėjus išleisti, pradedamos ekranizuoti. Svarbiausia, pats knygų autorius rašo ir scenarijus juostoms, todėl filmai dažnai atitinka spausdintinius variantus.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Žinoma, vieni visas N. Sparkso knygų ekranizacijas keikia, tačiau paneigti autoriaus sėkmės ir sugebėjimo kurti meilės istorijas, kai jų kasmet pasirodo bent po vieną. Šį žvarbų pavasario savaitgalį rekomenduojame penkis geriausius ir romantiškiausius N. Sparkso romanais pagrįstus filmus.

1. „Ilgiausia kelionė“ (angl. „The Longest Ride“)

Šio savaitgalio premjerinis filmas papasakos kiek mažiau N. Sparksui įprastą meilės istoriją, bet kampas šiek tiek panašumų su kitais filmais turi. Juostoje mintimis bus grįžtama laiku atgal. Po automobilio avarijos susikerta jaunos porelės ir pagyvenusio vyriškio gyvenimai. Jis atskleidžia jiems savo istoriją apie jau praėjusią, bet vis dar atmintyje įstrigusią meilę.

Pagrindinius įsimylėjėlių vaidmenis filme atlieka legendinio režisierius Clinto Eastwoodo sūnus Scottas Eastwoodas ir greitai naujausiame studijos „Disney“ filme „Rytojaus žemė“ (angl. „Tomorrowland“) pasirodysianti, o čia į sales susirinkusių vaikinų širdis užkariauti bandysianti Britt Robertson. Prie jų prisijungs Alanas Alda, Jackas Hustonas ir kt.

2. „Užrašų knygutė“ (angl. „The Notebook“).

Tęsiant savaitgalį vertėtų peržiūrėti ir šią romantinę dramą, perkeltą iš knygos puslapių. Tai yra viena geriausių Nicholaso Sparkso romano ekranizacija, kurioje vyrauja romantiška ir jautri, dviejų skirtingų socialinių sluoksnių atstovų meilės istorija. Bene svarbiausias istorijos, vykstančios praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje, akcentas – puiki ir įtraukianti pagrindinių aktorių vaidyba, priverčianti jausti ir džiaugsmą, ir, tuo pačiu, tokių santykių tragediją.

Filme pagrindinius vaidmenis atlieka Ryanas Goslingas ir Rachel McAdams. Prie jų prisijungia Gena Rowlands ir Jamesas Garneris.

Filmo anonsą rasite čia.

3. „Brangusis Džonai“ (angl. „Dear John“)

Tai dar viena ekranizuota meilės istorija, kuri dar kitaip pateikia autoriaus stilių. Šįkart rodomų veikėjų, Specialiųjų operacijų kario ir konservatyvios koledžo studentės, meilė užsiliepsnoja akimirksniu, bet juos išskiria karas. O tiksliau – teroristų išpuoliai lemtingą rugsėjo 11-ąją. Džonui tenka išvykti į karinę misiją ir palikti mylimąją gimtinėje. Nuo tada beveik visas jų šilumos ir meilės kupinas bendravimas persikelia į popierių. Vandenyno, dykumų ir skriejančių kulkų skiriami įsimylėjėliai randa būdą bendrauti laiškais.

Pagrindinius juostos veikėjus filme atlieka merginų numylėtinis Channingas Tatumas, Amanda Seyfried, Richardas Jenkinsas ir kt.

4. „Įsimintinas kelias“ (angl. „A Walk to Remember“)

Vienoje pirmesnių N. Sparkso romano ekranizacijoje pasakojama apie Šiaurės Karolinoje gyvenantį paauglį, kuris po nepavykusio pokšto ir kito moksleivio traumos yra priverčiamas užsiimti užklasine veikla, kurių viena – atlikti pagrindinį vaidmenį mokyklos spektaklyje. Ta pačia veikla užsiima ir pastoriaus duktė Džeimė, kuri yra visiškai į bėda papuolusio Landono priešingybė. Nusprendęs rimtai imtis naujosios veiklos, jis paprašo Džeimės pagalbos. Taip po truputį tarp jųdviejų įsiliepsnoja meilė, kuriai išsaugoti Landonas turės priešindamasis buvusiems draugams ir kategoriškam merginos tėvui.

Juostos įsimylėjėlius suvaidino Shane‘as Westas ir Mandy Moore. Kartu su jais vaidmenis filme atlieka Peteris Coyote‘as, Daryl Hannah, Alas Thompsonas ir kt.

5. „Naktys Rodantėje“ (angl. „Nights in Rhodante“)

Tai dar vienas, visiškai kitoks pasakojimas, kurį savo knygose aprašė ir į kino ekranus perkelti padėjo N. Sparkas. Šįkart filme pasakojama jau brandi meilės istorija, kuri lipinama ne idėjomis apie meilę, o gyvenimiška patirtimi. Visą savaitgalį audros viename name užspeisti Adriena ir Polas tiesiog ima kartu bendrauti. Ištekėjusi, bet gyvenimo šukių niekaip nesusirenkanti moteris ir asmeninės krizės kamuojamas vyras galiausiai randa bendrą kalbą ir vos per vieną savaitgalį įplieskia jų gyvenimus pakeisiančią meilę.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Richardas Gere‘as, Diane Lane, Christopheris Melonis, Viola Davis, Scottas Glennas ir kt.

Daugiau filmų – www.buvaukine.lt

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis