5 lengvai paruošiamų keksiukų receptai (FOTO)

Tobulas skonis į delną telpančiame išpuoštame gabalėlyje – taip keksiukų mėgėjos apibūdina šį nepaprastai gardų desertą, kuris pamalonina ne tik gomurį, bet ir akis. Pristatome 5 lengvai paruošiamus keksiukųreceptus, kurie žada ne tik gerą skonį, bet ir dailią nuotrauką instagram‘o paskyroje.

Keksiukai vos iš trijų produktų

Ingredientai: 2 vnt. bananų; 4 vnt. kiaušinių, 1 sauja razinų.

Gaminimas: Sutrink bananus iki tyrės. Įmušk kiaušinius ir išplak. Suberk razinas, išmaišyk ir supilk į keksiukų formeles. Kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje apie 15 min.

Paprastieji keksiukai
Paprastieji keksiukai
Shutterstock

Gaminimas: Į cukrų supilk aliejų ir gerai išplak. Supilk citrinos sultis, sudėk grietinę, įmuški kiaušinius. Gerai viską išmaišyk. Suberk kokosų drožles ir išmaišyk. Po truputį berk miltus ir maišyki. Įberk kepimo miltelius ir išmaišyk. Masė turi būti kiek tirštesnė nei grietinė. Tešlą išpilstyki į keksiukų formeles ir kepki 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekiant apibarstyki kokosų drožlėmis, tarkuotu šokoladu ar į kiekvieno keksiuko vidurį įsmeik šokolado gabaliuką.

Ingredientai: 200 g varškės; 200 g miltų; 150 g sviesto; 200 g cukraus; 3 vnt. kiaušinių; 1 šaukštelis kepimo miltelių; 1 stiklinė vyšnių.

Keksiukai su vyšniomis bei varške
Keksiukai su vyšniomis bei varške
Shutterstock

Gaminimas: Įkaitink orkaitę iki 170 C temperatūros. Išlydyk sviestą ir atvėsink. Suplak kiaušinius su cukrumi, sukrėsk varškę, sviestą ir įberk kepimo miltelius bei gerai išmaišyk. Suberk miltus ir vėl gerai išmaišyk. Į keksiukų formeles dėk po šaukštą tešlos, tuomet kelias uogas (be kauliukų), o ant viršaus vėl tešlos. Keksiukus kepk 20 min.

Ingredientai: 5 puodeliai pūstų ryžių dribsnių; 0,25 puodelio sviesto; 1 puodelis juodojo šokolado;2 šaukštai medaus.

Gaminimas: Ištirpink šokoladą, medų ir sviestą. Mišinį užpilk ant pūstų ryžių ir išmaišyk. Po didelį šaukštą ar du dėk į keksiukų formeles, palauk kol atvės bei sustings.

Ingredientai: 1 stiklinė cukraus; 2 šaukšti aliejaus; 1 šaukštas citrinų sulčių; 1 šaukštas grietinės; 2 vnt. kiaušinių; 100 g kokosinių drožlių; 150 g miltų; 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Kokosiniai keksiukai
Kokosiniai keksiukai
Shutterstock

Ingredientai: 250 ml pieno,;250 g miltų; Žiupsnelis druskos; 1 šaukštas cukraus;60 g sviesto; 6 vnt. kiaušinių.

Gaminimas: Supilk pieną į puodą ir kaitink. Sudėk sviestą, įberk druskos, cukraus ir maišant lauk, kol užvirs. Nukelk nuo ugnies ir nuolat maišant suberk miltus. Puodą vėl uždėk kaitinti, bet nenustok maišyti. Maišyk, kol tešla taps vientisa ir atšoks nuo puodo dugno. Tešlą sukrėsk į kitą dubenį ir leisk pravėsti. Įmušk kiaušinius ir gerai išmaišyki - tešla turi tapti blizgi ir elastinga. Sudėk tešlą į konditerinį maišelį ir įspausk į paruoštas keksiukų formas. Palike šiek tiek vietos viršuje, nes kepant didėja. Kepk iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis