5 filmai smagiems savaitės vakarams (VIDEO)

Vieniems žmonėms nuobodžiais savaitgalio vakarais norisi sudalyvauti kokiame nors vakarėlyje, o kitiems – tiesiog pasižiūrėti kokį nors lengvą filmą, kurio metu nereiktų daug galvoti. Bet kartais galima padaryti ir kompromisą – pažiūrėti filmą apie tikrai stogą raunantį vakarėlį. Ir nors tokių juostų kine nėra labai daug, rasti tokių galima. Žinoma, dažniausiai vakarėliai yra tik inkorporuojami į visą filmą ir nėra esminė filmo dalis, tačiau nuo to pats „tūsas“ prastesnis nebūna. Šiam savaitgaliui norime jums parekomenduoti penkis filmus, kuriuose dominuoja pašėlę vakarėliai.

1. „Daug garso ir šviesų“ (angl. „We Are Your Friends“)

Kylanti žvaigždė ir labai daug potencialo turintis didžėjus Koulas Karteris pradeda rasti savo kelią į muzikos pasaulį. Iškyla tik viena problema – jis paragauja uždrausto vaisiaus ir pradeda rizikingus romantiškus santykius, o tuo tarpu bando išlikti ištikimas savo ir kartu gyvenančių draugų svajonėms. Galiausiai ateina metas, kad jaunas klubinės muzikos kūrėjas turi apsispręsti, kas jam gyvenime svarbiau.

Tikrai neypatingas, bet gyvenimišką istoriją turintis pasakojimas, kai reikia rinktis tarp draugų, simpatijos ir geros svajonių karjeros, pristatys ne tik šią dramą, bet ir daug stiprių elektroninės muzikos ritmų, kurių metu šio savaitgalio premjeros žiūrovai tikrai pradės judėti savo kėdėse. Šelmiški vakarėliai su daugybe muzikos ir gražių žmonių tikrai leis atsipalaiduoti kino salėje.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka vienu simpatiškiausių kino aktorių dabar laikomas Zacas Efronas, Wesas Bentley‘is, Jonas Bernthalis, Johnny‘is Westonas ir manekenė Emily Ratajkowski.


2. „Kietakiaušiai“ (angl. „Superbad“)

Setas ir Evanas – geriausi draugai, kuriems iki mokyklos pabaigos liko vos kelios savaitės. Paprastai ignoruojami populiariųjų paauglių, bičiuliai gauna kvietimą į vieną vakarėlį. Jiedu, kartu su draugu Fogeliu, bando suveikti tiek daug alkoholio, kad užtektų visiems dalyviams. Tuo pačiu, jie nori ir gerai apsvaiginti merginas Džiulę ir Beką, kad galėtų pradėti savo seksualinį gyvenimą, o naujus potyrius koledže pradėtų turėdami patirties. Visas šis planas atrodo visai neblogai, kol Fogelis pakliūna dviem nukvakusiems policininkams, kurie vienu metu stabdo, bet ir padeda planui.

Tai yra vienas iš tų retų variantų, kai filmas apie sekso ir alkoholio ištroškusius paauglius, kuriems galvoj tik vakarėliai, yra ne tik smagus žiūrėti, bet ir iš ties labai juokingas. Nuo pat pirmos minutės kvatot verčianti istorija turi puikius veikėjus, kurie labai gerai perteikia seksualinę frustraciją ir norą būti su populiariu jaunimu. Šis pasakojimas kupinas idiotiškų siužeto vingių, bet nuo to tik linksmiau.

Pagrindinius vaidmenis atlieka gerai žinomas Jonah Hillas, Michaelas Cera, Christopheris Mintzas-Plasse, Sethas Rogenas, Billas Haderis, Emma Stone, Dave‘as Franco ir kiti.


3. „Gimtadienis“ (angl. „21 and Over“)

Du buvę geriausi mokyklos draugai susiruošia vieną iš savo bičiulių ištempti iš namų švęsti pilnametystės sukakties. Viskas prasidėjo nekaltai, bet kuo daugiau laiko jie praleidžia prie stikliuko, tuo didesnis noras kyla iškrėsti kokią nors šunybę. Padauginę, vaikinai pradeda nekontroliuoti savo veiksmų, o blogiausia, jog sukaktuvininkui reikia anksti ryte spėti į svarbų susitikimą dėl darbo, tik deja, viskas apsiverčia aukštyn kojom.

Tai visiškai nurauta komedija, kuri parodo, kokie išprotėję yra šiuolaikiniai paaugliai. Vienas svarbiausių dalykų, kurie, pagal filmą, trokšta tik laisvai vartoti alkoholį, kartu su dar keliais šimtais bendraamžių siautėti visą naktį, o į ateitį ir darbines perspektyvas jiems tikrai nusispjauti. Galbūt taip ir yra, juk turi praeiti tas metas, kol jaunas kraujas galiausiai liausis kunkuliuoti, bet iki tol – svarbiausiai gerai pašėlti. Gal kaip komedija filmas ir nėra labai juokingas, bet taip gimtadienį atšvęsti tikrai norėtų ne vienas.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Milesas Telleris, Skylaras Astinas, Sarah Wright, Justinas Chonas, Basilas Harrisas ir kiti.


4. „Projektas X“ (angl. „Project X“)

Trys abiturientai nusprendžia surengti neužmirštamą vakarėlį, kad baigę mokyklą jau būtų sau susikūrę vardą ir galėtų toliau šėlti universitete. Jie nė nenumano, kad mažas, maždaug 100 žmonių vakarėlis išsisuks iki siautulingo jaunimėlio baliaus, kurio metu ant kojų bus sukeltas visas rajonas, o vakarėlis liks ne tik vaikinukų atmintyje, bet ir bus transliuojamas per visus šalies žinių ir pokalbių laidų kanalus.

Kaip ir aukščiau esantis „Gimtadienis“, taip ir „Projektas X“ yra filmas apie tai, kaip jaunimui norisi šėlioti. Skirtumas tik tai, kad šis filmas yra grynai apie vieną konkretų ir labai didelį vakarėlį, o jo metu bus nusiaubtas visas rajonas, degs medžiai, įsitrauks policija, žiniasklaida ir vyks dar visokia kitokia velniava. Labiau išprotėjusio vakarėlio kine tikrai nebuvo, tad vakarėlių liūtai galėtų tikrai pasimokyti iš šio filmo. Kita vertus, gal toks pavyzdys ir nėra labai tinkamas.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Thomas Mannas, Oliveris Cooperis, Jonathanas Danielis Brownas, Alxis Knapp, Brady‘is Henderis ir tas pats Milesas Telleris.


5. „Senoji mokykla“ (angl. „Old School“)

Mičas, Frenkas ir Bynis jau seniai išaugę savo paaugliškus gyvenimus, tačiau nė vienas jų nesidžiaugia tuo, ką pasiekė. Ir viskas prasidėjo nuo to, kai Mičo nimfomanė mergina Heidi buvo jam neištikima, buvęs vakarėlių liūtas Frenkas susituokia, bet nenori paleisti savo seno gyvenimo, o Bynis – laimingai vedęs vyras, norintis grįžti į siautulingos jaunystės laikus. Bynis pasiūlo sukurti pačių broliją Mičo naujame name, kuris yra koledžo studentų miestelio teritorijoje. Siekdami iš naujo patirti siautulingą praeitį, vyrai susikviečia visiškus nevykėlius, kurie tampa kiečiausios brolijos dalimi. Ir svarbiausia – nereikia nieko mokytis, galima tik linksmintis.

Labai juokinga, šiek tiek apgailėtina, bet tikrai gerą nuotaiką suteikianti komedija, kuri parodo, jog net ir gerai pagyvenusiems vyrams kartais norisi atitrūkti nuo šeimos ar nuo nusistovėjusio gyvenimo ir vėl prisiminti laikus, kai svarbiausias dalykas jų gyvenime buvo šalia stovinti seksuali blondinė. Tai tikrai smagi istorija, kurią verta pažiūrėti, jei nematėte, o jei matėte – pakartoti.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Vince‘as Vaughnas, Willas Ferrellas, Luke‘as Wilsonas, Jeremy‘is Pivenas, Ellen Pompeo, Leah Remini ir kiti.


Daugiau filmų www.buvaukine.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis