5 filmai, per kuriuos negalėsi nustoti juoktis (VIDEO)

Komedijos yra dažnas reiškinys viso pasaulio kino teatruose, tačiau tai nereiškia, kad visos jos yra geros. Pirmiausia todėl, kad dauguma komedijų turi gana nuvalkiotus scenarijus, tempiamus per kinus jau gerą dešimtmetį. Bet už scenarijų nemažiau svarbūs yra ir vaidmenis jose atliekantys aktoriai.

Scenarijus gali būti absoliučiai absurdiškas, bet jei filme pasirodo koks nors įdomus aktorius, galintis prajuokinti vien savo fizionomija, tai filmas iškart tampa patrauklesnis. Vienas tokių aktorių – dalinai lietuvis Jasonas Sudeikis. Kad ir kokiame filme jis bepasirodytų, pirmi kadrai su juo būna žiauriai juokingi, o visas šis įspūdis tęsiasi iki pat filmo pabaigos. Taigi, norime jums parekomenduoti penkis filmus su šiuo aktoriumi, kuriuos galėsite žiūrėti kiekvieną savaitės dieną.

1. „Dėl visko kaltas sekas“ (angl. Sleeping With Other People“)

Koledže vienas su kitu praradę nekaltybę Džekas ir Leinė susitinka po daugiau nei dešimtmečio seksoholikų susirinkime. Pamažu jie ima bendrauti ir nusprendžia, kad jie bus tik draugai. Abu jie bendrauja atvirai, dalijasi savo išgyvenimais, potyriais ir kartu mokosi, kaip tapti geresniais žmonėmis, kuriem mintyse nebus vien tik seksas. Galiausiai abu jie pradeda suvokti, jog net ir oficialiai nebūdami pora jie būtent ir elgiasi, kaip tikra pora.
Galima drąsiai teigti, kad šiame filme Jasonas Sudeikis parodė bene geriausią savo vaidmenį. Jis sugebėjo ne tik juokinti, bet kartu ir įtaigiai perteikti tikro žmogaus paveikslą. Tikro iš tos pusės, kad jis nesukuria didelės dramos, po kurios jo vaidinamas veikėjas ir meiklės objektas dramatiškai išsiskirtų ir vėliau susibėgtų. Ne, tiesiog jo veikėjas per gana trumpą laiką pasikeičia taip, kad iš visiško šikniaus virsta geru žmogumi, prioritetą teikiančiu draugystei, o ne kūniškiems malonumams. Iš aktoriaus sklinda nuoširdumas, todėl jo veikėju nesunku patikėti ir sirgti už jį.
J. Sudeikiui kompaniją palaiko Alison Brie, Natasha Lyonne, Amanda Peet, Jasonas Mantzoukas, Adamas Scottas ir kiti aktoriai.

2. „Labas, mes Mileriai“ (angl. „We‘re the Millers“)

Patekęs į nelabai gerą situaciją, smulkus narkotikų prekeivis Deividas gauna pavojingą pasiūlymą iš savo skriaudėjo. Jis privalo važiuoti į Meksiką ir iš ten atgabenti vieną siuntą. Viskas atrodo kaip ir paprasta, tačiau siunta – didelis kiekis narkotikų, už kurias vyras gautų mažiausiai dvidešimt penkis metus kalėjimo. Surezgęs gudrų planą, Deividas pasiūlo kartu su juo važiuoti sentelėjusiai striptizo šokėjai, moksliukui ir valkataujančiai merginai, kurių dėka jis sukurs netikrą šeimą – Milerių šeimą.
Vienas naujesnių aktoriaus filmų, pasirodęs 2013 metais, staigiai šovė į topų viršūnę. Buvo manoma, kad būtent ši komedija išsiskyrė savo turiniu, todėl tikrai buvo verta gerų žodžių ir p[riskyrimo vienai geriausių metų komedijų. Čia Jasonas Sudeikis buvo tiesiog tobulas partneris savo kolegei ekrane Jennifer Aniston. Jis filme buvo šmaikštus, praktiškai nevulgarus ir, svarbiausia, iki ašarų juokingas. Filme aktorius subėjo parodyti ir veikėjo kaitą nuo absoliutaus liurbio iki ryžtingo šeimos žmogaus.

Be J. Sudeikio filme taip pat pasirodė Jennifer Aniston, Emma Roberts, Willas Poulteris, Edas Helmsas ir kiti.

3. „Sena gera orgija“ (angl. „A Good Old Fashioned Orgy“)

Grupelė 30-mečių draugų nuolat švenčia vakarėlius vieno iš draugo vasarnamyje. Kad ir kokia būtų šventė, pas Eriką visados vyksta teminiai vakarėliai. Kartą, po vieno siautulingo vakarėlio, kurio metu prisigėrė net karvė, Eriką aplankė jo tėvas Džeris ir pranešė ketinąs parduoti vasarnamį. Kadangi Erikas ar jo draugai tiek pinigų neturi, kad galėtų perpirkti vasarnamį iš Džerio, visi nusprendžia surengti paskutinį vakarėlį per Padėkos dieną. Ir dviem sekso ištroškusiems draugams Erikui ir Maikui šauna puiki mintis. Reikia surengti orgiją! Tik ar visi pasirašys? Visi žinom, jog visi labai to nori, tačiau niekas nedrįsta, nes bijo pamatyti daugiau nei vieną apsinuoginusį žmogų. Taigi, šią išganingą idėja Erikas su Maiku tiesiog išdrebia visiems savo bičiuliams. Tik šįkart – vakarėlis ne plataus kaimo maisto ir jame karvės nedalyvautų.
Jau šiame filme vienas pagrindinių vaidmenų atitenka Jasonui Sudeikiui ir dėl to juostą stebėti tikrai labai smagu. Jis kaip koks sekso ištroškęs padarėlis vis bando rasti būdą, kaip su kažkuo permiegoti. Be galo smagus vaidmuo, kuriame aktorius parodo savo desperaciją ir ryžtą padaryti tai, ko anksčiau niekas iš jo draugų nedarė.
Filme taip pat vaidina Leslie Bibb, Lake Bell, Michelle Borth, Nickas Krollas, Tyleris Labine‘as ir kt.

4. „Kaip atsikratyti boso 2“ (angl. „Horrible Bosses 2“)

Po siaubingų kančių būnant pavaldiniais ir paprastais sraigteliais milžiniškose mašinose, Nikas, Kurtas ir Deilas nusprendžia nebesikankinti kitų valdomose įmonėse ir patys sukurti savo verslą. Išradę išskirtinį įrenginį jie susiranda investuotoją, kuris jau pirmojo susitikimo metu duoda milžinišką užsakymą naujai iškeptiems verslininkas. Naivumas tris draugus priverčia pasielgti neapdairiai ir jų verslas staiga atsiduria ant bedugnės krašto. Norėdami išsaugoti savo nepriklausomybę, vyrai imasi drastiškų priemonių ir dar kartą kreipiasi į Močkrušį patarimo.
Tiek pirmoje, tiek antroje šio filmo dalyje puikiai pasirodo visa pagrindinių aktorių trijulė, tačiau Jasonas Sudeikis tiesiog žudo savo kvailais sprendimais ir iššaukiančiais pasiūlymais. Šiuose abiejuose filmuose jo veikėjas yra taropinis tarp rimtuolio ir absoliutaus prietrankos, bet kiekvienas jo judesys atrodo be galo juokingas. Net ir neypatingai stipri dalis atrodo gerokai geresnė, kai joje vaidina J. Sudeikis.

Pagrindinius vaidmenis juostoje be J. Sudeikio dar atlieka Jasonas Batemanas, Charlie’is Day’us, Jennifer Aniston, Kevinas Spacey’is, Christophas Waltzas, Chrisas Pine’as, Jamie’is Foxxas ir kt.

5. „Balsuok už mane!“ (angl. „The Campaign“

Žmonių išriktas į kongresą Kemas Bredis gyvena pašėlusį gyvenimą, tačiau laikas eina greitai ir negailestingai, vis nenumaldomai artinasi nauji rinkimai. Pradėjęs užburiančią rinkiminę kampaniją, kongresmenas kelyje nemato jokių rimtų oponentų, o tai jam garantuoja tiesioginę pergalę savo apskrityje. Tačiau vyras supranta, jog ne viskas gyvenime eina lyg sviestu patepta, nes horizonte paskutinę minutę pasirodo miesto nevykėlis Martis Haginsas, vedamas savo tėvo bei brolių milijardierių, turinčių savo finansinių kėslų jo pergalei. Žūtbūtinė kova dėl kongresmeno kėdės prasideda, todėl kiekvienas iš oponentų visais įmanomais, šlykščiausiais bei išradingiausias būdais bandys nugalėti savo priešininką nelygioje kovoje.
Šiame filme J. Sudeikis matomas kiek menkiau už pagrindines juostos žvaigždes Willą Ferrellą ir Zacką Galifianakį, tačiau vis tiek sugeba atlikti įsimintiną kvailio patarėjo vaidmenį. Jei tiksliau, kvailio pasipūtėlio. Iš esmės, jo veikėjas gana ryškiai matomas rinkiminės kampanijos metu, kai visais įmanomais būdais bando įpiršti savo patarimus galimam kandidatui į kongresmenus.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka W. Ferrellas, Z. Galifianakis, Dylanas McDermottas, Katherine La Nasa ir kt.

Daugiau filmų pamatysi www.buvaukine.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis