10 klaidų, kurių nevalia daryti universitete

Pirmieji metai universitete - ypatingi. Deja, juos gali apkartinti neišmoktos pamokos, kurios gali komplikuoti net ir patį gražiausią gyvenimo etapą. Jei mokaisi universitete ir nesvarbu, esi pirmakurė, ar ketvirtakursė, privalai perskaityti šį klaidų sąrašą. Darai klaidas, jei tu...

1. Praleidi paskaitas. Į seminarus vaikštai pavyzdingai, tačiau paskaitas praleidinėji? Darai sau meškos paslaugą. Taip, univeristete tau suteikiama kur kas didesnė laisvė nei mokykloje, tačiau nepamiršk, jog paskaitų metų gauni daug naudingos informacijos bei lengviau gali pasiruoši atsiskaitymams. O jei mokslai tau kainuoja, pabandyk suskaičiuoti, kiek kainuotų viena tavo studijų paskaita - nustebsi, ką galėtum nusipirkti už tą sumą.

2. Būni arogantiška. Pirmaisiais mokslo metais iš tiesų svarbu apie save sudaryti bendramoksliams gerą įvaizdį, tačiau nereikėtų su tuo persistengti. Kuo paprastesnė, draugiškesnė bei komunikuojanti būsi, tuo didesnė tikimybė, jog atrasi tikrų draugų.

3. Tempiesi visus esamus daiktus iš namų. Patikėk - tikrai nereikia iš savo gimtųjų namų temptis visko, kas tau brangu ir miela. Verčiau laikykis principo kuo mažiau daiktų - tuo geriau. Juk niekuomet nežinai, kaip viskas pasisuks - galbūt turėsi išsikraustyti iš bendrabučio ar persikelti į naują būstą. Kam su savimi tempti dešimt rūšių puodų ir keturias statulas, siekiančias lubas?

4. Nuolatos užkandžiauji universiteto valgykloje. Dažniausiai universiteto valgyklose pateikiamas maistas nebūna pats sveikiausias - jei neatsispiri picoms, burgeriams ar šokoladiniams batonėliams, žinok, jog gana greitai rizikuoji priaugti keletą nereikalingų kilogramų ir pabloginti sveikatą. Jei tik turi galimybę, maistą gamink namuose ir neškis jį į paskaitas.

5. Susidedi su prasta kompanija. Universitetas - naujų potyrių bei pažinčių metas, tačiau šalia džiugesio gali slypėti pavojus. Ypač, jei artimai susidraugausi su tais, kurie į mokslus žiūrti nerimtai, praleidinėja paskaitas ar veliasi į konfliktus su dėstytojais. Atmink, jog sugadinta reputacija universitete ne taip lengvai atitaisoma...

Studentai
Studentai
Shutterstock nuotr.

6. Vakarėliai tampa tavo mėgstamiausia veikla. Nesame angelai, nusileidę uš dangaus - daugelis pirmaisiais universiteto metais lankosi vakarėliuose, tačiau jei tai tampa pagrindiniu priotitetu, gero nelauk. Jei pernelyg įniksi į linksmybes, kentės pažymiai, jausiesi pavargusi ir nesugebesi susikaupti.

7. Tinkamai neišsimiegi. Ruošimasis egzaminams, vakarėliai iki paryčių, kambariokas, knarkiantis visą naktį ir neleidžiantis užimigti - universitetiniais metais būna visko, tačiau privalai atsiminti, jog bemiegės naktys daro nepataisomą žalą. Stenkis derinti studijų ir poilsio režimą.

Studentė
Studentė
Shutterstock nuotr.

8. Bijai susipažinti su naujais žmonėmis. Pasirinkti tinkamą kompaniją - būtina. Jei varžai save, esi nedrąsi, būtinai kuo dažniau leisk sau išeiti iš komforto zonos ir susipažink su naujais žmonėmis. Gal tarp jų bus tas, kuris tave įkvėps?

9. Nesistengi pažinti naujo miesto. Neužsidaryk bendrabučio kambaryje - jei atvykai į naują miestą, kuo nuodugniau su juo susipažink. Nuvyk į ekskursiją, su bendramoksliais pasivaikščiokite po pažintines miesto vietas, susipažinkite su nematytomis teritorijomis.

10. Išlaidauji. Studentavimo metai - savarankiškumo pradžia, todėl nenuostabu, jog taupyti dar nemoki. Vis dėlto jei jauti, jog finansai pamažu senka, suskubk žymėtis, kur, ką ir už kokią sumą išleidi. Taupymo planas bus efektyvesnis, jei mėnesio gale pasižymėsi, kokią sumą gali išelisti skirtingiems dalykams - maistui, būsto nuomai, pramogoms, drabužiams, mokslo inventoriui ir panašiai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis