Žymiausios Lietuvos stiliaus blogerės pataria, kaip puoštis žiemą ir per šventes (FOTO)

Žiemos sezonas stebuklingas tuo, jog mus džiugina šventės. O su jomis - ir noras pasipuošti, dailiai atrodyti ir nustebinti aplinkinius. Ar jau planuoji savo šventinius drabužių derinius?

Jei taip, tuomet tau patarimų nepagailės garsios Lietuvos mados blogerės - Laura Macijauskaitė ir Simona Aleknaitė.

Su fashionistomis kalbamės ne vien tik apie šventinį drabužių pasirinkimą. Kaip žiemą rengtis kasdien? Ar iš tiesų duoklę vis dar būtina atiduoti kailiams ir blizgučiams? Patvirtins ar paneigs jaunosios stileivos!

Laura Macijauskaitė, LM blog tiklaraščio kūrėja:

Papasakok, kuo šią žiemą puošiasi stilingos panelės?

Pasipuošti galime net ir labai nesistengdamos, nes šį sezoną minimalizmas labai madingas. Kiekviena mergina turi turėti bent vieną vintažinį megztinį ilgu kaklu, porą plačių kelnių ir, be abejo, kailinukus. Dar svarbu nepamiršti, jog kuo drabužiai ilgesni - tuo geriau atrodai.

Šaltuoju sezonu dažniausiai vyrauja tamsios spalvos. Ar iš tiesų jos madingiausios?

Tamsios spalvos tendencingai, kiekvienais metais yra populiarumo viršūnėje. Taip yra todėl, jog jos puikiai atspindi lietuviškos žiemos sezono nuotaiką. Nepaisant to siūlau paeksperimentuoti su garstyčių spalvos, navy mėlynais, burgundiškais bei žaliais atspalviais.

Kailiniai - neatsiejamas kiekvienos fashionistos žiemos stiliaus akcentas. Kokius kailiniukus bei aksesuarus prie jų patartum rinktis?

Patarčiau griebti kuo įdomesnius ir išskirtinės spalvos kailinius. Vienspalvis standartinio atspalvio variantas nustebins tik tada, jei bus puikiai priderintas, arba bus nestandartinio kirpimo. Kalbant apie aksesuarus, tą, kas kvepia 70-aisiais, būtina talpinti į spintą!

Šiuo metu madinga viskas, kas blizga. Ar iš tiesų šiuo žiemos sezonu kiekviena panelė turėtų bent šiek tiek sužibėti?

Blizgėti visada madinga, jei mokį blizgančią detalę įkomponuoti į savo drabužių derinį, sumaišyti su kitais drabužių sluoksniais...Vientisas blizgus drabužis - nebent per Naujųjų metų šventę!

Artėja šventės. Kokį stiliaus derinuką patartum rinktis šventiniam vakarui?

Šiuo metu galvoje turiu dvi skirtingas idėjas: arba Kalėdomis kvepiantis, vintažinio stiliaus, 60 - uosius primenantis įvaizdis, arba stereotipinis elegantiškas variantas su šiek tiek blizgesio.


Simona Aleknaitė, OH SO BOHEME tinklaraščio kūrėja:

Ką šią žiemą privalo turėti kiekviena fashionista?

Šią žiemą kiekviena stileiva savo spintoje privalo turėti bent kažką iš odos. Nesvarbu, ar tai odinis sijonas, ar kelnės - jie yra visiškas šaltojo sezono must have. Taip pat privaloma turėti šiltą ir jaukų megztinį ilgu kaklu, liaudiškai vadinama golfu. Visa tai turėtų vainikuoti burgundiško vyno spalvos lūpos, kurios pagyvina net ir pilkiausią derinį.

Regis, ir tu savo spintoje turi nemažai tamsios spalvos drabužių?

Juoda ir pilka spalvos visuomet karaliauja lietuvaičių spintose. Tamsios spalvos visada išliks stiliaus viršūnėje bet kuriuo sezonu. Nereikia net pridurti, jog jos yra praktiškos ir lengvai suderinamos su kitomis spalvomis. Aš asmeniškai stengiuosi išsiskirti spalvingesniais aksesuarais: pirštinėmis ar šaliku, o kartais tiesiog užtenka ryškesnio lūpdažio.

Ką pati mėgsti dėvėti žiemos sezonu – kokie yra tavo mėgstamiausi aksesuarai, stiliaus detalės?

Man žiema yra ne žiema be kailinio palto. Tai yra tas drabužis, kuris yra ir stilingas, ir praktiškas. Kailis madingas kiekvieną šaltąjį sezoną, tad tai yra puiki investicija į ateitį. Žiemą tikrai neatsisakau sijonų, smagu jaustis moteriška bet kokiu sezonu. Taip pat didelį dėmesį skiriu stilingiems ir minimalistiniams papuošalams.

Artėja šventės. Kokį stiliaus derinuką patartum rinktis šventiniam vakarui?

Ruošiantis šventėms tiesiog privaloma šiek tiek blizgėti, tačiau svarbu nepersistengti ir nepamiršti patogumo. Tai padaryti padės blizganti marškinėlių apykaklė ar juodas sijonas su plunksnomis, o sužibėti galima pasirinkus mažą juodą suknelę, suderintą su žvyneliais nusagstyta delnine. Visada siūlau atsižvelgti į praktiškumą ir neprisipirkti vakarinių suknelių, o sugalvoti, kaip tuos kelis drabužinės akcentus būtų galima suderinti ne vienai progai.

Kokios suknelės šiuo metu madingos? Tikėtina, jog jomis norės pasipuošti ne viena panelė...

Šią žiemą aukštosios mados dizaineriai siūlo pasitikti su gelėtomis suknelėmis, įkvėptomis 90-ųjų. Norinčios visiškai išsiskirti gali dėveti lengvo audinio ir griežto kirpimo paltą vietoj suknelės, taip pat labai madingas raudonojo kilimo blizgesys, versta oda ir neo-viktorinis stilius. Manau, svarbu aklai nepasikliauti mada, bet išsirinkti vieną tendenciją, tinkančią būtent sau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis