Tavo mėgstamiausias drabužis gali sukelti rimtus sveikatos sutrikimus

Nors prieš keletą metų stiliaus ekspertai tvirtino, jog į madą sugrįš kelnės bei džinsai plačiomis klešnėmis, ši mada, regis, taip ir neįsitvirtino stileivų gretose. Madai bei grožiu neabejingos merginos ir toliau parduotuvių lentynose ieško aptemptų džinsų.

Skinny jeans - vieni mėgstamiausių, mat tokie džinsai yra ne tik patogūs, bet ir tinkamai parinkti pabrėžia figūros privalumus. Nesakyk, spintoje turi tikrai ne vieną tokių džinsų porą...


Hailey Bladwin, Gigi Hadid, Kendall Jenner
Hailey Bladwin, Gigi Hadid, Kendall Jenner
Vida Press


Deja, turime liūdną žinią. Tavo mėgstamiausi džinsai, ekspertų teigimu, turi vienintelį privalumą - grožį. Britų tyrėjai ištyrė tokių džinsų poveikį merginų sveikatai ir liko nustebinti rezultatais. Pasirodo, jog tokie džinsai ne tik sulėtina kraujotaką visame kūne, bet ir vėlesniame amžiuje gali tapti stipraus nugaros skausmo priežastimi!


Sofia Richie
Sofia Richie
Vida Press


Anot ekspertų, itin aptempti džinsai rikiuojasi pirmoje vietoje tarp labiausiai sveikatai kenkiančių drabužių (aplenkė net aukštakulnius!), mat tokie džinsai riboja judesius klubų bei kelių zonose, o tai daro didžiulę įtaką žmogaus kaulinei struktūrai. Laikui bėgant šie džinsai gali ne tik iškreipti laikyseną, bet ir pakeisti klubų bei liemens santykį! Ypač, kai tokie džinsai yra dėvimi kiekvieną dieną.


Olivia Palermo
Olivia Palermo
Vida Press


Dar vienas didžiulis tokių džinsų minusas - suspausta diafragma, mat tokie džinsai suspaudžia pilvo sritį, ypač, kai sėdime. Todėl jei tokius džinsus mėgsti dėvėti pamokose ar paskaitose, kuriose reikia ilgai sedėti, žinok, jog ilgainiui jie gali labai pakenkti.


Atsisakyti mėgstamų džinsų sveikatos ekspertai nereikalauja, tačiau įspėja, jog visur svarbus saikas. Kiekvieną dieną dėvint tokius džinsus po keletos metų tikrai pajusi sveikatos pablogėjimą, tačiau jei keisi apatinės kūno dalies drabužius ir vieną dieną segėsi sijoną, kitą puošiesi suknele, o štai trečią dieną skirsi mylimiems skinny džinsams, nieko bloga neturėtų nutikti.


Kendall Jenner
Kendall Jenner
Vida Press


Et, girdėjome jau tiek daug blogų naujienų apie mūsų mėgstamas grožio tendencijas.... Arklio uodegelė sukelia galvos skausmą, madingosios plačios rankinės gali išnarinti ranką, o dabar pilkas debesis užplaukė ir ant siaurųjų džinsų. Žinoti šias naujienas būtina, visgi reikėtų įsidėmėti - svarbiausia sekti mados keliais nepersistengiant!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis