Stilistė G. Varnaitė: ne etiketėje slypi drabužio grožis (FOTO)

Pasak modelio, stilistės ir mados tinklaraščio „Eyesmast“ autorės, prekės ženklo „AEG“ ambasadorės Gabijos Varnaitės, visuomenėje vyraujantis gajus įsitikinimas, jog stilingai moteriai tos pačios suknelės vilkėti du kartus nevalia, tėra paprasčiausias mitas. Kokybiškas ir universalus drabužis, derinamas su skirtingomis detalėmis ir tinkamai prižiūrimas, kiekvienoje šventėje gali įgyti vis kitokį pavidalą.

Gabija, ar renkantis drabužį Jums svarbu kokybė?

Moterys, tarp jų ir aš, pirkdamos drabužius ne visuomet žvelgiame į praktinę pusę. Juk visos norime turėti kuo daugiau pasirinkimų, tačiau ne visuomet galime sau leisti brangius aukštos kokybės drabužius spintos įvairovei pagyvinti.

Esant galimybei visada stengiuosi rinktis aukštos kokybės drabužius dėl ilgaamžiškumo ir ilgalaikio dėvėjimo. Juk nieko nėra geriau už mėgstamiausią megztuką, kurį galiu vilkėti sezoną po sezono!

Kaip manote, ar drabužiai išties greitai pasensta, o gal klasika – nemari?

Nesenstančio tipažo drabužiai – tikra retenybė. Problema galbūt ne tai, jog sulig kiekvienu sezonu ateina naujos mados – juk tai nedraudžia mums spintoje turėti numylėtų drabužių, kuriuos dėvime jau ne vienerius metus. Didžiausia problema jų paieška – atrasti laikui atsparius drabužius yra iššūkis.

Pastarieji gali tarnauti nors ir visą gyvenimą, jei juos prižiūrėsime tvarkingai ir atsakingai. Asmeniškai aš turiu nemažai tokio tipažo drabužių, kuriuos dėviu dabar ir nė neabejoju, kad po penkerių metu dėvėsiu taip pat. Jų atradimas man it šventė!

O kaip pati prižiūrite drabužius?

Visa tai priklauso nuo medžiagos, tačiau jei kalbame apie tokius drabužius, kurie nereikalauja sauso valymo, bet yra lepūs, pavyzdžiui, šilkiniai, vilnoniai ar juodos spalvos audiniai, stengiuosi juos prižiūrėti pačiais jautriausiais skalbyklės ir džiovyklės režimais.

Bene svarbiausias veiksnys drabužių priežiūroje man yra gera skalbyklė. Jau įsitikinau, kad investuoti į kokybišką buitinę techniką tikrai verta, nes šiandieninės skalbyklės su naujausiomis technologijomis net pačius įvairiausius audinius skalbia švelniau nei rankomis. O juk sugadinus mėgstamiausią megztuką ar suknelę taip skaudą širdį.

Kokių audinių priežiūra Jums kelią didžiausių iššūkių?

Didžiausias galvos skausmas šaltojo sezono metu – numylėti vilnoniai megztukai, be kurių nė kojos nekeliu iš namų. Nemeluosiu, esu sugadinusi jų ne vieną, dažniausiai dėl neapdairumo ir naudojamų netinkamų priemonių. Sulig kiekvienais metais atrandu greitų ir veiksmingų sprendimų, o vienas jų – kokybiška skalbyklė.

Kokią įtaką prekės ženklas ir drabužio kaina turi moters stiliui?

Manau, kad stilių formuoja ne etiketė. Pakanka stiliaus pojūčio, kad moteris atrodytų nepriekaištingai, nepaisant to, ar jos aprangos derinys vertas dešimties tūkstančių eurų, ar šimto. Juk ne etiketėje yra drabužio grožis – svarbiausia, kaip jį ištransliuojame. Pati turiu ir garsių pasaulio kompanijų prekės ženklų, ir paprastų, tokių kaip „Zara“ ar „H&M“, – ir viską mielai derinu tarpusavyje.

Tikrų meno kūrinių galima rasti ir vadinamuosiuose second hand'uose, ir tam neprireiks didžiulių išlaidų – tik lakios fantazijos! Asmeniškai aš second hand'uose lankausi tik Italijoje, kadangi tokių perlų kaip ten, niekur kitur nerandu. Ir juose aš ieškau ne kasdienio dėvėjimo drabužių, o kažko kitokio, neįprasto ir išraiškingo.

O kaip išlikti stilinga vilkint tą pačią suknelę kelissyk?

Norint dėvėti vieną ir tą patį drabužį daug kartų, ypač einant į renginius, svarbu žinoti, koks jis turi būti. Mano patarimas – rinktis minimalistinio stiliaus, klasikinio kirpimo drabužį. Jei, tarkime, kalbame apie suknelę, ji turėtų būti elegantiška, neprovokuojanti, paprasta, bet ne prasta.

Turint klasikinę bazę, sukuriama didžiulė laisvė žaisti su likusia įvaizdžio dalimi, t. y. avalyne, rankinėmis, aksesuarais, makiažu ir šukuosena. Tokiu būdu ta pati suknelė, suderinta su vis kitais prie jos tinkančiais akcentais, kas kartą gali įgyti vis kitokį pavidalą ir perteikti visai kitą žinutę.
Todėl, jei norite, kad drabužis po apsilankymo vakarėlyje nenugultų žiemos miegui į tamsiausias spintos lentynas, o vis atgytų naujai kitame renginyje, prieš pirkdamos įsitikinkite, ar jis nėra pernelyg ekstravagantiškas.

Drabužį pagyvina įvairios detalės, tačiau kaip jį dėvėti ne kartą ir išlaikyti tarsi naują?

Kad drabužį būtų galima vilkėti daug kartų, prieš renkantis jį svarbu atkreipti dėmesį ne tik į universalią estetinę išvaizdą, bet ir į sudėtį bei priežiūros reikalavimus. Nors pati, neslėpsiu, pirkdama drabužį ne visada žiūriu į jo priežiūros etiketę, nes jei jau akis užkibo už tam tikro drabužio, vadinasi, jis bus mano spintoje. O su priežiūra jau kaip nors apsisuksiu! Juk turint gerą skalbyklę, šios problemos kaip ir nelieka – bene viską galima su susitvarkyti ir be drabužių valyklų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis