Rudens sezono avalynės TOP 6: pataria garsi žvaigždė (FOTO)

Šį rudens/žiemos sezoną avalynės mados viršūnėje vyraus baikeriški, septyniasdešimtuosius menantys ir dandy stiliaus batai. Ryškias vasaros spalvas keis melancholiškai rudeniškos: rusvi, vyšniniai, pilki ir karameliniai atspalviai. Toms, kurios rinksis batus aukščiau kelių – dėmesys garantuotas, teigia I. Stonkuvienė, šį savaitgalį Vilniuje pradėjusi „Deichmann“ stilistinių avalynės konsultacijų turą po Lietuvą.

Rugsėjo 10-ąją stiliaus konsultacijų paslaugos „Style Support“ įkūrėja patarimus žarstė sostinėje. Taip I. Stonkuvienė ir jos komanda pradėjo stilistinių avalynės konsultacijų seriją, vyksiančią iš viso aštuoniuose Lietuvos miestuose.

I. Stonkuvienė teigia, kad lietuviams vis dar trūksta žinių ir kyla klausimų apie tai, kokią avalynę rinktis, su kuo ją derinti. Todėl žymi moteris pataria, kokius batus privalote turėti savo spintoje šiam rudens/žiemos sezonui.

„Remiantis „Deichmann“ avalynės mados tendencijomis, išskirtiniai medžiagų deriniai, įdomios tekstūros bei įvairios detalės dominuos kuriant įvaizdį šaltajam metų sezonui. Ant pasaulio mados podiumų ir toliau karaliauja tokios 70-ųjų stiliaus detalės kaip batai masyviu kulnu, zomšos ar blizgios odos medžiagos. Batų poros, kurias privalu turėti atšalus orams – metalo atspalvio sportiniai bateliai, grubūs auliniai bei aukščiau kelių suvarstomi batai“, – sako I. Stonkuvienė.

1. Šio sezono „must have“ – suvarstomi dandy bateliai

Šį sezoną ir toliau madingiausiais išlieka suvarstomi bateliai ir dandy stilius. Tai gali būti tiek klasikinės juodos ir blizgios odos pora, tiek ir rudeninės augmenijos spalvomis išmarginti batai. Tokio tipo avalynę stilistai rekomenduoja oficialiems susitikimams ar laisvalaikio deriniams.

„Dėl savo raštų, sunkių ir kartais net sluoksniuotų, dantytų padų ar aukštų platformų šie batai visus privers į jus atkreipti dėmesį. O jeigu norite išsiskirti iš kitų, rinkitės rafinuotą ir laikui nepavaldžią klasiką – suvarstomus dandy batelius su kulnu“, – teigia I. Stonkuvienė.

2. Septyniasdešimtieji vėl madingi

Pavasarį vyravęs 70-jų stilius taip pat žengia į rudens/žiemos kolekcijų podiumus, todėl aukštakulnių masyvumas išliks madingas.

„Aulinių batų pasirinkimas šiemet taip pat bus kaip niekada didelis – zomšiniai aulinukai bus įvairaus ilgio bei ryškiai rudeniški. Guminiai padai, kailio motyvai ir Chelsea stiliaus auliniai su platforma puikiai tiks tiek prie kasdieninių džinsų, tiek prie bohemiško stiliaus nėriniuotų suknelių“, – pabrėžia televizijos laidų vedėja.

3. Grubus batų stilius

Šiais metais batuose kaip niekada madingi raišteliai, užtrauktukai ir sagtys, kurios suteikia charakteringumo kiekvienam rūbų deriniui.

„Jeigu jums priimtinesnis elegantiškas stilius, šį sezoną galite išbandyti baikeriškus batus su platforma arba brangakmenių imitacijos papuošimais. Taip pat nesuklysite pasirinkusios virš kelių užsibaigiančius aulinius su sąsagomis ar aplikacijomis. Nors šį sezoną dominuos juoda ir pilka spalvos, žemiški ir raudoni atspalviai bus taip pat populiarūs“, – teigia I. Stonkuvienė.

4. Klasiška juoda

Juoda spalva išlieka madinga ir klasiška ne tik kalbant apie drabužius – atšalus orams, vasariškus spalvų derinius keis tamsūs atspalviai.

„Atsižvelgiant į šio rudens ir žiemos „Deichmann“ avalynės tendencijas, renkantis aukštakulnius, aulinius ar batus ant platformos, juoda spalva vis dar išlieka populiariausia. Nesvarbu, ar tai grubūs padai, masyvūs ar siauri kulnai – juoda spalva visuomet vaidina svarbų vaidmenį“, – sako I. Stonkuvienė.

5. Sportinis ir kasdienis stilius šiltam rudeniui

Naujų stilių ir spalvų sportiniai bateliai vis dar nežada trauktis iš populiariausiųjų sąrašo. Šiemet puikiai atrodys tiek klasikinės baltos, tiek ir metalo motyvų modeliai, kurie suteiks įvaizdžiui reikiamo žavesio, o skirtingos tekstūros ir iškilę paviršiai – įdomių kontrastų.

„Šiuo metu sunku įsivaizduoti bent vieną batų kolekciją, kurioje nebūtų sportinių batelių ir balerinų. Pilkos ir juodos balerinos su kaspinėliu arba priklijuotomis brangakmenių imitacijomis puikiai papildo kiekvieną įvaizdį“, – teigia I. Stonkuvienė.

6. Stilingas pasivaikščiojimas mėnulio paviršiumi

Masyvumas – šio rudens sezono avalynės hitas. Todėl populiariausiųjų gretas papildo mėnulio stiliaus (angl. moon boots) batai.

„Net jeigu ir atrodo, jog mūsų žiemos kasmet darosi vis šiltesnės, šiuo metu stilingiausieji dievina naujo dizaino mėnulio stiliaus batus. Šį sezoną jų paprasta forma, suvarstymas raišteliais ir lengvumas išlieka tokie patys. Tačiau šiemet atsiranda ir nauji akcentai – trumpesnis aulas bei skirtingos medžiagų kombinacijos. Taip pat jiems būdingos kniedės ar blizgantis paviršius, kuris suteikia batams žibėjimo efektą“, – pabrėžia I. Stonkuvienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis