Narnijos kronikos: 12 žingsnių pavasarinė spintos revizija

Spinta – tai ne tik baldas, apie tai byloja literatūros klasika ir pusės pasaulio moterų ir merginų kas vakarinės pamaldos prie jos durų. Nepažadame, kad prakeiksmas „neturiu kuo apsirengti“ po spintos revizijos (o čia kalbėsime būtent apie tai) nebeskambės tavo kambryje, bet kad skambės gerokai rečiau – garantuojame.

Taigi, nuo ko pradėti? Tavo dėmesiui veiksmų planas, kuris padės sutramdyti pabaisas, ėdančias tavo laiką ir nervus.


Pirmas žingsnis


Įsigyk gardžiai kvepianti valiklį ir spintos kvapą – kai turėsi šiuos dalykus, finišo tiesiąją bus paprasčiau įsivaizduoti.


Antras žingsnis


Ištuštink spintą ir atlaisvink visas jos kerteles, drabužius krauk į didelę krūvą ant lovos ant žemės šiukštu nemesk, greit pavargsi braidyti po jų jūrą ir viską mesi nebaigusi darbo.


Trečias žingsnis


Išvalyk spintos lentynas ir imkis drabužių kalno. Pirmiausia atrink nešvarius drabužius ir nešk į skalbyklę. Tuos, kurie nusidėvėję, suplyšę ar turi neišskalbiamų dėmių, be gailesčio pakuok atsikratymui.


Ketvirtas žingsnis


Atsikratyk nebemadingais daiktais, kurių nedėvėjai daugiau nei metus. Tai negalioja tik geros kokybės audinių ar odiniams gaminiams. Su kokybiškais daiktais elkis, kaip pataria mados istorikas ir kritikas Aleksandras Vasiljevas - it su raugintais agurkais bačkoje - sukrauk į dėžę, dar po metų ar dviejų apversk ir tikėtina, jog viršutiniuose dėžės sluoksniuose turėsi kaip tik tai ko reikia, juk mada visuomet sukasi ratu.


Merginos spinta
Merginos spinta
Shutterstock


Penktas žingsnis


Eik pasidaryti arbatos ir atsipūsti.


Šeštasis žingsnis


Pasimatuok VISUS drabužius. Įsitikink, kad jie tau tinka pagal figūrą, atsikratyk išaugtų drabužių ar tokių, su kuriais jautiesi nepatogiai.


Septintas žingsnis


Pradėk dėliotis derinius. Jeigu rasi drabužių, kurie nedera prie nė vieno esančio tavo spintoje, geriau jais atsikratyk. Gražiausius derinius ir atradimus nusifotografuok telefonu. Pravers, kai ateis laikas „neturiu kuo rengtis“ panikos atakai.


Mergina
Mergina
Shutterstock


Aštuntas žingsnis


Pasimatavusi ir susidėliojusi derinius gerai apgalvok, ko trūksta tavo spintoje. Galbūt universalių baltų marškinių, plataus diržo, ar džinsų, mat senieji beviltiškai nuplyšę? Susidaryk protingą sąrašą.


Devintas žingsnis


PANELĖS redakcijos merginos nebetiki sezoniniu spintos rūšiavimu – juk dabar vasarą kartais prireikia palto ar šilčiausio pasaulyje megztino, o žiemą itin stilingai atrodo šiltų pėdkelnių, lengvos suknelės ir pūkuoto kardigano deriniai... Tad vietoje sezoninių spintos mainų siūlome labai atsakingai atlikti trečiąjį ir ketvirtąjį žingsnius, kad spintos turinys susitrauktų tik iki kokybiškų ir nešiojamų daiktų.


Merginos
Merginos
Shutterstock


Dešimtasis žingsnis


Kabykloje susikabink pačius geriausius ir universaliausius derinius, kuriuos pasidarei šeštajame žingsnyje, juos suskirstyk į kategorijas „darbas / mokykla“ , „laisvalaikis“, „vakarėlis“.


Vienuoliktas žingsnis


Lentynose įkurdink lankstomus drabužius, geriausia, jeigu atskiras lentynas skirtum drabužiams viršutinei ir apatinei kūno daliai.


Dvyliktas žingsnis


Spintoje pakabink kvapiųjų maišelių, kurie maloniai gaivins orą spintoje .

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis