Madinga ir jauku: kuo rengtis atvėsus orams?

Orams atšilus, visus tamsius ir šiltus drabužius norisi paslėpti tamsiausiame spintos kampe, mėgautis ryškiaspalviais, žaismingais ir tikra vasariška nuotaika alsuojančiais apdarais. Deja, vakarais orai greitai atvėsta ir spintoje skubame ieškoti, į ką šiltesnio ir jaukesnio galėtume įsisiaubti. Kokias viršutinių drabužių naujoves šią vasarą siūlo mados dizaineriai?

Tam, kad vėsiais vasaros vakarais nesušaltum ir tuo pat metu atrodytum stilingai, rinkis iš garsiausių mados guru siūlomų džinsinių švarkelių, oversized striukių ir melanžo megztinių. Nežinai, kurį variantą išsirinkti? Kviečiame pasižvalgyti!

Melanžo megztiniai

Vasarą mažiausiai norisi galvoti apie šiltus megztinius, tačiau reikia pripažinti, kad lietuviškas oras neprognozuojamas, o vėsesniais vakarais vis dažniau tenka užsimesti šiltesnį drabužį. Įvairiaspalvių siūlų melanžo megztiniai yra jauki šios vasaros naujovė, kuri tikrai atras vietą kiekvienos moters ar merginos spintoje. Be to, tai gana universalus pirkinys, kuris sušildys ir spustelėjus šaltukui. Derink melanžo megztinius su vienspalviais drabužiais, šiuo atveju geriausiai tiktų medvilninės, platėjančios kelnės su smailianosiais aukštakulniais.

Džinsinis švarkelis

Prieš kelis metus „Burberry“, „Fendi“ ir „Gucci“ mados namai pristatė naują džinsinių švarkų tendenciją, kuri iki šiol nesitraukia iš populiariausių viršutinių drabužių sąrašų. Šį sezoną dizaineriai siūlo atrasti naujas džinso variacijas: dažytas, plėšytas ir siuvinėtas džinsas yra populiariausia šios vasaros tendencija. Tokį švarkelį derink prie trikotažinių marškinėlių su aplikacijomis, saulės kliošo sijonų arba gėlėtų plazdančių suknelių. Šis viršutinis drabužis gali tapti geriausiu aprangos akcentu ir paįvarinti net paprasčiausią aprangos derinį.

a canadian moment in new york. @carrera by @maffewl #carreraeyewear

A post shared by SONYA ESMAN. (@sonyaesman) on Aug 2, 2017 at 10:34pm PDT

Laisvo silueto lietpaltis

Padidintų dydžių mada vyrauja dar nuo šaltojo sezono, o masyvūs drabužių siluetai persikėlė ir į vasaros tendencijas. Šią vasarą ypač madingi trapecijos silueto, retro stiliaus ar minimalistinių formų lietpačiai bei puspalčiai. Dizaineriai siūlo pačius įvairiausius ilgius - nuo trumpučių, vos dengiančių sėdmenis, iki ilgų, siekiančių žemę. Prie plačių, oversized puspalčių derink siauras kelnes, džinsus ar sijonus, taip pat tiks tiesaus silueto klasikinės kelnės. Eleganciją pabrėš grakštūs aukštakulniai, o laisvalaikiui puikiai tiks balerinų tipo bateliai arba aulinukai.

This is what you ll see me wearing next FW ❤Loving the vibes at todays @lacoste show! #lacostefw17 #nyfw

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Feb 11, 2017 at 8:25am PST

Odinė striukė

Odinės rokerių striukės ir šį sezoną neketina trauktis iš mados podiumų. Į madą jos žengė kur kas anksčiau, dar 90-aisiais visos pasaulinės žvaigždės paįvairindavo savo garderobą natūralios odos striuke. Šį sezoną odinę striukę greičiausiai rastume kiekvienos merginos spintoje, o jos išskirtinumas priklauso tik nuo pačios savininkės stiliaus. Šią vasarą dizaineriai ragina eksperimenuoti - jei anksčiau tavo numylėtinė buvo paprasta juoda striukė, šią vasarą ieškok siuvinėtos spalvotais siūlais, kniedytos, su aplikacijomis ar pačios ištapytos odinukės. Tokią striukę derink prie plėšytų, boyfriend stiliaus džinsų, sportinio stiliaus marškinėlių ir ryškiaspalvių sportbačių.

🖤

A post shared by Gabriele Gzimailaite (@gabrielegz) on Jul 27, 2017 at 12:08pm PDT

Bomber švarkelis


Kad ir kokį švarkelį pasirinksite, svarbiausia, kad šį sezoną jis būtų trumpas. Kokie galimi variantai? Tai gali būti vintažinis, chaki arba juodos spalvos bomber tipo švarkelis. Šalia jo atsiduria oversized ir cagoule stiliaus striukė su gobtuvu. Tam, kad atrodytum stilingai, palik prasegtą striukės viršų, o jos pečius truktelk žemyn. Sportinio stiliaus striukė nereiškia, kad prie jos privalu derinti tik to paties stiliaus aprangą ir aksesuarus. Šį sezoną itin madingi drąsūs ir kontrastingi sprendimai! Prie tokios striukės gali rinktis elegantišką šilkinę suknelę, aukštakulnę avalynę bei elegantiškus ir blizgius aksesuarus.

Right My Wrongs. #stylenanda #nandamade

A post shared by SONYA ESMAN. (@sonyaesman) on Dec 22, 2016 at 3:22am PST

Akcentas

Pasipuošusios ryškiaspalviu švarku pritrauksite bet kurio greta esančio žmogaus žvilgsnį. Šį sezoną madingas aiškios struktūros formos švarkas, tiek ryškių, tiek pastelinių spalvų. Bebaimės mados diktatorės ryškų švarką derina su kitais spalvotais apdarais ir batais. Kuklesnėms prie spalvoto švarko patariama rinktis džinsinio audinio arba neutralaus atspalvio drabužius. Geriausiai tiktų šviesių spalvų suknelė, siaurėjantys džinsai arba aplikacijomis puošta tunika.

Saturday feelings: Reality on pause 🙅🏽🙌🏻 Babe @fakerstrom wearing the 'Cotton Short Jacket' 💕 Link in bio! #nakdfashion

A post shared by NA-KD.com - Nothing but Style (@nakdfashion) on Jul 29, 2017 at 8:47am PDT

Ne ką mažesnio dėmesio sulauksi pasipuošusi ir baltu švarku, kuris pastaruoju metu sparčiai išpopuliarėjo tarp garsiausių mados tinklaraštininkių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis