Karščiausi vasaros stiliaus derinukai pagal garsias Lietuvos tinklaraštininkes (FOTO)

Vasara jau beldžiasi į duris, o jūs vis dar nežinote, ką apsirengti? Į kokias mados tendencijas atkreipti dėmesį šį sezoną ir kaip atrodyti stilingai tiek išsiruošus pasivaikščioti, tiek verslo susitikimo metu? Visiems dvejojantiems ir svarstantiems į pagalbą atskuba mados tinklaraštininkės, akylai sekančios naujausias mados tendencijas ir nepamirštančios klasikos.

Ryškiausios šio sezono tendencijos – dėmesį prikaustanti geltona ir įžūli rožinė, metalo spalvų detalės, 8-ojo dešimtmečio stiliaus gėlių raštai ir iškirpimai. Tačiau mados tinklaraštininkės pataria aklai mada nesekti – verčiau peržvelgti tendencijas ir atsirinkti tai, kas tinka būtent jums. Juk jei nešiojate vien tamsių spalvų drabužius, nauja ryškiai geltona suknelė gali taip ir likti kaboti spintoje. Stenkitės ieškoti išskirtinių ir kokybiškų drabužių – tokius savo įvaizdžiui kurti galėsite panaudoti ir kitąmet. Gegužės pabaigoje mados tinklaraščių autorės pirmąkart susirinko PC „Europa“ – čia įsikūrusiose vienintelėse Lietuvoje išskirtinių prekės ženklų parduotuvėse merginos išrinko savo šio sezono top derinius – galbūt jie įkvėps atsinaujinti ir savo vasaros garderobą?

Kamilės Dambrauskaitės (Kamiledam) derinys
Kamilės Dambrauskaitės (Kamiledam) derinys
PC Europa nuotr.

Šviesi ir lengva vasara

Vasaros mada visuomet į spintas sugrąžina šviesius tonus – baltas kelnes, sukneles, palaidines ir marškinius. Nors mitas, kad baltą spalvą dėvėti sunku vis dar gajus, jos „nurašyti“ nereikėtų – balti drabužiai paryškina vasarišką įdegį, suteikia įvaizdžiui gaivumo ir elegancijos. Be to, prie jų lengva priderinti bet kokią spalvą: mados tinklaraštininkės prie šviesių drabužių rinkosi džinsą, ryškių spalvų audinius ar aksesuarus. „Raudonų plytų spalvos Stefanel šortai puikiai dera su lengva marškinių tipo palaidine, o Coccinelle rankinės žalumas gražiai atliepia dekoratyvias palaidinės detales. Tokį derinį galima rinktis įvairiausiomis progomis: draugių susibėgimui prie kavos puodelio, vėlyviems sekmadienio pusryčiams ar vaikų gimtadienio šventei“, – pataria tinklaraštčio „Kur mano raktai?“ autorė Sandra Ubartienė.

Darjos Tupčajos (Luscious style) derinys moterims
Darjos Tupčajos (Luscious style) derinys moterims
PC Europa nuotr.

Šviesių spalvų savo derinyje nevengia ir Darja Tupčaja, rašanti mados tinklaraštį „Luscious style“: „Baltus marškinius derinau su pilkomis patrumpintomis Armani Jeans kelnėmis ir aksesuarais, kuriuose dominuoja jau keletą sezonų madinga sidabrinė metalo spalva – tokį derinį rinkčiausi ramiam pasivaikščiojimui po Vilniaus senamiestį ar pasisėdėjimui parke.“ Tuo tarpu tinklaraščio „Passion&Unicorns” autorė Aušrinė Smilgytė pabrėžia, kad moteriškas įvaizdis prasideda nuo apatinių. „Tai viena svarbiausių garderobo dalių! Pradėjusi nuo Wolford liemenėlės, savo derinį kūriau laisvai, savimi pasitikinčiai ir eksperimentuoti mėgstančiai merginai. Polkos taškeliai šiemet sugrįžo į mados viršūnę, tad parinkau megztą, taškeliais margintą palaidinę, prie kurios priderinau įdomesnio kirpimo džinsus ir ryškią Michael Kors rankinę, pagyvinančią įvaizdį“, – pasakoja Aušrinė.

Sandros Ubartienės (Kur mano raktai?) derinys moterims
Sandros Ubartienės (Kur mano raktai?) derinys moterims
PC Europa nuotr.

O tinklaraščio „Inna‘s corner“ autorė Inga Šmigelskytė vasaros neįsivaizduoja be... džinsų. „Plėšytus džinsus galima vadinti vasaros klasika! Jie tiks tiek prie laisvos palaidinės, dekoruotos nėriniais ir iškarpymais, tiek prie bohemiško stiliaus pečius atidengiančių marškinių ar visiškai paprastų marškinėlių. Šį sezoną horizantalius dryželius nugali stambesni vertikalūs dryžiai, tad dryžuota vandenyno atspalvių rankinė atrodys itin vasariškai ir stilingai. Nepamirškite ir didžiausio šio sezono hito – įsispiriamų šlepečių. Siuvinėtos gėlėmis, dekoruotos karoliukais, kutais ar perlais – su tokiomis šlepetėmis galima drąsiai žygiuoti ir į darbą, ir į susitikimą su draugais ar lėtą pasivaikščiojimą pajūrio kurorte. Jos dera prie visko!”, – tvirtina Inga.

 Aistės Svarauskaitės (Bassic approach) derinys.
Aistės Svarauskaitės (Bassic approach) derinys.
PC Europa nuotr.

 Aušrinės Smilgytės (Passion&Unicorns) derinys moterims
Aušrinės Smilgytės (Passion&Unicorns) derinys moterims
PC Europa nuotr.

Ką rengtis vyrams?

Visos mados tinklaraštininkės sutaria, kad vyriškos mados tendencijos kinta kur kas subtiliau, nei moteriškos. „Vyrų mada retai kada apsiverčia aukštyn kojomis,“ – šypsosi D. Tupčaja. „Vėsesniam vasaros vakarui mieste siūlau rinktis languotus mėlynos spalvos marškinius, džinsus, ant pečių užsirišti lengvą megztinį. Ryškios, įdomių raštų kojinės tokiam įvaizdžiui suteiks subtilaus žaismingumo.“ Tuo tarpu Aušrinė Smilgytė Suitsupply parduotuvėje išrinko klasikinį vyrišką įvaizdį: „Man vyrai geriausiai atrodo tuomet, kai dėvi klasikinį kostiumą.“

Tinklaraščio „Kur mano raktai?“ autorė Sandra rinkdama vyrišką derinį aprangą parinko tokią, kokia norėtų aprengti savo vyrą. „Vasarą visada reikalingi patogūs šortai, o subtiliu raštu marginti polo marškinėliai įvaizdžiui suteikia prabangos atspalvį. Drabužių „sluoksniavimas“ gražiai atrodo bet kuriuo metu, tad priderinau baltus lininius marškinius iš Grey&White, kuriuos galima dėvėti tiek vietoje megztinio ant marškinėlių, tiek užsirišus ant pečių. Taip atrodydamas vyras puikiai atrodys visur: parke, mieste ar prie jūros“, – sako S. Ubartienė.

Kurdami savo vasaros stilių nebijokite eksperimentuoti su mados tendencijomis, nebijokite išsiskirti. Žaiskite spalvomis, raštais, faktūromis, laužykite nusistovėjusias taisykles – juk vasara! Būkite vieninteliai tokie Lietuvoje, kur beeitumėte – juk pasitikėjimas savimi ir šypsena veide madingi visuomet, tendencijų ir sezonų ribos jiems neegzistuoja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis