Kaip stilingai pasitikti pavasarį? Pataria stilistė Gabija Varnaitė

Pavasaris atneša ne tik sprogstančius medžius, vis giedresnį orą ir šviesesnius vakarus. Dienoms šiltėjant, rytais vis ilgiau stoviniuojame prie spintos ir stengiamės rasti atsakymus į lengvai kankinančius klausimus: ką apsirengti? Kuo apsiauti? Kas šį sezoną madinga, o ką reikėtų paslėpti giliausiame spintos kampe?

Pasak stilistės, mados tinklaraščio „Eyesmast“ autorės Gabijos Varnaitės, pastaruoju metu gan sunku išskirti ryškiausias sezono tendencijas – mada labai greitai keičiasi, juda į priekį, tad vieningų krypčių visam sezonui ribos pamažu nyksta. „Viskas, ką turite spintoje ar ką įsigyjate gali būti suderinama taip, kad atrodytumėte ir stilingai, ir madingai bet kurį sezoną. Kaip ir kiekvieną pavasarį, šį sezoną vyrauja džinsas, pastelinės spalvos, ryškūs raštai. Bene vienintelis ryškus pakitimas šiemet – spindintys metalo elementai“, – pasakoja G. Varnaitė.

Lady in black... #eyesmast #fashion #inspiration #daily #life #instyle #chic #fashionblogger #blog #blogger #instadaily #leather #black #love #blonde #stripes #makeup #beauty #makemydayglam #potd #ootd #wiw #outfitoftheday #stylist #model #time

A post shared by EYES MAST (@gabijavarnaite) on Feb 6, 2017 at 4:51am PST

Išskirtinis įvaizdžio akcentas

Metallic shine akcentai itin ryškūs šio sezono sportinės avalynės madoje. „Šį elementą galima atrasti daugumos didžiausių mados namų pavasario / vasaros kolekcijose ir pasaulinių prekių ženklų naujausiuose modeliuose – pavyzdžiui, Reebok Club C. „Metalinę“ tendenciją pastebėjau šio sezono dizainerių kolekcijose, o viešėdama Niujorke supratau, kad ji persikėlė ir į gatvės madą. Avint sportinius batelius su metallic finish ar blizgučių elementais daugiau nieko ir nereikia – avalynė tampa ir pagrindiniu derinio akcentu, ir aksesuaru, o įvaizdis akimirksniu išskiria jus iš minios.

In between concrete #eyesmast #fashion #inspiration #cultuslt #jacket #stylist #life #streetstyle #instyle #chic #trashy #look #ootd #potd #dior #sunnies #90s #jeans #style #whatiworetoday #top #outfit #casual #fashionblogger #blog #instadaily

A post shared by EYES MAST (@gabijavarnaite) on Jan 12, 2017 at 5:54am PST

Todėl tokia pora jau puikuojasi mano spintoje. Apskritai, sportiniai bateliai jau tapo elementaria klasika tiek dizainerių kolekcijose, tiek gatvės madoje. Nėra sezono, kada jie nebūtų madingi! O žmogus, avintis sportinio stiliaus batus gatvėje, darbe ar bet kur kitur, tiesiog spinduliuoja pasitikėjimu savimi ir unikaliu stiliumi – skoningai priderinti sportinius batelius prie įvaizdžio gali tikrai ne kiekvienas“, – šypsosi stilistė.

Keletas derinių – vieni bateliai

Ką avėti pavasarį jau aišku, o ką vilkėti? Gabija Varnaitė nusišypso – viską! „Šiuolaikinėje visuomenėje aprangos ir avalynės taisyklės stipriai lipa iš rėmų – bene visur ir visada priimtina dėvėti ką tik nori su kuo tik nori. Būdama Niujorke sportinio stiliaus batus dėviu nuo rytinių susitikimų, darbų dienos metu ir vakarienių ar renginių, užsitęsiančių iki vėlumos. Ir taip daro absoliuti dauguma niujorkiečių – sportinius batelius galima priderinti prie visko, tereikia stiliaus pojūtį suderinti su vaizduote“, – teigia stiliaus ekspertė.

When You are the only light spot... #eyesmast #fashion #fashionblogger #instadaily #inspiration #dkny #streetstyle #city #woman #look #pastel #outfit #outfitoftheday #ootd #potd #modern #style #photography #coccinelle #nike #lifestyle #lifestyleblogger #instyle #chic #stylist #blogger

A post shared by EYES MAST (@gabijavarnaite) on Mar 22, 2017 at 3:03am PDT

Nuo ko pradėti? Gabijos šio sezono top derinys – juodos aštuntojo dešimtmečio stiliaus platėjančios kelnės aukštu liemeniu, pilki oversized tipo marškinėliai, sportbačiai su ryškiu metallic akcentu ir griežta cowboy stiliaus delninė. Jos pačios spintoje vyrauja juoda spalva – kinta tik medžiagos ir tekstūros. „Niekaip negaliu pabėgti nuo juodos (juokiasi). Ši spalva suteikia griežtumo – man toks stilius itin priimtinas. Be abejo, pavasarį ir vasarą norisi šviesesnių atspalvių, tačiau mano įvaizdžio pagrindas išlieka juodas visais metų laikais. Sunkiausia rytais – juodoje spintoje drabužį atpažįstu tik pagal audinį“, – juokiasi G. Varnaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis