Drabužių dėvėjimo meno pamokos - paskaičiusi suvoksi, kaip tai svarbu (FOTO)

Rengtis išmokstame dar vaikystėje. Po truputį, pradžioje padedamos mamų, perprantame į kurią kelnių skylę grūsti koją ir kuria puse segtis sijoną. Tačiau drabužių dėvėjimo subtilybių galima mokytis visą gyvenimą!

Stilingiausios pasaulio moterys, dažnai nustebina ne puikiu gaminio pasirinkimu (juk dažnai drabužius joms parenka stilistai), tačiau gebėjimu drabužį dėvėti savitai, diktuojant tam tikras tendencijas, demonstruojant kūrybišką stiliaus anatomiškumą ir specifinę silueto architektūrą. Kuriant savitą stilių, be galo svarbi drabužių dresūra. T.y kiekvieną daiktą reikėtų pabandyti, prisipratinti. Atsargiai ir švelniai kaip katę! Užlenkti ir atlenkti apykaklę, paraitoti rankovę, užsegti ir atsegti, surišti, atrišti – tol, kol drabužis dailiausiai prisitaiko prie tavo figūros ir derinio nuotaikos.

Mados Hogvartso profesorės, išranda vis naujus drabužių dėvėjimo meno triukus pačios, tačiau pradėti mokytis iš geriausiųjų – tikrai ne pati blogiausia idėja. Tavo dėmesiui, kelios svarbiausios komandos drabužių dresūroje. Įvaldyk jas ir pasimėgauk kūrybiškiausia pasaulyje terapija.

Rodyk pečius

Striukės, džemperiai ir megztiniai šį sezoną, kaip tyčia vis slysta mados diktatorėms nuo pečių! Ištiesų šis triukas visai nesudėtingas, o kas smagiausia, sukuria maksimaliai atsipalaidavusios stileivos įspūdį. Lengviausiai efektą pasieksi į pagalbą pasitelkusi storą, kietą, grubų ir netašytą džinsinį švarką ar bomber stiliaus striukę.

Derink drauge su paprasčiausiais trikotažiniais marškinėliais, golfais ar patrumpintomis palaidinėmis. Jeigu sieki natūraliausio vaizdo – striukės užtrauktuką ar paskutinę švarko sagą užsek. Juk vaikystėje, dulkių pilnomis kasomis lakstant kieme, šį žaviai padaužišką stiliaus burtažodį mokėjome visos!

Perpratusi slystančio švarko manevrą, nepatingėk išbandyti ant pečių „pakabinto“ ar vienos tuščios rankovės derinius. Svrabiausia – jaustis jaukiai ir patogiai, tad jeigu pasikabinusi ant petukų švarką, bijodam judėti, vaikčiosi kaip medis be lapų – verčiau su tendencijų vaikymusi dar palūkėk.

Surištas, bet nesusiaustas

Lietpalčiai seniai emgiravo iš Nuobodaus Klasikinio drabužio valstybės, tačiau ugnies įpūsti jiems vis tiek dar daugelis pamiršta. Nors matant daugybę siūlomų siluetų, spalvų, audinių faktūrų ir ilgių lietpalčius, tuo patikėti ištiesų nelengva. Pagrindinė klaida – pernelyg kuklus drabužio dėvėjimas.

Apykaklė pastatyta, diržas tvarkingai sumegztas į kaspiną, skvernai susiausti ir keliauji tokia, panaši į savo močiutę jaunystėje (kas tikrai nėra vien tik blogai), tačiau turint omeny, kad prieš 50 metų senelei taip dėvint lietpalį, drauge ji nešiojo ir stiliaus ikonos, nebijančios jokių mados iššūkių, karūna, o tu, vartodama tokius pačius stiliaus prieskonius, tiesiog paskęsti klasikos metraščio puslapiuose. O juk reikia visai nedaug!

Tiesiog kitą kartą, kai nuspręsi apsivilkti lietpaltį – šiek tiek pagudrauk ir vietoje tvarkingai surišto klasikinio drabužio, turėk stilingiausią sezono apdarą! Rišdama diržą, pirmiausia sukryžiuok jį nugaroje. Lietpalčio skvernai smagiai pasipūs ir prasiskleis , o diržo mazgą sumegsi tiesiai ant liemens. Juk visai nesudėtinga, tiesa?

Centimetro magija

Kuriant asmeninį stilių drabužžių centimetrai labai svarbūs – ir kalbame tikrai ne apie dydžius, o apie magiškąsias pūvio linijas. Kaip vakaro maldą jau turėtum mokėti jog, drabužis niekados neturi baigtis ties plačiausia kūno dalies vieta. Tačiau jeigu taip nutinka, negi kirpti/išmesti/sudeginti/užkasti? Nesinervink.

#ootd #style #fashion #chic #elegant #style #streetstyle #fashionable #fashionblogger #stylish #stylist #outfitpost #fashionblog #designer #hautecouture #fashionista #instafashion #trendy #trend #beauty #inspiration #details #moda #art #vogue #accessories #sandiego#sd#ca#california

A post shared by streeTrends (@streetrends) on Feb 28, 2017 at 2:11pm PST

Užtenka užlenkti! Vienas mažytis marškinėlių centimetras užlenktas ir užkištas už sijono ar kelnių juosmens, žaviu mazgeliu surišti marškinėliai ar platūs marškinių skvernai sukišti į kelnių kišenes – tokie maži ir tokie svarbus žingsniai ir patogų ir dailų įvaizdį!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis