5 madingiausi rudens sezono stiliaus deriniai pagal Viktoriją Šaulytę (FOTO)

Besibaigiant pirmajam rudens mėnesiui vis dažniau atsigręžiame į tolimiausiame spintos kampe tūnančius šiltus drabužius. Mados mylėtojai džiūgauja netrukus galėsiantys į savo kasdienį stilių įnešti naujų spalvų. Juolab kad, pasak kūrybinio dueto „ŠaŠa“ stilistės Viktorijos Šaulytės, šio rudens pagrindiniai akcentai ir bus plati spalvų paletė, ryškios detalės bei kuo labiau išskirtiniai batai, net ir jei tai – botai. Mergina dalijasi patarimais ir 5 skirtingais deriniais miesto jaunuoliui.

„Stilius yra žmogaus individualybė. Tai tarsi žaidimas, kai drabužiai ir įvairiausios detalės atspindi, koks žmogus yra. Kai manęs klausia, ar bet kas gali būti stilingas, aš visuomet atsakau – taip. Tik vieni estetikos pojūtį turi, o kitiems jį reikia išsiugdyti. Aš pati rimčiau mada pradėjau domėtis, kai susipažinau su kolega Joringiu Šatu. O ta vidinė ugnelė derinti, kurti ir matyti įvairiausius įvaizdžius, turbūt visada tyliai gyveno manyje,“ – sako stilistė V. Šaulytė. Ji pabrėžia, kad stilius – tai nėra tik drabužiai ir aksesuarai. Svarbiausios gero stiliaus detalės yra pasitikėjimas savimi ir šypsena veide.

Žvelgdama į 2017-ųjų rudens jaunuolių stiliaus tendencijas, V. Šaulytė pabrėžia, kad šį sezoną gatvės turi būti itin spalvingos. Pasak jos, šį rudenį nėra vienos dominuojančios spalvos, bet patys madingiausi raudoni, smaragdiniai, tamsiai mėlyni, rožiniai ir netgi geltoni atspalviai. Iki šiol buvę populiarūs dryžiai, langeliai bei gėlių raštai pasipildo dar vienu leopardo kailio raštu, kuris naujausiose kolekcijose vis labiau išryškėja. Taip pat šio sezono „topuose“ – džinsas, dirbtinis kailis bei oda, puikiai derantys kaip paltų, švarkų ar palaidinių detalės. Mėgstantiems išsiskirti stilistė pataria įsigyti ryškių spalvų odinius sijonus ar paltus, kurie gali itin pagyvinti bet kurį rudenišką įvaizdį.

Vienas iš svarbiausių rudens sezono atributų – batai. Stilistė džiaugiasi, kad šiais laikais galima suderinti stilių, patogumą ir funkcionalumą, kas ypač svarbu rudenį. Vienas tokių pasirinkimų – botai. „Lietingąjį sezoną ši avalynė tampa kaip niekad aktuali – juk taip smagu, kai kojos sausos. Seniai praėjo laikai, kai botai buvo skirti tik autis einant į mišką grybauti. Šiandien jie – stilingo miestiečio atributas. Pati juos renkuosi, kaip žaismingą detalę, kai norisi kažko kitokio. Šį sezoną botai yra tarsi aksesuaras – pasirinkus ryškius puikiai galima užbaigti bet kurį įvaizdį“, – tikina V. Šaulytė. Jai pritaria ir „Crocs“ prekės ženklo Lietuvoje atstovas Justas Mačionis: „Lietaus batų, arba kitaip – botų, pasirinkimas labai platus – nuo ilgaaulių iki trumpų aulinukų, nuo juodų iki gėlėtų, su raišteliais ir t. t., tad jie nesunkiai atranda vietą stilingo miestiečio batų spintoje. Be to, šiuolaikiniai botai ne tik stilingi, bet ir nepraleidžia šalčio, o jeigu su pašiltinimu, tai ir esant minusinei temperatūrai kojos išlieka sausos bei šiltos“.

V. Šaulytė pataria šį rudenį prie batų derinti odines striukes, švarkelius ar džemperius. O prie botų galima derinti įvairiausias kojines, kurios išlystų virš aulų. Stilistė atkreipia dėmesį į kelias dažniausias jaunuolių daromas klaidas: „Jiems itin svarbu atrasti ribą tarp oficialaus ir laisvalaikio stiliaus – išsiruošus į mokyklą ar universitetą reikėtų vadovautis estetikos ir tvarkos principais, o einant į miestą, susitikti su draugais dažniau eksperimentuoti ir pasistengti per stilių atskleisti savo asmenybę.“ Ir dar vienas svarbus V. Šaulytės patarimas – būtina atrasti tai, kas yra individualu ir tinka būtent jums. „Visų figūros skirtingos ir savitos, todėl kai kurie drabužiai „ant bangos“ nebūtina privalo atsidurti ir jūsų spintoje,“ – sako stilistė.

Ji pristato ir 5 rudeniškus derinius miesto jaunuoliams, atspindinčius svarbiausius šio sezono akcentus:

1 derinys – miesto romantikėms. Puikiai tinka jaukiam pasivaikščiojimui mieste ar išsiruošus puodeliui kavos. Lengvai krentantis šiltas megztukas, gėlytėmis marginti lietaus batai įvaizdžiui suteikia jaukumo – taip ir nešalta, ir patogu.

Drabužiai: „Esprit“, batai: „Crocs“.

2 derinys – norintiems būti pastebėtais. Šiam tikslui pasiekti kuo puikiausiai tinka ryškūs batai, juolab, kad spalvos šį rudenį tiesiog būtinos.

Drabužiai: „Le SLAP“, batai: „Crocs“.

3 derinys – skubančiam miestiečiui ar miestietei, kai norisi suderinti patogumą, stilių ir šilumą. Tokiu atveju juodi, rokenrolą primenantys batai, yra geriausia išeitis.

Drabužiai: „Le SLAP“ ir „TALLY WeiJL“, batai: „Crocs“.

4 derinys – klasikos mylėtojams. Klasikiniai botai prie neklasikinio drabužių derinio – stilingas miestiečio įvaizdis.

Drabužiai: „Le SLAP“ ir „TALLY WeiJL“, batai: „Crocs“.

5 derinys – vaikinams, norintiems eksperimentuoti. Nauja įvaizdžio detale gali tapti ir stilingi botai.

Drabužiai: „Zara“ ir „H&M“, batai: „Crocs“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis