KONKURSAS BAIGTAS. ĮSTOK Į PANELĖS KNYGŲ KLUBĄ IR LAIMĖK GRUODŽIO MĖNESIO KNYGAS!

Rebeka Una „Šeštadienį, aštuntą valandą“ laimėjo Aistė Norvaišaitė, Holly Black, Cassandra Clare „Bronzinis raktas. Ciklo Magisteriumas“ laimėjo Karolina Ežerskytė, Agnė Pačekajė „Dingusio jaunikio paslaptis. Zosės Ilganosės memuarai“ laimėjo Roberta Gaidytė. Su laimėtojomis susisieksime asmeniškai. Kokia geriausia kalėdinė dovana išsilavinusioms ir žingeidžioms? Žinoma, knyga. Nereikia laukti Kalėdų - dalyvauk PANELĖS knygų konkurse jau dabar ir laimėk vieną iš trijų knygų naujienų. Šį kartą gali laimėti tiek užsienio, tiek ir Lietuvos autorių kūrinius. Metas atidžiai perskaityti aprašymus ir išsirinkti knygą!

Rebeka Una „Šeštadienį, aštuntą valandą“


Ala – perspektyvi gimnazistė. Debatų varžybose ji narsiai sprendžia pasaulio problemas. Laisvalaikiu prižiūri kaimynės vaiką Jorį, lanko vienišas senutes, draugauja su vis giliau į Alzhaimerį grimztančia Zolda... Ala padeda visiems, kam reikia jos pagalbos. Jos autoritetai ‒ Motina Teresė ir kunigas Janas. Geriausi draugai ‒ Mona ir Arvis, taip pat pavyzdingi intelektualai. Dar – profkėj besimokanti, iš namų pabėgusi Gintė, vis susidedanti su zonoje sėdėjusiais vyrukais, ir arogantiškasis Markas, kandžiomis replikomis keliantis Alai įsiūtį.

Tačiau tikrovė dažnai būna kitokia nei atrodo. Kokie vaiduokliai slepiasi herojų spintose? Ar trijulė tokia pavyzdinga, kokia dedasi? Kodėl taip norisi pagerinti save, perrašyti savo istoriją? Ir svarbiausias klausimas: ar būdamas sužeistas, gali išgelbėti kitą?

Rebeka Una – knygų vaikams ir paaugliams autorė, anglų kalbos mokytoja. Rašytojos debiutinė knyga „Atjunk“ (2015 m.) pelnė dvi premijas – Prano Mašioto premiją kaip geriausia knyga vaikams ir paaugliams bei Metų knygos premiją, už kurią balsavo visos Lietuvos skaitytojai. „Atjunk“ taip pat išrinkta į reikšmingiausių vaikų knygų šimtuką ir pateko į populiariausių 2016 m. lietuvių autorių grožinės literatūros knygų penketuką.

Rašytojos apysaka „Aš esu Tomas, seklys“ šiemet nominuota Metų knygos vaikams rinkimuose.

Rebeka Una 2017 m. tapo „Alma littera“ organizuojamo paauglių ir jaunimo literatūros konkurso nugalėtoja. Jos rankraštis – psichologinė drama „Šeštadienį, aštuntą valandą“ – išrinkta geriausia iš 16 pateiktų kūrinių.

Kitos rašytojos knygos: „Pijus ir Nikolas“, „Barbora ir pelkių senelis“, „Aš esu Tomas, seklys“, „Labas, aš Tadas“ ir antroji „Aš esu Tomas, seklys“ dalis „Kiemo seklys Tomas“.


Holly Black, Cassandra Clare „Bronzinis raktas. Ciklo Magisteriumas“


Magija gali tave išgelbėti

Magija gali tave pražudyti

Regis, dabar turėtų būti metas džiūgauti. Mirties priešas žuvo; jo pralaimėjimą įrodo nukirsta galva – o Kalumas, Tamara ir Aronas, Magisteriumo studentai, tapo didvyriais.

Bet žiauri kito studento žmogžudystė patvirtina baisiausias Kalo baimes: jo burtų mokykloje yra šnipas.

Niekas nėra saugus.

Dabar trijulė turi pasitelkti galingą išmoktą magiją ir rizikuodami gyvybėmis susekti žudiką. Bet magija pavojinga – blogose rankose ji gali visus pražudyti. Ir atskleisti pačią pražūtingiausią paslaptį...

Agnė Pačekajė „Dingusio jaunikio paslaptis. Zosės Ilganosės memuarai“


Saldainis humoro mylėtojams!

O ieškančioms jaunikio – puikus gidas, kaip netapti Zose.

Vieną rytą, prieš pat vestuves, Zosė suvokia – jos sužadėtinis negrįžo namo, o jo mobilus telefonas – už ryšio zonos ribų. Apimta negeros nuojautos ima kratyti jo daiktus ir aptinka mįslingą meilės raštelį. Zosė suvokia, kad turės savo būsimą vyrą surasti. Ir greitai! Panikos ištiktai Ilganosei į pagalbą skuba gyvenimo užgrūdinta valytoja ir kalbanti sužadėtinio papūga. Veikėjos net pačios nepastebi, kaip įsivelia į neįtikėtinų situacijų ir keistų sutapimų kupiną detektyvinę istoriją, privertusią jas kapstytis po tamsias Sugertuko šeimos paslaptis.

„Jei Zosės nutikimai pirmoje knygoje dar dar tilpdavo į sveiko proto ribas, tai šitie jaunikio ieškojimo reikalai pranoko bet kokius kosminius lūkesčius. Knyga – saldainis humoro mylėtojams. Ją rijau nesivaržydamas ir kvatojau nuo pirmo iki paskutinio puslapio! Beje, ieškančioms jaunikio – tai puikus gidas, kaip netapti Zose.“

Saugirdas Vaitulionis

žurnalistas, komunikacijos agentūros vadovas

„Kokia laimė, Zosei, kaip ir mums visiems, kartais nesiseka, o šioje knygoje jai nesiseka dar labiau nei mums. Tai viena tų retų lietuviškų autorių knygų, kuri priverčia kvatoti ir kitaip pažvelgti į kasdienes problemas. Kiekvienas knygos sakinys – tarsi komedija, kuri pamažu virsta detektyvu. Autorė sumaniai veda skaitytoją nuo beprotiško ryto, kai ištekėti susiruošusi moteris pabunda tuščioje lovoje, iki gudriai suregzto finalo. Ar jaunikis liks gyvas? Ar bus vestuvės? O kas ta valytoja Pani Marija?“

Jurga Baltrukonytė,

žurnalistė, rašytoja, žurnalo HAPPY365 redaktorė

Tai ne knyga, o šventė! Susitik Zosę prie kavos puodelio, su torto gabalu, žiūrint į veidrodį. Arba gulint lovoje, susipykus su visu pasauliu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis