KONKURSAS BAIGTAS. Įstok į vasarišką PANELĖS knygų klubą ir laimėk vieną iš naujausių knygų!

Laimėtojos yra: Annos Ekberg knygą „Paslaptingoji moteris“ laimėjo Gabrielė Trusilaitė, Helen Fielding „Bridžita Džouns. Kūdikis“ knygą laimėjo Sniltė Sinevičiūtė, Marissos Meyer knygą „Mėnulio kronikos. Skarleta“ laimėjo Tautvilė Novikaitė.

Vasara įgauna pagreitį. Nors daugelis šiltuoju sezonu mieliau renkasi deginimąsi ar maudymąsi vandens telkiniuose, yra ir tų, kuriems didžiausia pramoga yra gamtoje skaityti knygą. Esi viena jų? Tuomet tikrai džiaugsiesi laimėjusi vieną iš leidyklos Alma littera knygų naujienų!

Tau tereikia atsakyti į paprastą, su vasara ir knygomis susijusį klausimą bei galbūt būsi viena iš laimingųjų, laimėjusių liepos mėnesio PANELĖS knygų klubo naujienas. Užpildyk anketą apačioje - laimėtojas skelbsime rugpjūčio 3 d.

Holly Black, Cassandra Clare „Varinė pirštinė. Ciklo Magisteriumas antra knyga“

Kas būtų, jei tavo siela iš tiesų būtų ne tavo? Ką darytum, jei žinotum, kad tau lemta žengti blogio keliu?Kalumas Hantas pergalingai grįžo iš Magisteriumo. Dabar jis tikras magas – Varinių metų studentas. Jis turi draugų; vingiuojančiuose paslaptingos burtų mokyklos koridoriuose jaučiasi kaip namie. Bet Kalas saugo kraupią paslaptį.Jo siela iš tiesų yra ne jo. Jo kūnas yra indas, kuriame gyvena galingas blogasis magas, valdantis chaoso magiją... žmogžudys. Išganymą gali suteikti Alkahestas – paslaptinga varinė pirštinė. Bet jis yra pavojingas ir turi žiaurią istoriją. Jis gali sunaikinti visa, ką Kalas pažįsta ir myli... Ir išlaisvinti jame tūnantį blogį. Manėte, kad išmanote magiją? Manykite iš naujo. Sveiki atvykę į kvapą gniaužiantį Magisteriumo pasaulį.

David Levitah „Kitokia diena. Ciklo "Kiekvieną dieną" 2-oji knyga“

Tikroji meilė neturi nei taisyklių, nei veido. Visos Rianon dienos pilkos ir vienodos. Ji mano mylinti savo šaltą ir visada abejingą vaikiną Džastiną, net priprato prie jo keistų nuostatų: mano automobilis, mano muzika; einame ten, kur noriu aš; darome tai, ko aš užsigeidžiu.Rianon tylomis susikūrė savų taisyklių stengdamasi išvengti kasdienių konfliktų: niekuomet per daug neįkyrėti; vengti gadinti jam nuotaiką; nepuoselėti didelių vilčių.Bet vieną dieną viskas pasikeičia. Staiga jai leidžiama klausytis savo mėgstamos dainos Džastino automobilyje. Atrodo, kad jis pirmą kartą į ją žiūri su meile, švelnumu, nuoširdžia šypsena ir net leidžia jai kalbėti ir atidžiai klausosi! Juodu praleidžia tobulą dieną, kurios kitą rytą Džastinas nebeprisimena... Sutrikusi ir prislėgta, Rianon ima viskuo abejoti.O tada netikėtai pasirodžiusi nepažįstamoji pasako jai, kad Džastinas, su kuriuo ji praleido nuostabią dieną ir pasijuto tikru žmogumi, iš tiesų nebuvo... Džastinas.

Trudi Canavan „Baltoji žynė. Trilogijos „Penketo amžius“ pirmoji knyga“

Australijoje gyvenanti rašytoja Trudi Canavan pirmąjį romaną išleido 1999 m. ir jis pelnė „Aurealis“ apdovanojimą už geriausią fantasy žanro knygą. Debiutinė jos trilogija „Juodasis magas“ susilaukė tarptautinio pripažinimo, į „Sunday Times“ perkamiausių knygų dešimtuką pateko ir visos trys „Penketo amžiaus“ dalys. Aurajos gyvenimo istoriją pasakojanti „Baltoji žynė“ yra pirmoji šios trilogijos knyga.

Šiaurės Itanijos žemyne jau kelis šimtmečius taika ir ramybe rūpinasi nemirtingi Baltieji burtininkai, išskirtinėmis magiškomis galiomis apdovanoti dievų tarnai. Nuošaliame kaimelyje gyvenanti mergaitė Auraja niekada nebūtų patikėjusi, kad taps viena iš Baltųjų. Tačiau išgelbėjusi savo kaimą nuo neišvengiamos pražūties ji buvo pakviesta rinktis žynės kelią. O po dešimties metų Auraja dievų valia prisidėjo prie Baltųjų burtininkų ir tapo naująja galingojo Penketo nare.

Vis dėlto Auraja neturi daug laiko pratintis prie dievų jai suteiktų išskirtinių galių, nes virš Šiaurės Itanijos telkiasi grėsmingi karo debesys. Baltuosius pasiekia žinios, kad šalies pietuose pasirodė paslaptingi kerėtojai juodomis mantijomis, keliantys neramumus ir žudantys taikius gyventojus. Baltųjų burtininkų bandymai sustabdyti juoduosius sėkmės neatneša. Netrukus paaiškėja, kad galingą kariuomenę sutelkę priešai yra pasiryžę sunaikinti Baltuosius ir visus jų sekėjus. Auraja ir naujieji jos bendražygiai dirba iš visų jėgų, stengdamiesi sudaryti sąjungas ir suvienyti šiaurės žemyno gentis, bet laiko lieka vis mažiau...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis