KONKURSAS BAIGTAS. Įstok į gegužės mėnesio knygų klubą ir laimėk vieną iš trijų puikių knygų!

Laimėtojos yra: Caroline Eriksson knygą Dingę laimėjo Bartė Barauskaitė, knygą Anna Todd - „Nothing More. Tarp dviejų širdžių“ laimėjo Agata Čaplinskaja, knygą Santa Montefiore - „Meilės ir karo dainos. Deverilų šeimos saga“ laimėjo Dovilė Lapinskaitė. Su laimėtojomis susieksime asmeniškai. Gegužė - skubėjimo ir intensyvaus ruošimosi atsiskaitymams metas. Šį mėnesį, ko gero, mažiausiai laiko lieka į rankas paimti ne mokslinę, o grožinę literatūrą, bet tikros knygų mylėtojos visuomet atras laiko atsipalaidavimui su knyga. Tos akimirkos tokios saldžios!

Kviečiame įstoti į gegužės mėnesio knygų klubą ir laimėti vieną iš puikių, šiuolaikiškų ir atsitraukti neleisiančių knygų. Tau tereikės išsirinkti trokštamą knygos variantą ir nepamiršti užpildyti anketos apačioje. Kas ten žino, galbūt tu birželio 1 d. mėgausiesi išsirinkta knyga ir skaisčia saule. Sėkmės!

Caroline Eriksson - Dingę.

Baigiantis vasarai poilsiaujantys prie slėpiningo Švedijos ežero valtele plaukia į atokią salelę. Saulėtą vasaros vakarą Aleksas ir dukra Smila išlipa į krantą ir apsimetę piratais dingsta saloje. Tuo metu Greta lieka valtyje. Bėga laikas, temsta, bet vyras ir mergaitė negrįžta. Sunerimusi moteris leidžiasi į paieškas, bet paslaptingoje saloje aptinka tik senokai praūžusios puotos pėdsakus.

Vyras ir mergaitė tiesiog pradingo. Sukrėsta Greta patraukia namo. Iš karščiuojančios atminties gelmių baudžiasi ištrūkti juodžiausi jos vaikystės prisiminimai. Trumpas pokalbis telefonu su mama dar labiau išsekina moterį. Ji grįžta į salą ir mėgina tęsti paieškas, tačiau pati suvokia, kad jos pastangos ir noras surasti dingusiuosius tėra iliuzija. Galiausiai nuvyksta į policijos skyrių, bet ten išgirsta, kad policijos duomenų bazėje nėra jokių įrašų nei apie jos vyrą Aleksą, nei apie dukterį Smilą...

Kokie vaikystės košmarai persekioja Gretą ir kas iš tiesų atsitiko Aleksui ir Smilai? Kur yra realybė, o kur – jos pačios išgalvotos istorijos? Atsakymai į šiuos klausimus slypi painiame psichologiniame labirinte.

Santa Montefiore - Meilės ir karo dainos. Deverilų šeimos saga

„Meilės ir karo dainos“ – pirmoji trilogijos dalis, pasakojanti apie trijų labai skirtingų, tačiau neišskiriamų moterų likimus, kupinus netikėtų iššūkių, paslapčių, pavojų ir meilės.

Airijoje, pasislėpusi tarp tarsi bangos vilnijančių Vakarų Korko grafystės kalvų, stūkso šimtametė Deverilų šeimos pilis. Joje gyvena trys labai skirtingos, tačiau neišskiriamos merginos: pilies šeimininko duktė, ugninių plaukų ir būdo Kitė Deveril, lengvabūdė jos pusseserė iš Londono Selija ir romi pilies virėjos duktė Bridė. Gimusios tais pačiais 1900 m., merginos kartu užaugo ir atrodė, kad niekas pasaulyje jų negali išskirti.

Bet sustiprėjusi Airijos kova už nepriklausomybę įplieskia karą, kuris atslenka ir į atokiai stovinčią pilį. Švelniai bundanti pirmoji meilė ir liepsningas patriotizmo pliūpsnis ima skaldyti merginų draugystę. Netikėti įvykių posūkiai, aistros, tragedijos ir išdavystė išskiria drauges ir nubloškia jas į skirtingus pasaulio kampelius. Tačiau visų jų širdyse liepsnoja neužgesinama meilė ir ilgesys namams, kuriuose užaugo. Paslaptingoji Deverilų pilis yra vieta, kurią visos trys vadina namais ir svajoja ten sugrįžti.

Anna Todd - Nothing More. Tarp dviejų širdžių

Dėl meilės Hardino įbrolis Lendonas ryžtasi persikelti iš gimtojo miesto į triukšmingą Niujorką. Bet jo mergina Dakota netikėtai nusprendžia balerinos karjeros siekti viena. Sudaužyta širdimi Lendonas bando apsiprasti su slegiančia vienatve beprotiško tempo mieste. Jam padeda tik ausinės, geriausia draugė Tesa ir naujas darbas kavinėje, kuris atveria kelius naujoms pažintims.

Lendono širdis ima gyti susipažinus su Nora – paslaptinga mergina migdolinėmis akimis. Tačiau kaip tik tuomet į jo gyvenimą vėl sugrįžta Dakota. Padėti išnarplioti painų meilės trikampį gali tik Tesa, kuriai jau teko išgyventi ne vieną jausmų audrą su buvusiu mylimuoju Hardinu. Lendono laukia svarbus sprendimas: ar grįžti pas merginą, kurios anksčiau reikėjo kaip oro, ar pasirinkti dar nepažintą aistrą?

„Seksualus, įtraukiantis ir kupinas jausmų. Tai geriausia, ką Anna Todd yra sukūrusi.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis