4 vasaros sezono įvaizdžiai: garsios tinklaraštininkės renka Tally Weijl drabužių derinius (KONKURSAS BAIGTAS)

Laimėtojos: skrybelę laimėjo Monika Mikolaitytė, pledą laimėjo Renata Daunaravičiūtė. Vasara - metas, kai visos fashionistos pasipuošia ryškiomis spalvomis ir traukia miestan. O kur dar festivaliai, piknikai gamtoje ir nesibaigiančios šventės gryname ore...

Garsios Lietuvos mados tinklaraštininkės - sesės Eva ir Laura Macijauskaitės bei Martina Vaičiūnaitė aptarė 4 derinius skirtingoms progoms (miestui, festivaliui, įvaizdžiui gamtoje ir šventei). Kokios yra šiltojo sezono tendencijos, kurių aksesuarų nereikėtų pamiršti bei kokia apranga tinkamiausia skirtingoms progoms - iš pačių blogerių lūpų.

Miesto merginos įvaizdis

Miesto stilius išsiskiria individualumu. Vienos merginos mieste vaikštinėja pasirinkusios laisvus, lengvus drabužius, kitos renkasi klasikinį miesto stilių. Tinklaraštininkė Eva teigia, jog šio sezono ryškiausia tendencija – bohemiškas stilius. „Madingi įvairiausi raštai (etniniai, zigzagų), ryškios spalvos, kutai. Miesto stiliui puikiai tinka ilga prigludusi suknelė bei odinė liemenė, o pabrėžti bohemišką žavesį gali nedidelis galvos aksesuaras – prisegamos plaukų plunksnelės. Šias galėtų pakeisti ir gėlėti lankeliai, juostelės, kurių galima išvysti ir Tally Weijl parduotuvėse. Kita blogerė Laura duoklę atidavė sportiniam stiliui. „Miesto įvaizdis man asocijuojasi su sportine avalyne ir odiniu švarkeliu. Tam, jog šis nebūtų pernelyg nuobodus, nusprendžiau paeksperimentuoti prie jų priderinusi ir šiltojo sezono neatsiejamą tendenciją - bohemiško stiliaus maksi suknelę“, - pasakoja Laura.

Tinklaraštininkė Martina miesto merginos įvaizdžiui parinko klasikinį stilių - odos imitacijos kelnes aukštu liemeniu ir baltus marškinius. „Tai nenuginčijamas klasikinis rūbų derinys, tinkantis tiek darbui, tiek vakarui su draugais“, - teigia Martina. Puikiai derinį pagyvina marškiniai su kaspinu ar kita įmantresne detale. Martina taip pat renkasi pailgą juodą liemenę, kuri itin madinga šį sezoną.

Festivalio įvaizdis

Festivaliai - ne tik puiki vieta pasiklausyti muzikos bei praleisti laiką su draugais, bet ir pademonstruoti išskirtinį stilių. Tinklaraštininkė Eva teigia, jog ilgas, margas, zigzagų rašto sijonas ir apvalūs vintažiniai akiniai yra būtini festivalio akcentai. „Rankas galima papuošti trumpalaikėmis indiškomis tatuiruotėmis ar sidabrinėmis apyrankėmis“, - sako Eva. Tinklaraštininkė taip pat renkasi šviesią palaidinę, kuri ne tik laisvai krinta, bet ir yra trumpo modelio. Toks modelis - viena pagrindinių šio sezono tendencijų. Palaidinė taip pat išsiskiria klostėmis, kurios suteikia įvaizdžiui romantiškumo. Blogerė Laura pasakoja, jog kurdama įvaizdį festivaliui nesuko galvos. „Parinkau stilingą džinsinę suknelę ir odinę liemenę, kurią sluoksniavau su lengvu nertu megztiniu. Nepamiršau ir bohemiškų aksesuarų!“, - pasakoja Laura.

Martina pataria rinktis laisvesnius, judesių nevaržančius drabužius. Blogerė festivalio deriniui siūlo šviesius nėriniuotus šortus, permatomą palaidinukę su šio sezono topu - kutais ir intensyvių spalvų susiaučiamą tuniką. Be abejonės, svarbūs ir aksesuarai. „Aksesuarai net sportišką derinį padaro išskirtiniu, tad apyrankė ant kojos, skrybėlė bei masyvus kaklo papuošalas suteiks žaismingumo festivalio šurmulyje“, - pasakoja Martina. Prie tokio derinio tinka ir nestandartinės formos saulės akiniai.

Įvaizdis gamtoje

Šiltasis sezonas neatsiejamas nuo buvimo gamtoje - piknikai, išvykos prie jūros ar ežero. Patogumas čia labai svarbus, tačiau nepamirškime ir orginalumo renkantis laisvalaikio drabužius. Eva teigia, jog šviesaus atspalvio džinsai ir laisvai krintanti palaidinė, jos manymu – geriausias pasirinkimas. Blogerė siūlo pagyvinti laisvalaikio stiliaus derinį didele skrybėle bei kaklo papuošalu, kurie suteiks išskirtinumo. Laura, rinkdama derinį gamtoje, orientuojasi į patogumą ir hipiško stiliaus elementus. „Tokia kombinacija puikiai atsiskleidė marsala spalvos kombinezono ir skrybėlės duete. Nusprendžiau nesukti galvos dėl papuošalų, o didesnį dėmesį skirti drabužių spalvoms ir raštams“, - teigia Laura.

Blogerė Martina siūlo nepabijoti džinso nuo galvos iki kojų. Anot tinklaraštininkės, jis madingas kiekvienais metais jau keletą sezonų, o tinka beveik visoms progoms. „Laisva džinsinė palaidinukė apnuogintais pečiais bei siauri džinsai su kutais - idealus rūbų derinys gamtoje tiek spalvų, tiek patogumo prasme“, - patarė Martina.

Vakarėlio įvaizdis

Vasariškas oras vilioja vakarus leisti mieste, o kur dar abiturientų išleistuvių vakaras... Kaip pasipuošti, išlaikant jaunatvišką paprastumą? Eva prisipažįsta, jog niekada nebuvo puošnaus stiliaus mėgėja. „Paprasta, raštais išmarginta suknelė yra puikus pasirinkimas, suteikiantis elegancijos ir moteriško žavesio“. Prie tokios suknelės puikiai tinka nedidelė delninukė, o elegancijos suteikia spalvingi aukštakulniai. Daugelis merginų šventinį įvaizdį sieja su klasikine juoda spalva. Visgi blogerė Laura pataria vilkėti ne įprastą juodą suknelę, o puikią jos alternatyvą - kombinezoną. Kombinezonai - universalus ir labai madingas aprangos variantas tiek laisvalaikiui, tiek ir šventei. Norint sustiprinti šventinį įvaizdį galima rinktis įmantresnį kombinezoną su iškirpimais, kurie suteiks deriniui išskirtinumo.

Martina, rinkdama šventinį įvaizdį, pataria pasikliauti legendinio serialo Seksas ir miestas herojės Carrie Bradshaw mėgstamu aprangos elementu - pūstu tiulio sijonu. „Niekada toks sijonas netiks labiau nei švenčių proga - išleistuvės, draugės vestuvės, gimtadienis... Prie jo siūlau rinktis prigludusią palaidinukę, kuri per daug neatkreiptų dėmesio ir leistų sijonui tapti derinio karaliumi“, - teigė Martina.

Tally Weijl rasite: PC „Akropolis“ Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose

Elektroninė parduotuvė: www.lemodus.lt

Facebook puslapis: https://www.facebook.com/TWLietuva

Tally Weijl dėkoja:

Fotosesijoje dalyvavusioms tinklaraštininkėms ir grožio laboratorijai „Smilga Beauty Lab“ už makiažą.

Norėtum laimėti stilingą Tally Weijl skrybėlę ir jaukų pledą, kuris gelbėtų pikniko metu?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis