Viena garsiausių Lietuvos mados blogerių apstulbusi: nepatikėsi, kokios užsienyje merginų grožio procedūros (FOTO)

Viena garsiausių mados bei stiliaus blogerių Kotryna Uoginaitė šiuo metu ne tik pagal mainų programą mokosi viename prestižiskiausių Pietų Korėjos universitetų, bet ir svetimoje šalyje gaudo stiliaus bei grožio tendencijas. Pasirodo, jog tos tendencijos - labai jau neįprastos ir gana svetimos mums...

Ar svajoji pasikaitinti soliariume, kuris... balina odą? O gal lūpas mėgsti dažyti itin ryškia, oranžine spalva? Tai, kas nebūdinga mums, lietuvaitėms, korėjietėms yra visai įprastas dalykas. Bet apie viską nuo pradžių...

Kotryna šiuo metu - ISM ekonomikos ir vadybos universiteto ketvirto kurso ekonomikos bakalauro studentė. Ji į Pietų Korėją atvyko per mainų programą, kur praleis pusmetį. „Prieš metus teko mokytis viename privačiame Italijos universitete, iš kurio grįžusi supratau, kad gautos tarptautinės akademinės patirties man neužteko. Dėl šios priežasties nusprendžiau ketvirtame kurse aplikuoti dar vienam pusmečiui už šalies ribų. Korėją pasirinkau dėl gerai visame pasaulyje žinomos stiprios grožio industrijos, nes orientuojuosi būtent į šią nišą“, - pasakoja mergina.

Korėjietės
Korėjietės
Fotolia nuotr.

Kotryna prisipažino, jog Lietuvoje užsiiminėja Muai Thai kovos technika, tačiau norėdama pagilinti savo žinias ir įgauti tam tikro techninio pranašumo, pasirinko išmokti Taekwondo. Taekwondo – olimpinė Pietų Korėjos sporto šaka, tad natūralu, jog išmokti šios technikos geriausia iš vietinių.

Liekno kūno kultas - labai stiprus

Kadangi Lietuvoje Kotryna - gerai žinoma mados blogerė, paklausėme jos apie stilių. Ji prisipažįsta, jog asmeninis jos stilius, būnant Korėjoje, pasikeitė kardinaliai. Anot jos, tai lėmė kiek kitoks klimatas, taip pat masinėje prekyboje esantys korėjietiški drabužiai. Kortyna teigia, jog visose parduotuvėse drabužių dydžiai - itin maži.

„Korėja puikiai žinoma kaip viena opiausių šalių, kalbant apie liekną kūno kultą. Buvimas lieknu net pačiomis aršiausiomis priemonėmis yra pagirtinas ir visuomenėje pripažįstamas privalumas (anoreksija, bulimija ar kiti valgymo sutrikimai gyventojų suvokimu neegzistuoja). Dėl šios priežasties tenka pirkti kiek didesnius drabužius, o prieš apsilankant drabužių parduotuvėje reikia nusiteikti, jog ne visuomet galima rasti man tinkamo dydžio drabužių“ , - įspūdžiais dalinosi Kotryna.

Nuogų pečių nerodo, užtat sijonų trumpumui limito nėra

Prakalbus apie pačių korejiečių stilių, mergina pripažino, jog būtinas kiekvieno korėjiečio aksesuaras yra kuprinė. Anot Kotrynos, rankinės čia nedominuoja taip, kaip Europoje. Vyrauja Azijos šalims būdingi kirpimai – trumpi sijonai, šortai, suknelės, tačiau krūtinė ir pečiai visuomet lieka uždengti. Pačių korėjiečių akimis rodyti krūtinę ar apnuogintus pečius – nepatrauklu ir šiek tiek palaidūniška. Tačiau limito sijonų trumpumui šie neturi.

Mergina pasakojo, jog visa tauta labai bijo saulės, tad kiekvienas kremas ar dekoratyvinė kosmetika turi SPF50 filtrą (Europoje tokio stiprumo apsaugą turi vos keli prekiniai ženklai), merginos naudoja kur kas šviesesnę veido pudrą, mat jų grožio suvokimu veidas turi būti kuo baltesnis ir lygesnis. Savo makiaže korėjietės nenaudoja jokių bronzinių priemonių, o skaistalai labai retu atveju naudojami tik pasirodymų metu. Azijiečių nuomone, pats gražiausias veidas - be jokių papildomų atspalvių. Antakius merginos pabrėžia taip neryškiai, jog plika akimi skirtumo galima nė nematyti.

Kotryna Korėjoje. Asmeninio albumo nuotr.

Populiariausia lūpų spalva - ryškiai oranžinė

Anot Kotrynos, korėjietės merginos blakstienų nedažo, tačiau neretai pabrėžia akis juodu kontūro pieštuku. Lūpas jaunesnės merginos dažo apelsino spalvos lūpų dažais, mat yra įsitikinusios, jog būtent šis atspalvis labiausiai tinkamas azijiečių odai. Tuo tarpu pagyvenusios moterys dažosi kur kas ryškiau, o lūpas pabrėžia ryškia rožine fuksijos spalva. Jų nuomone toks atspalvis jas jaunina.

„Jei ne gyvenimas vienoje didelėje bendruomenėje su vietinėmis, sunkiai patikėčiau, jog tokiam minimaliam rezultatui pasiekti šios skiria tiek daug laiko. Korėjiečiai itin daug dėmesio skiria detalėms ir preciziškumui, tačiau galutinis rezultatas niekuomet neatrodo vulgarus ar iššaukiantis. Egzistuoja suvokimas, jog graži mergina – mielai atrodanti mergina, o ne seksualumo bomba„ , - pasakojo Kotryna.

Korėjiečių porelė
Korėjiečių porelė
Fotolia nuotr.

Soliariumai, kurie... balina

Kotryna teigia, jog stebina ir tai, kokiose vietose yra atliekami ten įprasti grožio ritualai. Pasirodo, miesto centre galima rasti... balinančių soliariumų! „Europinio soliariumo, suteikiančio įdegį, rasti tikrai nepavyktų. Tuo tarpu didžioji dalis kosmetikos priemonių turi balinantį efektą (net įprastas drėkinamasis kremas paprastai turi ne tik apsauginius SPF filtrus, bet ir papildomas balinančias savybes). Net vyrai karštomis dienomis drąsiai naudoja baltus apsauginius kremus, nuo kurių veidas pasidengia stora ryškia balta kauke“, - pasakojo Kotryna.

Beje, merginos teigimu, jokia save gerbianti korėjietė nenueis miegoti mažiausiai porą kartų nenusivaliusi veido ar neatlikusi kitų būtinų grožio ritualų: toniko, serumo, kremo ir kitų. Korėjoje taip pat itin paplitusios vienkartinės veido kaukės. Merginos nuoširdžiai šias naudoja mažiausiai porą kartų per savaitę.

Jokių vienanakčių nuotykių

Paklausta apie korėjiečių merginų ir vaikinų santykius, Kotryna pripažino, jog ten egzistuoja labai savotiškas intymumo suvokimas. Į santykius net jauni žmonės žiūri labai rimtai, tad vienanakčių nuotykių čia nebūna. Ten nuo vaikystės skiepijamas požiūris, jog augdamas vaikas turi visų pirma rūpintis savo šeima, draugais, o tik vėliau savimi. Kotryna sako, gyvenimas čia kiekvieną atvykėlį gali labai daug ko išmokyti: paprastumo, nuoširdumo, paklusnumo, meilės ir laiko sau pačiam bei savo artimiesiems.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis