Tai įdomu: pamatyk, kokį vaizdą mato sergantys skaitymo sutrikimu

Sveikata nesiskundžiantiems sunkoka suprasti, ką jaučia tie, kurie turi gyventi kęsdami sveikatos sutrikimus. Vienas jų - disleksija. Šiuo įgimtu sutrikimu sergantys žmonės susiduria su problema skaitant.

Šis sutrikimas dažniausiai yra būdingas ikimokyklinio amžiaus vaikams. Deja, disleksija nėra pagydomas sutrikimas, todėl jo apraiškų gali likti ir tolimesniame gyvenime. Disleksijos sutrikimu sergantiems žmonėms patariama ateityje rinktis profesijas, nesusijusias su kalbinėmis žiniomis, mat jie lėčiau perskaito tekstus ir ne taip greitai įsisavina perskaitytą informaciją.

Daugelis mano, jog disleksija sergančių žmonių menkesnis intelektas, vis dėlto tarp disleksijos sutrikimu sergančių žmonių yra ir intelektualias profesijas pasirinkusių žmonių - rašytojų, politikų, mokslininkų.

Vieno internetinio portalo kūrėjai nusprendė perteikti sveikiems žmonėms tai, ką regi dislektikai. Atsidariusi internetinį portalą gali įsijausti į šį sutrikimą turinčių žmonių kasdienybę - būtent taip tekstus regi dislektikai. Iš tiesų stebina!

Internetinio portalo nuorodą rasi ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis