Šokėjos Eglės Straleckaitės savaitgalis: rankdarbiai, siaubo trileriai ir gamta (FOTO)

Daugkartinė sportinių šokių čempionė, trenerė ir televizinių projektų dalyvė Eglė Straleckaitė save vadina gamtos vaiku. Nors yra visiškai priklausoma nuo oro ir lyjant už lango ji suraukusi nosį mieliau lieka lovoje, randa puikių alternatyvų, kaip turiningai jį praleisti neiškėlus kojos iš namų. Šeštadieninėje „Pramogų receptų“ rubrikoje savo idėjomis Eglė dalinasi su panele.lt skaitytojomis.

Rankdarbių maniakė

Ką tau reiškia gerai praleisti savaitgalį?

Dabar mano savaitgaliai gan laisvi, nebent kažkoks projektas ar varžybos. Iš tikrųjų, visada stengiuosi laisvas dienas praleisti turingai ir atsipalaiduoti, kiek galima pailsėti. Rudenį, atšąlus orams, užsikrėčiau karoliukų vėrimo manija. Labai noriu pradėti verti visokias grožybes. Sako, jog ruduo yra rankdarbių metas. Persitvarkiusi spintą radau daug nenešiotų, pamiršų drabužių, kuriuos dabar stengsiuosi atnaujinti ir prikelti antram gyvenimui su mezginiais, siuvinėjimais ir karoliukų kompozicijomis. Dėl to man geriausias savaitgalio praleidimo būdas šiuo metu yra rankdarbiai.

Mieliau renkiesi namus nei išvyką?

Kai oras blogas, tikrai nenoriai kažkur keliu koją iš namų, tuomet ieškau alternatyvų. Vakarus su artimaisiais ar draugais dažnai leidžiame stebėdami televizinius projektus, įsitraukdami į stalo žaidimus ar žiūrėdami patinkantį filmą. Labai mėgstu filmus ir būtent kino teatrą! Iš tikrųjų gerą filmą tenka pamatyti retai. Pats atėjimas į kino teatrą man teikia džaugsmą, tai savotiška atrakcija su draugais. Ėjimas, popkornų pirkimas, linksmos emocijos filmo metu visą dieną paverčia švente. Dar labai mėgstu boulingą, nors jį tenka pažaisti labai retai.

Asmeninio albumo nuotr.

Jei jau prakalbome apie filmus, kokios kino juostos tau labiausiai patinka? Ką rekomenduotum pažiūrėti lietingą vakarą?

Man labiau patinka klasika. Aš jau geriau antrą kartą pažiūrėsiu gerą filmą ir jame išgirsiu naujų minčių, nei klausysiu holivudinių juokelių komedijoje. Labai mėgstu psichologinius siaubo filmus, trilerius. Pavyzdžiui, „Kuždesių sala“ su Leonardu Dicaprio. Aišku, kartais būna romantinių komedijų nuotaika, kai norisi iš gražių istorijų pasisemti pozityvumo. Taip pat labai patinka filmai su istoriniais kostiumais, dėl to rekomenduoju pažiūrėti Saulo Dibbo „Hercogienė“, Kristoferio Nolano „Prestižas“, Rono Howardo „Nuostabus protas“.

Asmeninio albumo nuotr.

Priklausoma nuo oro

Ar į virtuvę užsuki tik popkornų išsispraginti?

Ne, labai mėgstu gaminti! Kai oras tik šaltėja, labai norisi saldumynų, riebesnių patiekalų. Stengiuosi skirti laiko gaminiams, visada jo randu išsikepti pyragui. Be to, labai mėgstu žiūrėti kulinarines laidas, po kurių ekspermentuoju savo virtuvėje. Dažnai gaunasi improvizacija tarp to, ką mačiau, ir to, ką radau šaldytuve.

O kaip knygos? Ar randi laiko atsiversti ir paskaityti mėgiamą autorių?

Atėjus rudeniui taip norisi įsisukti į pledą ir su karšta arbata leisti laiką skaitant knygą prie židinio. Labai mėgstu skaityti knygas, bet retai tam atrandu laiko. Aš manau, kad skaitant knygą reikia susikaupti, tai ne tas pats, kas žiūrėti filmą, kur ir užmigti gali. Skaitau ne tik tuščius romanus, noriu, kad knygoje būtų ir siužeto linija, paliečiamos šių dienų problemos. Dėl to labai mėgstu Džodi Picoult knygas. Man labai sunku prisiruošti skaityti, bet jei jau pasiimu knygą į rankas, ją perskaitau labai greit, galiu po to imti ir antrą, trečią dalį. Jeigu merginos nori sau pasikelti nuotaiką, visada rekomenduoju paskaityti Zuzanos Kubelkos „Šiandien Madam pareis vėliau“. Ją skaityti galima ne vieną ar du kartus.

Asmeninio albumo nuotr.

Negaliu pakęsti bėgimo takelių

Ar visą savaitę atidavus šokiams savaitgalį dar norisi sportuoti?

Aš žmogus, labai priklausomas nuo oro. Ne tik nuotaikų kaita, bet ir psichologinė mano būklė labai nulemta nuo to, ar lauke šviečia saulė, ar lija. Pavasaris ir vasara man yra visiškas energijos užtaisas, tuomet aš noriu sportuoti, Lietuva visa žalia, tokio grožio! Bėgioju miško takeliais ir jaučiu malonumą.

O ruduo pas mus toks liūdnas, niekur nesinori kojos kelti iš namų. Rudenį bėgioju saulėtomis dienomis, be to, daug priklauso ir nuo sezono laiko. Turiu jiems ruoštis, be to priklauso ir nuo projektų, kuriems reikalinga puiki fizinė forma. Tačiau aš palaikau tokią nuomonę, jog jeigu neturi nuotaikos sportuoti, nereikia savęs verti. Mano tėtis, kuris yra profesionalus bokso trenetis, sako, kad jeigu nenori sportuoti, geriau neiti, nes tuomet ir nesiseks, gali gauti traumą. Aišku, blogai, jeigu tai per ilgai užsitęsia, tarkime, tris savaites, tuomet reikia ieškoti būdų, kaip save motyvuoti.

Kur patartum sportuoti tokiu metu, geriau lankyti sporto klubą ar dar bėgioti lauke?

Nors nesenai įsigijau metinę sporto klubą narystę, nejaučiu didelės meilės sporto klubams, esu labiau gamtos vaikas. Salėje visą gyvenima vyksta mano šokiai, tad tik radusi progą bandau išbėgti į lauką. Nekenčiu bėgimo takelio, jeigu valandą galiu išbėgioti miške, tai valanda ant bėgimo takelio man visiška kančia. Nujaučiu, kad taip pat yra ir kitoms. Kadangi žinau daug pratimų ir galiu pasidaryti pilną treniruotę gamtoje, bandau šia galimybe pasinaudoti. Dabar daugelyje vietų įrengtos lauko treniruoklių aikštelės, kurios yra nemokamos, tad geresniu oru jose galima sportuoti ir rudenį. Neužmirškite jomis pasinaudoti, juk mylėti savo kūną svarbu ne tik vasarą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis