Socialiniuose tinkluose aktyvi lietuvaitė Miglė: „Stereotipas, jog gražią merginą domina vien išvaizdos tobulinimas, seniai pasenęs“ (FOTO)

Nuo ankstyvos paauglystės modelio duonos ragaujanti panevežietė Miglė Izabelė (22 m.) laužo modeliams taikomus stereotipus. Daugelis linkę manyti, jog dailios merginos yra linkusios tobulinti ne vidinį, o išorinį pasaulį. Miglė neslepia – išvaizda svarbi jos asmenybės detalė, tačiau merginai kur kas aktualesnis yra gebėjimų tobulinimas profesinėje srityje. Mergina yra perspektyvi turinio marketingo specialistė, kurią į šią veiklą likimo vėjai atpūtė visai netikėtai.

Socialiniuose tinkluose Miglė taip pat pasižymi aktyvumu – ar dažna galėtų pasigirti beveik 9,000 tūkst. „Instagram“ sekėjų būriu? Pasiteiravome Miglės ne tik apie dvi jos gyvenimo veiklas – modeliavimą bei darbą marketingo srityje, bet ir apie populiarumą socialiniuose tinkluose bei grožio rutiną.

Trumpai nupasakok modeliavimo pradžią – kaip buvai pastebėta, o gal pati dalyvavai modelių atrankose?

Vaikystėje mintys sukosi visai ne apie tai. Pradinėse klasėse užaugusi norėjau tapti mokytoja arba fotografe, nors pozuoti labai mėgau ir pati. Kartą draugė pasiūlė palydėti ją į vykstančią modelių atranką. Sutikau, tuomet mane ten pastebėjo, užregistravo, susisiekė ir pasiūlė sudalyvauti konkurse „Elite Model Look Lithuania“. Praėjau kelis etapus, į finalą nepatekau, tačiau gavau pasiūlymą pasirašyti sutartį su agentūra. Buvau 15-os, tėvai neleido keliauti, tad šią veiklą apleidau. Viskas atgimė, kai 18 - os lydėjau draugą į kitą agentūrą, jog jis pasirašytų sutartį, tačiau išėjome pasirašę abu. Prasidėjo kelionės, savaime suprantama plėtėsi pažinčių ratas, daugėjo kvietimų dalyvauti renginiuose, projektuose, fotosesijose.

Esi ne tik modelis, bet ir turinio marketingo specialistė. Kaip atradai save šioje veikloje?

Tiesą pasakius, šioje veikloje save atradau visiškai netikėtai. Viena pažįstama mergina pasidomėjo mano turimomis žiniomis ir pasiūlė pamėginti prisijungti prie įmonės, kurioje ji dirba, komandos. Nusiunčiau savo CV, buvau pakviesta į pokalbį ir po jo išgirdau – „Tai laukiame tavęs pirmadienį“. Net pačiai sunku patikėti, kad likimo vėjai mane čia atpūtė. Jau daug ko išmokau ir vis dar mokausi.

Liūdna, bet vis dar vyrauja stereotipas, jog graži mergina orientuojasi vien į išvaizdos tobulinimą. Ar nesusilauki pavydžių komentarų, kurie menkintų tavo intelektą, pašieptų?

Manau, kad ne aš viena sutiksiu, jog tai jau pasenęs stereotipas, kurį žmonės sunkiai paleidžia iš nagų. Galbūt todėl, kad vis dar pasitaiko atvejų, kai jis pasiteisina? Išvaizdos tobulinimui neskiriu tiek daug laiko, kiek svetimiems žmonėms gali atrodyti. Mano atveju, pažįstami ir draugai tokiais komentarais nesisvaido, nes puikiai pažįsta mane nuo mažens. O ką apie tavo intelektą gali kalbėti žmonės, kurie tave kartą matė praeinant arba visai nepažįsta? Ką „drąsiausieji“ kalba už nugaros, tai neturėtų būti svarbu. Visiems neįtiksi, o tai ką matai socialiniuose tinkluose, yra tik dalelė gyvenimo.

Miglė Izabelė
Miglė Izabelė
Giovanni Mochetti nuotr.

Turi dideles sekėjų gretas tiek „Facebook“, tiek „Instagram“ socialinėje platformoje. Ar stengiesi plėsti sekėjų ratą, o gal tai vyksta savaime?

„Facebook“ draugų pakvietimus pradėjo filtruoti ir pridėti į sekėjų sąrašą, jeigu kažko nepatvirtindavau kaip savo draugo. Kai tik susikūriau Instagram, kaip ir daugelis, naudodavau „hashtag‘ų paklodes“. Vėliau, manau, sekėjus sudomino nuotraukos, vaizdai, gyvenimo užkulisiai, . Nemažai sekėjų atsiranda todėl, jog dažnai kažkur keliauju, dalyvauju įvairiuose renginiuose ir esu žymima kitose nuotraukose bei puslapiuose. Pernelyg to nesureikšminu, nes esu tikrai paprasta.

Tavo nuotraukomis socialiniuose tinkluose sekėjai žavisi, komentuoja po jomis. Iš kur semiesi grožio bei stiliaus paslapčių?

Galbūt sakyčiau tai ne tiek sekėjai, kiek draugai. Kaip ir daugelis merginų, seku įvairius puslapius bei užsienietes merginas socialiniuose tinkluose, domiuosi naujovėmis, skaitau apie jas spaudoje. Semtis įkvėpimo buvo lengviau esant ne Lietuvoje, nes labai daug dalykų mūsų šalį pasiekia žymiai lėčiau. Na, o ir aš pati turiu nemažai idėjų.

Miglė Izabelė
Miglė Izabelė
Deivido Liepos nuotr.

Turi nuostabius plaukus. Kaip juos puoselėji?

Mano puoselėjimas - šampūnas, kondicionierius, makadamijos riešutų aliejus ir kuo mažiau karščio. Džiovintuvo beveik nenaudoju, nes grožio rutiną planuoju taip, kad galėčiau leisti plaukams išdžiūti natūraliai, o plaukų tiesintuvą išsitraukiu tik retkarčiais. Taip pat geriu daug vandens, o prieš miegą dažniausiai susipinu kasą – štai ir visos tos paslaptys.

Never complain/never explain 💃🏽 #wednesday #mood #girl #brunette #car #spring

A post shared by Migle Izaвele (@zebrazele) on May 31, 2017 at 7:24am PDT

Kokios yra tavo mėgstamiausios vasaros sezonu naudojamos grožio priemonės?

Pati svarbiausia ir mėgstamiausia grožio priemonė yra veido kremas. Vakare juo užbaigiu švaros rutiną, o ryte, nusipraususi pradedu dieną. Ir visai nesvarbu, ar ruošiuosi dažytis, ar ne. Antra, manau, bus maskavimo pieštukas. Nors mano oda nėra problematiška, tačiau kelis atsiradusius trūkumus mėgstu paslėpti. Vasarą kasdien labai nesinori apsunkinti odos, tad renkuosi jį arba itin lengvos tekstūros makiažo pagrindą.

Back to 90's 💿☎️📞 #hoop #wink #spring

A post shared by Migle Izaвele (@zebrazele) on May 2, 2017 at 8:43am PDT

Ką patartum merginoms, kurios nori būti populiarios socialiniuose tinkluose, tačiau nežino, ko imtis?

Nereikia per visur bandyti brautis ar įsivaizduoti, jog tas populiarumas yra kažkokia siekiamybė. Aš kartais su draugų kompanija padiskutuoju apie kitų šalių žvaigždutes, kurios iš pažiūros labai paprastos, o tuomet pasvarstome apie tai, kaip viskas yra sureikšminama Lietuvoje ir kokie svarbūs kai kurie asmenys tampa. Kartais užtenka kvailystės ar skandalo, kad apie tave sužinotų visa šalis, bet čia nėra TAS kelias. Domėkis tuo, kas nauja, būk aktyvi ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir gyvenime. Tik nepamiršk, kad tokių dalykų sudievinti nereikia.

Proud member of the national sarcasm society 😇 #selfie #holabebes #lithuania

A post shared by Migle Izaвele (@zebrazele) on Apr 4, 2017 at 2:47am PDT

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis