Šių metų pasaulinės grožio tendencijos – natūralumas ir išskirtinumas parodoje „Pelenė 2017“

Šie metai grožio pasaulyje – itin natūralūs, individualūs. Būti kitokiu, išskirtiniu, unikaliu yra didžiulis pliusas. Nude stiliaus makiažas, sveika, švytinti oda, natūraliai krentančių plaukų šukuosenos arba atvirkščiai – griežtos kirpimo linijos ir išskirtiniai – rožiniai, melsvi, žali arba pilki atspalviai.

Grožio mada deklaruoja natūralumą ir išskirtinumą, o balandžio 7-9 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti 24-oji tarptautinė grožio industrijos paroda „Pelenė“ skelbia naujausias grožio mados tendencijas.

Mokymo centro „Gražvalda“ vadovė, daugybę metų grožio industrijoje dirbanti grožio profesionalė Rita Savickienė teigia, kad makiažo madoje pirmuoju smuiku šį pavasarį griežia natūralus, nepastebimas nude stiliaus makiažas. „Grožio priemonės naudojamos ne nupiešti veidą, o nepastebimai paryškinti gražiausias jo vietas, subtiliai užmaskuoti trūkumus, - sako R.Savickienė. - Sintetinės, aiškiai matomos kaukės pasitraukia tolyn, į antrąjį planą. Pavasarį ir vasarą bus madingi lengvi pasteliniai atspalviai, paryškinti žaismingais akcentais“.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Organizatorių archyvas

Žinoma makiažo meistrė ir mokytoja Olesia Žuravliova tikina, kad madingos moterys ir merginos šį pavasarį ir vasarą tikrai atsisakys ryškių kontūrų veide. Visiškai nebemadinga grafinė, kampuota antakių forma, taip pat ploni ir lenkti antakiai. „Jei dar tik planuojate permanentinį akių makiažą, geriau jo nedarykite, jį keiskite manualine antakių mikropigmentacija“, - siūlo makiažo meistrė ir priduria, kad storas kreminės pudros sluoksnis ant veido ir matiniais lūpų dažais paryškintos lūpos šį pavasarį - prasto skonio ženklas. Pavasaris ir vasara, anot Olesios, deklaruoja pastelines, skaisčias spalvas – rožinę, koralinę, melsvą, žydrą, žalsvą, to paties atspalvio lūpų dažus ir skaistalus, burgundinės spalvos tušą, tiesius ir vešlius antakius, blizgučiais nubarstytas šokoladines arba natūralias rožines ir persiko spalvos lūpas.

Nauji vėjai įsisukę ir į šukuosenų madas. „Svarbu žinoti, kad kirpimų ir dažymo mada yra labai individuali – įvaizdį reikėtų kurti ne pagal vieną kurpalių, o atsižvelgiant į unikalų žmogaus stilių, išryškinant geriausias jo savybes. Naujas įvaizdis turi suteikti pasitikėjimo savimi, o ne kelti abejonių, - sako bendrovės „Gražvalda“ vadovė R.Savickienė. – Nereikia bijoti ryškių akcentų plaukuose, tačiau būtų gerai, kad jie tik ir liktų akcentais“.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Organizatorių archyvas

Grožio priemones ne tik profesionalams tiekiančios bendrovės „Intermaze“ atstovas Mindaugas Masaitis tikina, kad grožio meistrai įkvėpimo šiais metais semiasi iš 70-ųjų laikotarpio, kai vyravo POP, ROCK, GRUNGE, PIXIE ir BOB stiliai. „Plaukų madoje dominuoja spalvų ir kirpimo stiliaus mišinys, jungiantis praeitį su dabartimi ir leidžiantis kurti šukuosenas be apribojimų. Palukų kirpimai paremti griežtomis geometrijos taisyklėmis, vyrauja ryškios saldainių spalvos, trijų dimensijų efektai, pašviesinimai ir šešėliai, ryškinamos plaukų šaknys ir galiukai“, - sako M.Masaitis.

Gerą naujieną „Gražvalda“ vadovė Rita Savickienė skelbia vyrams: barzdos, ūsai vis dar ant bangos ir trauktis niekur neketina. Itin madingos ilgos, ekscentriškos, nepriekaištingai sutvarkytos barzdos ir ūsai, taigi, barzdaskučių salonai turi ir turės nemažai darbo. Rūpintis savo išvaizda ir patikėti įvaizdį specialistams tampa nebe kaprizu, o vyrų kasdienybe. Tą patį tvirtina ir Mindaugas Masaitis: „Barzda gali būti švariai nuskusta, auginta kelias dienas ar savaites, ilga, išpuoselėta, bet jokiais būdais – susivėlusi ir neprižiūrėta. Beje, barzdų nenešiojančių vyrų veido priežiūra reikalauja ne mažiau dėmesio nei barzdos“.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Organizatorių archyvas

Nagų salono „Didier Lab“ vadovė, Tarptautinio manikiūro ir nagų dizaino profesionalų čempionato „NailPro“ Rytų Europos finalo projekto vadovė Jolanta Kveselienė įsitikinusi, kad rankos yra moters vizitinė kortelė, atskleidžianti dalelę asmenybės. „Rankos atspindi mūsų amžių. Ir tai nereiškia, kad kalbame tik apie odą, kurią prižiūrėti yra be galo svarbu, nes kol kas šiai kūno vietai dar nėra atliekamos jokios odos tempimo operacijos, bet ir apie nagus. Gražūs, sutvarkyti nagai atspinti moters požiūrį į save. Nebūtinai jie turi būti nulakuoti, savarbu – sveiki, gražiai suformuoti, rankų oda pamaitinta ir sudrėkinta. Ir čia – stilius yra aukščiau mados, o sveikata – aukščiau stiliaus“, - sako nagų priežiūros profesionalė, kurios paskaitų klausosi daugybė specialistų ir Lietuvoje, ir užsienyje.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Organizatorių archyvas

Populiariausia nagų forma jau ne vienerius metus yra suapvalintas kvadratas, taip pat – migdolas, tačiau meistras, įvertinęs rankos, pirštų formas, gali pasiūlyti labiausiai tinkamą variantą. J.Kveselienė sako, kad šį pavasarį ir vasarą nagus reiktų dažyti ryškiomis, gyvomis ir tikrai pastebimomis spalvomis. „Pantone institutas šių metų spalva paskelbė ryškiai žalią. Nagų pasaulyje tai nėra itin populiarus pasirinkimas, tačiau artėjant vasarai, ši spalva turėtų žengti į priekį“, - įsitikinusi nagų profesionalė. Ji sako pastebėjusi, kad lietuvės tampa drąsesnė ir nebijo nagus puošti 3D dizaino elementais – kaspinėliais ar žiedlapių fragmentais. Tai pat populiarėja įvairūs, nagu dizaine naudojami pigmentai, suteikiantys itin netikėtus efektus.

Sutvarkyti plaukai, spindinti veido oda, nagai ir apranga sudaro vieningą moterų ir vyrų stilių, kuris leidžia išsiskirti minioje. Naudingų patarimų apie stilių, naujienų iš grožio profesionalų lūpų bus galima išgirsti nemokamuose seminaruose, kurie šiais metais bus surengti grožio industrijos parodoje „Pelenė“. „Svarbiausia, kad moteris nesistengtų paslėpti tikrosios savęs ir kurti dirbtinio įvaizdžio, - sako „Gražvalda“ vadovė Rita Savickienė. – Nesidrovėkite savo įvaizdžio paskaninti ryškiomis detalėmis bei blizgiais akcentais. Šių metų moteris – laisva, žaisminga, jautri, bet labai savimi pasitikinti“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis