Šį kartą tai ne suknelė: merginai į savo išleistuves draudžiama ateiti dėl absurdiškos priežasties (APKLAUSA)

Pameni ažiotažą sukėlusias praėjusių metų istorijas, kuomet merginoms buvo uždrausta atvykti į mokyklos išleistuves dėl netinkamų suknelių? Mokyklų vadovybėms kliuvo ne tik suknelių ilgis, bet ir medžiaga, forma, net aksesuarai bei bateliai.

Ši kartą viena amerikietė įspėjimą apie draudimą dalyvauti svarbiausioje mokyklos šventėje gavo dėl visai kitos priežasties. Nors mokinė mokykloje mokėsi puikiai balais, kartą buvo mokyklos prezidentė, priklausė mokyklos mokinių asociacijai, su bendraklasiais bei mokytojais palaikė šiltus ryšius, Maddi Runkles buvo uždrausta žengti į išleistuvių ceremoniją.

Priežastis - nėštumas. Mergina jau tris mėnesius laukiasi kūdikio nuo savo vaikino. Katalikiškas pažiūras propaguojančioje Heritage akademijoje nėštumas, anot mokyklos vadovybės, yra netinkama sąlyga dalyvauti išleistuvėse. Prietaringojo ir katalikiškas dogmas vertinančio mokyklos vadovo teigimu, nėštumas nėra joks blogis, tačiau pats faktas, jog mergina turėjo lytinius santykius, sufleruoja, jog mokinė elgėsi nederamai ir amoraliai. Anot vadovo, jis trokšta išleistuvių ceremonijoje matyti mokinius, kurie paiso moralinių normų ir taisyklių.

Mergina, nėštumas
Mergina, nėštumas
Shutterstock

Negana to, mergina prieš mokslų baigimą buvo pašalinta iš mokinių asociacijos ir nebegalės dalyvauti jos veikloje. Šiuo metu mergina jaučiasi palūžusi - nors teigia laukianti vaikelio gimimo, ją liūdina faktas, jog mokyklos vadovybė draudžia jai dalyvauti svarbiausioje mokslų šventėje. Mokinė tvirtina niekuo nenusikaltusi ir mano, jog neplanuotas nėštumas nėra sąlyga, draudžianti dalyvauti išleistuvėse.

Nors Maddi gaus savo diplomą, vis dėlto žengti kartu su bendraklasiais ceremonije ji negalės, todėl jai teks pamiršti raudoną kilimą, išleistuvių suknelę bei nuostabiuosius išleistuvių šokius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis