Patarimai, kurie labiau padės pasitikėti savimi

Pasitikėti savimi – tai gerbti ir mylėti save tokią, kokia esi, nesistengiant lyginti su kitais. Pasitikėjimas savimi suteikia požiūrį, kuris leidžia susidaryti pozityvų, bet kartu ir realistišką savęs bei susiklosčiusios situacijos vaizdą. Tai nėra paprasta, pasitikėjimą savimi būtina ugdyti, tau tereikia reikia įsiklausyti į save. Keletas patarimų, kurie padės labiau mylėti save ir suteiks pasitikėjimo:

Pabrėžk savo stipriąsias puses. Įvertink viską, ką stengiesi daryti. Vertink pastangas ir procesą, o ne tik rezultatus.

Pamiršk savo nesėkmes – mokykis iš jų. Stenkis nedaryti tų pačių klaidų, tačiau neribok savęs manydama, kad kartą nepasisekus, nepavyks ir šį kartą.

Nesakyk, kad negali ko nors padaryti, tik dėl to, kad manai, jog negali to atlikti nepriekaištingai.

Domėkis ir rūpinkis kitais, siūlydama pagalbą nesitikėk atlygio – tau bus atlyginta dešimteriopai.

Neatsisakyk tobulėti, mokytis, kad ir iš pirmo žvilgsnio nereikalingų dalykų – nauja patirtis praplečia akiratį ir sukelia naujų minčių. Skaitykite įdomią ir turtingą literatūrą, mokykis naujų kalbų, nueik į teatrą ar tiesiog apturėk turiningą pokalbį.

Mergina
Mergina
Shutterstock

Būk pati sau draugė. Žmonės, kurie yra priklausomi nuo kitų, dažnai nėra laimingi. Privalai išmokti pasikliauti pirmiausia savimi - juk niekada nežinai, kas gali nutikti su tavo draugu ar drauge. Būk kartu su žmonėmis, džiaukis kompanija, tačiau nebijok pabūti viena su savimi, nes to irgi reikia.

Stovėk tvirtai, išsitiesus, pakelta galva, žvilgsnį nukreipk tiesiai prieš save. Judėk užtikrintai ir ramiai – visa tai rodys iš tavęs sklindantį pasitikėjimą savimi.

Rask veiklą, priemones, kurios tave įkvepia. Tai gali būti mėgstama muzika, knygos, sportas ar kita veikla, o gal tiesiog bendravimas su žmonėmis. Rask savo įkvėpimo šaltinį.

Kai jautiesi užtikrinta savimi, kalba apie tai byloja. Tereikia pradėti iš kitos pusės – pirmiausia pradėti kalbėti pasitikinčiai, o tuomet atsiras ir pasitikėjimas pačia savimi.

Apsupk save gerais žmonėmis. Ar tau reikia žmonių, kurie nuolatos tau gadintų nuotaiką, erzintų ir kitaip tave skaudintų? Atsisakyk tokios draugų kompanijos, kuri tau yra nepriimtina. Pamatysi - atrinkusi žmonių ratą, su kuriais tau gera ir saugu, jausi didelį pasitikėjimą.

Išsiaiškink, koks įvaizdis tau tinka labiausiai ir jo laikykis. Jei šios paslapties dar neįmynei, kreipkis į kur kas sėkmingesnę šioje srityje draugę ir paprašyk pagalbos, kad padėtų išsirinkti tinkamus drabužius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis