N18: skandalinga aktorės Drew Barrymore paauglystė

„Čia mano gyvenimas,“ - baksnodama į televizoriaus ekraną, tarė keturmetė mergaitė, ir ji neklydo, šiandien Drew Barrymore galima pamatyti daugiau nei penkiasdešimtyje skirtingų kino filmų. Ar lengvai ji žengė karjeros link? Buvo visko: ir šlovės spindesio, ir murkdymosi purvuose...

Drew gimė aktorių šeimoje, tėtis, senelis, močiutė, teta ir dėdė vaidino teatre arba kine, jos krikštatėvis yra ne kas kitas, o režisierius Stevenas Spielbergas, tad atrodo, visi keliai į aktorystę jai buvo atverti. Deja, keliai alkoholizmo link taip pat buvo neužverti. Tiesa, sakoma, kad vaidmenis ji gaudavo ne dėl ryšių, o dėl to, kad atrankose visiems labai patikdavo. Nors mažytė, ji buvo gana gudri, iškalbi ir mėgdavo pajuokauti. Net kai buvo keliolikos mėnesių, vienoje reklamos atrankoje, kai šuo grybštelėjo mergaitei nosytę, ji ėmė juoktis, o ne verkti! Taip ji gavo pirmąjį savo vaidmenį!

Drew Barrymore 1983
Drew Barrymore 1983
Vida Press

MAŽYTĖ DREW IŠGARSĖJO
Karjerą Drew pradėjo būdama vos vienuolikos mėnesių, ji nusifilmavo kokiuose 20-yje reklamų, vėliau, būdama vos ketverių, debiutavo filme „Altered States” (Pakitusios būsenos). Septynerių ji filmavosi gražioje fantastiškoje, Steveno Spielbergo kurtoje juostoje: „E.T.: The Extraterrestrial“ (Ateivis), kur atliko jaunesnės sesers, Gertie vaidmenį. Galima spėti, jog mergaitę atrinko, nes jos ryšiai buvo „ohohoho“, tačiau Spielbergas neketino eiti lengviausiu keliu ir privertė Drew dalyvauti visose atrankose. Ką jai vargšei daryti, jei iš susirinkusių buvo geriausia? Vaidmuo būtent šiame filme pritraukė aplinkinių dėmesį ir mergaitė tapo garsi!

Drew Barrymore
Drew Barrymore
Vida Press

SEPTYNMETĖS KARJERA
Drew pradėjo kviesti į įvairiausias pokalbių laidas, kuriose įrodė, jog gudrumu ir žavumu gali pralenkti praktiškai bet kurį bendraamžį. Žengdama į filmavimo aikštelę per Johnny Carson laidą Drew suklupo, tačiau nepasimetė ir visą laiką linksmai, gal net koketiškai bendravo su Johnny. Tąkart ji slėpė iškritusius pieninius dantukus dirbtiniais, tačiau kai Johnny pagyrė jos šypseną, mergaitė ėmė kikenti:
- Sakyk, o ar pastebėjai? Žinai, man būtų daug lengviau kalbėti be dantų, - ir ji drąsiai išsitraukė dirbtinius priekinius dantis ir numetė juos ant stalo. Salė ošė bei juokėsi, Johnny juokavo toliau, tad linksmas ir įdomus pokalbis su septynmete tęsėsi. Ji prisipažino, kad mėgsta vaikščioti pas dantistą, nes jis jai patinka ir jis labai švariai išvalo jos dantukus. Taip ji užsitarnavo šaunios jaunosios aktorės įvaizdį, bet tai truko labai neilgai...

Drew Barrymore
Drew Barrymore
Vida Press

BĖDA PO VIENĄ NEVAIKŠTO
Mergaitė norėjo būti kaip tėtis, senelis, močiutė, teta ir dėdė. Visi jie buvo garsūs, žinomi ir darė gana didelę įtaką kino ir teatro industrijai, tad iš esmės jauna mergina, pradėjusi filmuotis vos ketverių, juto labai didelį spaudimą būti tokia pat ir dar geresne. Bet jie visi turėjo rimtų problemų. Visi jie gėrė, kai kurie mirė nuo to. Tik tada Drew dar nesuprato, kad jos gali laukti panašus likimas. Kadangi ji galėjo daryti, ką nori, tą ir darė. Mergina iišsliūkindavo iš namų ir su draugėm eidavo į klubus, vakarėlius, ji jautėsi labai „kieta“ ir šauni, o alkoholio pirmą kartą paragavo būdama vos aštuonerių, narkotikų – 11-os.

Nors mergina su mama buvo labai artimos, mama nesugebėjo pastebėti merginos problemų. Drew tai aiškino dvejopai: viena vertus, mama tiesiog nenorėjo matyti, kad dukra eina klystkeliais, kita vertus, gali būti, jog ji ne visada ir pastebėdavo tas problemas. Kai žmogus vaidina nuo ketverių, jis gali suvaidinti daug ką. Tačiau akivaizdu, kad ilgainiui santykiai su mama ėmė šlyti. 14 metų Drew metė mokyklą, o 15-os pateikė teismui prašymą, kad iš jos mamos būtų atimtos motinystės teisės, ir bylą laimėjo ne kas kitas, o paauglė.

Drew Barrymore
Drew Barrymore
Vida Press

VIS DAR PRASTI PASIRINKIMAI
Ji buvo ta paauglė, kurį išdrįso stoti prieš kameras ir būdama 15 metų, kalbėti apie priklausomybes ir kitus baisius dalykus, kuriuos patyrė. Iš vienos pusės, taip ji buvo drąsi ir įkvėpė kitas merginas nepasiduoti bei nenuleisti rankų, iš kitos pusės, dėl blogos mergaitės įvaizdžio jos karjera ėmė žlugti, vaidmenys prastėjo, juose buvo tęsiamas blogos mergaitės įvaizdis, kurio Drew reikėjo atsikratyti. Negana to, devyniolikos metų ji ištekėjo. Žodžiu, ankstyva ir vėlyva paauglystė Drew buvo gana prastų pasirinkimų metas.

ĮKŪRĖ ĮRAŠŲ KOMPANIJĄ
Tačiau kaip po nakties ateina diena, taip net ir tiems, kuriems nelabai sekasi saulė turi nušvisti. Drew gyvenimas ėmė keistis, o tiksliau gyvenimą keisti į gerąją pusę ji ėmė pati. Drew išsiskyrė su vyru ir įkūrė „Flower Films“ įrašų kompaniją, iškart nusifilmavo net trijuose labai sėkminguose filmuose. 1999 metais ji buvo pagirta kaip puiki prodiuserė už filmą „Dar nebučiuota“, kuriame ir pati vaidino! Kitais metais ji prodiusavo ir filmavosi „Čarlio angeluose“, kartu su Cameron Diaz, Lucy Liu and Bill Murray.

Karjera sekėsi puikiai, mergina ėmė filmuotis vis daugiau filmų, o kaipasmeninis gyvenimas? Drew asmeninis gyvenimas buvo toks pat spalvotas kaip ir jo paauglystė. Nepaisant to, kad devyniolikos ištekėjo ir tais pačiais metais išsiskyrė, ji turėjo daugybę panašių santykių, tačiau 2012 Drew susitupėjo ir susituokė su Willu Kopelmanu. Jų santuoka netruko metus ar du, jų santuoka trunka lig šiol!

Drew Barrymore
Drew Barrymore
Vida Press

Nepaisant visų nuosmūkių, narkotikų ir to fakto, kad Drew buvo visiškai pašėlusi, šiandien ji fotografuoja, filmuoja, rašo knygas, pati filmuojasi filmuose ir augina dvi dukrytes. Jos didžiausia svajonė tiesiog turėti kabinetą į kurį galėtų kas dieną eiti ir dirbti savo darbus. Ji laiminga ir veikia tai, kas jai patinka. Taigi net ir iš didžiausios duobės galima išlipti, tereikia šiek tiek pasistengti ir tikėti savimi.

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis