Modelis Roberta Uktverytė: manekenės valgo, mokosi ir skaito knygas

Iš Klaipėdos kilęs modelis Roberta Uktverytė (20) šiuo metu dirba Tokijuje, tačiau tradicinei „Pramogų receptų“ rubrikai gražuolė rado laiko atskleisti savo laisvadienių paslaptis. Mergina laužo visus vyraujančius stereotipus apie manekenes ir atskleidžia lazanijos gaminimo paslaptis, dalinasi savo mėgstamiausių knygių penketuku ir tik juokiasi iš mitų, kurie apipynę modelio darbą.

Kaip dažniausiai atrodo tavo savaitgaliai?

Jeigu būnu išvykusi dirbti į užsienį, darbo dienomis visuomet slaptai svajoju, kad savaitgalį nereikėtų į darbą, o aš galėčiau saldžiai ir ilgai miegoti iki pietų. Esu viena iš tų, kuri miega iki pat vidurdienio, bet stengiuos keisti įpročius, nes miegas atima daug vertingo laiko. Kiekvienas mano savaitgalis yra skirtingas, nemėgstu monotonijos, todėl vis stengiuosi susigalvoti kokios nors naujos veiklos. Kai būnu išvykusi labai dažnai tenka padirbėti ir savaitgaliais. Tam nesipriešinu, juk važiuoju dirbti, o ne poilsiauti.

Ar mėgsti savaitgaliais save palepinti?

Manau lepinti save patinka kiekvienam žmogui. Todėl ir aš to nevengiu… Maistu lepinuosi kiekvieną dieną, o ypač kai nebūna nuotaikos. Tuomet dažniausiai piktnaudžiauju saldumynais. Turiu silpnybę konditeriniams gaminiams, kuriuose yra šokolado.

Nuotr. Roberta ir rudeniškas akcentas - raudonos ombre lūpos.

Ar turi kokių tradicijų, ką valgyti savaitgalį? Gal turi savo slaptą receptą?

Labai mėgstu savo vyrui gaminti valgyti. Norėdama jį palepinti gaminu tai, kas jam patinka labiausiai. Pats mėgstamiausias patiekalas būtų lazanija ir sluoksniuotos tešlos sausainiukai su pienišku šokoladu. Savuoju receptu nesidalinsiu, paliksiu tai paslaptyje, nes jis kiekvieną kartą skirtingas. Mėgstu improvizuoti. Galiu duoti vieną patarimą. Tam, jog lazanija gautųsi skanesnė, skirkite jai daugiau laiko ir mėsytę patroškinkite apie 40 minučių konservuotų pomidorų sultyse su įvairiais prieskoniais, tuomet ji įgaus savitą skonį.

Kaip galėtum apibūdinti Robertos savaitgalio stilių?

Na, mėgstu patogius rūbus, kurie atrodo gražiai, stilingai ir neiššaukiančiai. Šio sezono mėgstamos spalvos raudona ir bordo, bet labiausiai dominuoja juoda.

Ar mėgsti savaitgaliais žiūrėti filmus? Kokie pastarieji paliko didžiausią įspūdį?

Taip, filmus žiūriu labai dažnai, tai puikus būdas atsipalaiduoti ir naudingai praleisti laiką. Taip pat jie padeda pažadinti užslopintas emocijas ir jei tai dėmėsio vertas filmas, po jo visada susimąstysi apie tai, kas buvo akcentuojama. Labiausiai sužavėję filmai, kuriuos žiūrėjau pastaruoju metu, yra „Youth“, „Gone Girl“, „The Grand Budapest Hotel“ ir „Whiplash“ .

Nuotr. Roberta fotosesijos metu „Elle“ žurnalui.

Ar mėgsti savaitgaliais sportuoti? O gal tai kaip tik poilsio nuo sporto dienos?

Nuo pat vaikystės lankiau šokius, teko susidurti su lengvąja atletika, todėl ilgą laiko dalį sportas buvo neatsiejama dalis mano gyvenime. Deja, paskutiniu metu nelabai turiu laiko ir noro sportuoti. Kai būnu ypač motyvuota, išeinu pabėgioti į parką arba nuvykstu į sporto salę. Mėgstu aerobiką, todėl stengiuosi šių treniruočių nepraleisti.

Mėgstama sakyti, jog modeliai ir knygos nesuderinami. Ar tau patinka skaityti knygas?

Viskas yra suderinama. Skaityti man patinka, bet tai reikalauja nemažai susikoncentravimo, todėl nors ir noriu perskaityti knygą, turiu save priversti tai padaryti. Žinoma, skaitymo nauda labai didelė. Ugdomas kūrybinis ir kritinis mąstymas, skatina protinę veiklą, praplečia žmogaus vartojamą žodyną, taip pat padeda ugdyti žmogaus dėmėsio koncentraciją. Man asmeniškai patinka psichologinės ir dokumentinės knygos. Paskutinės skaitytos, kurias rekomenduočiau atsiversti, būtų Kristinos Sabaliaukaitės „Silva Rerum“, Leilo Lowndes „Kaip daryti įtaką“, Fiodoro Dostovejskio „Nusikaltimas ir bausmė“ bei Antano Škėmos „Balta Drobulė“.

Kaip dažniausiai pramogauji savaitgaliais? Laiką leidi vakarėliuose su draugais, apsipirkinėji, o gal ilsėsi namuose?

Prioritetą teikiu savo antrai pusei, šeimai ir artimiems draugams. Dėl jų vakarėlius nustūmiau į šonus. Tai tiesiog man nebeįdomu, juk yra prasmingesnės veiklos, ką galima nuveikti savaitgaliais. Man patinka, kai savaitgaliais pavyksta išvykti paturistauti po lietuvos mažuosius miestelius arba tiesiog grįžti į gimtąjį miestą – Klaipėdą.

Nuotr. Robertos savaitgalis pajūryje su šeima.

Savo kailiu tau turbūt tenka išklausyti visus mitus, kuriais apipinta modelio profesija. Kurie iš jų yra didžiausia apgavystė ir labiausiai tave erzina?

Šis visas darbas apipintas mitais. Yra labai daug legendų, bet labiausiai mane prajuokinantčios:

1. Modeliai nieko nevalgo. Merginos dažniausiai minta tik salotų lapais ir vandeniu.
2. Modeliai nebaigia mokyklos.
3. Modeliai nusiperka diplomą.
4. Šita mergina tapo modeliu tik dėl to, kad jos tėvai sumokėjo fotografams.
5. Norint pasiekti karjeros aukštumų būtinai turi permiegoti su kažkokiu įtakingu asmeniu.
6. Visi modeliai turi būti perdėto lieknumo.
7. Būnant modeliu neįmanoma turėti antros pusės, nes atstumas per daug vargina.
8. Visos modeliaujančios merginos yra kvailos ir neatsakingos.
9. Dauguma modelių vartoja narkotikus.

Nuotr. Tokijus tamsiuoju paros metu.

Lapkritispaskutinis rudens mėnuo. Daug keliauji, tad jį matai įvairiausiose pasaulio kampeliuose. Kurioje šalyje tau jis gražiausias?

Ruduo labai magiškas metų periodas, todėl nesvarbu, kur aš randuosi, kiekvienos šalies ruduo kažkuom žavingas. Dabar esu Tokijuje, ruduo čia kaip pavasario pabaiga ar vasaros pradžia. Dienomis temperatūra siekia 22 laipsnius šilumos. Tikrai nuostabu, kai oras lepina šiluma, medžiai atsikrato savo apdaro ir auksiniai saulės spinduliai apšviečia gatves.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis