Lietuvos stiliaus ikona Rūta Gyvytė atskleidė, kokia stiliaus detalė būtina kiekvienai (FOTO)

Londonietė Rūta Gyvytė yra tikras pavyzdys jaunoms merginoms. Prieš porą metų baigusi mokyklą, ir palikusi gimtąją Lietuvą, šiandien ji yra mados blogo Amoureuse De Mode įkūrėja ir drabužių ženklo COMFESS dizainerė. Kalbamės su Rūta apie madą, grožį ir jos kasdienybę Londone.

Kuo šiuo metu užsiemi?

Šiuo metu esu taip vadinama 3in1. Tai yra, esu mados blogerė, freelancere (liet. - laisvai samdoma) ir naujos drabužių linijos COMFESS įkūrėja.

Savo mados blogą pradėjau dar būdama mokykloje ir manau, tai buvo pirmas žingsnis, kuris pažadino norą būti “my own boss” (liet. - savo paties bose). Po įvairių ieškojimų bei skirtingų patirčių mados industrijoje, supratau, kad esu laimingiausia, kai kuriu kažką savo ir turiu galimybę įkvėpti kitus!

Kaip sugalvojai pavadinimą Comfess?

Prisipažinsiu, jog tai truko laaaabai ilgai ir jau buvau praradus viltį, kad išvis jį sugalvosiu. Kadangi man, kaip dizainerei, svarbu, kad žmogus jaustųsi ne tik gražiai, bet ir patogiai, nusprendžau panaudoti Comfortable (patogus) ir Confess (išpažinti savo meilę madai), tad taip ir gimė COMFESS.

Kas tave pastūmėjo domėtis drabužių dizainu? Juk tai yra neabejotinai sunkus, daug kūrybiškumo pareikalaujantis darbas?

Visuomet mėgau gražiai rengtis, su drauge fotografuodavome įvairius drabužių derinius, tačiau mados industrija tapo neatsiejama tuomet, kai susikūriau blogą ir tai tapo mano kiekvienos dienos darbu.

Nors mados dizaino studijų ir nepasirinkau, visuomet jaučiau, jog noriu turėti savo verslą, o buvimas Londone tik dar labiau paskatino to imtis. Kūryba, žinoma, nėra darbas. Nemanau, jog to gali išmokti universitete. Labai džiaugiuosi, jog gyvenu Londone ir turiu galimybę pasisemti naujų įdėjų iš skirtingų kultūrų, žmonių, o ir pats miestas be galo įkvėpia!

Apibūdink savo kūrybinį procesą.

Niekada neturėjau ir vis dar neturiu konkrečios formulės, kaip vyksta mano kūrybos procesas. Galbūt pavadinčiau jį spontanišku, kadangi idėjos man gimsta visiškai netikėtai!

Visuomet turiu užrašų knygutę, kurioje pasižymiu arba telefonu nusifotografuoju daiktą, žmogų, pastatą - tai, kas man atrodo įdomu ir unikalu. Pasisiuvusi pirmąjį drabužio pavyzdį visuomet matuojuosi jį pati, o tada ir gimsta idėjos, ką pridėti ir ką pakeisti.

Kas tau yra mada? Ar seki mados tendencijas?

Niekuomet per daug nesistengiau vaikytis to, kas laikoma madinga. Tikriausiai natūralu, kad žmogus renkasi tai, kas jam tinka ir su kuo jis jaučiasi geriausiai. Nors didieji pasaulio dizaineriai diktuoja įvairias tendecijas, tačiau man asmeniškai svarbiausia yra mokėjimas tą madingą drabužį paversti unikaliu.

Nors labai retai perku mados žurnalus, Londone sekti mados naujienas yra ypatingai paprasta. Vos atsiradus naujai mados tendencijai, ji iš karto yra pastebima parduotuvių vitrinose. Gatvėse taip pat gausu stilingų žmonių. Ne veltui šis miestas yra laikomas mados sostine!

Papasakok, kokia yra tavo įprasta diena.

Kad ir kaip bebūtų gaila, ji prasideda ir baigiasi nuo... lovos ir kompiuterio rankose. Kadangi šiuo metu dirbu dviem frontais (Lietuva - Londonas), tenka prisiderinti prie skirtingo darbo laiko, todėl rytą pradedu nuo elektroninių laiškų rašymo, blogo kūrimo, o besibaigiant dienai domiuosi tuo, kas vyksta virtualiame pasaulyje.

Tik nepagalvokite, kad esu visiška darboholikė! Visuomet atrandu laiko įvairiems mados renginiams, paplepėjimams su draugais prie puodelio skanios kavos bei atsipalaidavimui nuo greito gyvenimo ritmo.

Išduok kelias savo grožios paslaptis.

Tokios paslapties tikrai neturiu... Juk kiekvienas suprantame tą grožį skirtingai! Manau, svarbu yra prižiūrėta veido oda, mandagios manieros ir veiklumas, domėjimasis naujovėmis.

Koks būtų tavo grožio patarimas PANELĖS skaitytojoms šaltuoju sezonu?

Atšalus orui aš visuomet pirmiausia rūpinuosi savo oda, todėl lūpų balzamas ir drėkinamasis kremas yra būtinas! O juk ir žiemą norisi, kad veidas būtų spindintis ir lygus.

Didelis, šiltas šalikas yra mano must-have. Visuomet net šaltis nupurto pamačius merginas einančias nuogu kaklu, kai lauke pučia stiprus vėjas, o juk šalikas yra puiki stiliaus detalė!

Ką patartum kiekvienai stilingai merginai turėti savo spintoje šią žiemą?

Žiemos spintos must-have: stilingas, didelis šalikas, vienspalvis turtle-neck megztukas ir verstos odos batai iki kelių.

Ko palinkėtum PANELĖS skaitytojoms ateinantiems metams?

Esu sau užsibrėžusi tikslą, kad kiekvieni nauji metai privalo būti geresni už praėjusius, tad PANELĖS skaitytojoms palinkėsiu daug naujovių, tobulėjimo bei atrasti bent vieną veiklą, kuri be galo Jus žavi ir motyvuoja!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis