Kaip šiandien atrodo garsiausi supermodeliai?

Jos iš žurnalų ir televizijos ekranų į mus žiūri daugiau nei dvidešimt metų ir lig šiol yra pakankamai gražios, kad dirbtų modelio darbą. Jos – profesionalės, niekaip neišeinančios iš mados ir visoms jau daugiau nei keturiasdešimt metų. Karjerą jos pradėjo būdamos paauglėmis, na, o kaip garsiausi pasaulio modeliai: Kate Moss, Naomi Campbell ir Claudia Schiffer, atrodo šiandien?

KATE MOSS


Jei nesidomi mada, tikėtina, jog Kate Moss vis tiek žinai. Ji laikoma mados pasaulio ikona, deive, mergina, žinančia, kaip reikia linksmintis, gera mama, bloga mama, anoreksike, problemų turinčia mergina, narkomane, mylimąja, mūza... Epitetų per beveik trisdešimties metų karjerą būta daug. Kas tiesa, o kas ne, turbūt žino tik pati Kate, ir vis tik, niekas nepaneigs, jog daugybę metų ji buvo super modelis į kurį lygiavosi visos.


Kate Moss 2014-aisiais
Kate Moss 2014-aisiais
Vida Press


Karjerą Kate pradėjo būdama vos 14-os metų, kai oro uoste, grįžtančią iš atostogų su šeima, ją pastebėjo modelių agentas. Atrodė, kad smulkutė ir mažutė Kate neturi jokių šansų, juk devyniasdešimtaisiais populiarus buvo šiek tiek kitoks kūnas. Labai aukštos, ilgakojės, turinčios pilną krūtinę valdė mados pasaulį. Tačiau Kate tapo didele ilgakojų manekenių konkurente. Būtent ji įvedė nulinio drabužių dydžio madą ir tapo šviežiu oro gūsiu mados pasaulyje, kurio prireikė absoliučiai visiems. Gana greitai Kate ėmė demonstruoti CALVIN KLEIN drabužius, atsirado ant britiškojo „Vogue“ viršelio ir tapo daugelio dizainerių bei fotografų mūza.


Kate Moss, 1993
Kate Moss, 1993
Vida Press


Praėjus 28 metams nuo karjeros pradžios, Kate vis dar intensyviai dirba: demonstruoja drabužius, pati juos kuria, filmuojasi reklamose, fotografuojasi. Prieš porą metų jos su Cara Delevingne (23) pristatė mados namų BURBERRY kvepalus ir tikrai neketina sustoti. Sakoma, kad modelių pasaulyje vyrauja tam tikri amžiaus limitai, akivaizdu, Kate Moss (47 metai) jie negalioja.


Modelis per savo gyvenimą puikavosi ant 300 žurnalų viršelių, dalyvavo galybėje fotosesijų, dirbo su GUCCI, CHANEL, RIMMEL, DOLCE & GABBANA ir yra autoritetas daugeliui šiuolaikinių modelių. Kai kurie juokauja, jog Kate yra itin lieknos ir smulkios figūros manekenių krikštamotė, ta, kuri viską pradėjo.


Kate Moss dešinėje ir jos tuometinis mylimasis Jognny Depp'as
Kate Moss dešinėje ir jos tuometinis mylimasis Jognny Depp'as
Vida Press


Modelio sėkmės žvaigždei neleido nusileisti nei ypač skaudžios skyrybos su mylimuoju Johnny Depp'u, nei narkotikų skandalas, nei šmeižtas dėl anoreksijos. Gandus ir skaudžius potyrius modelis išgyveno iškelta galva ir šiandien, būdama 47-ierių metų vis dar stebina savo darbais, o jos turtas įvertintas net 75 mln. dolerių.


Kate Moss šiandien
Kate Moss šiandien
Vida Press


NAOMI CAMPBELL


Naomi Campbell karjerą pradėjo penkiolikos metų. Mergina buvo pirmoji juodaodė papuošusi „Time“, prancūziškojo ir britiškojo „Vogue“ viršelius. Iki Naomi, jokia kita tamsiaodė nesipuikavo ant šių žurnalų viršelių, tačiau tai buvo tik pradžia. Mergina per 28-erius savo karjeros metus puošė visus garsiausius pasaulio žurnalus, taip pat dirbo, turbūt, su visais geriausiais prekiniais ženklais bei dizaineriais. Tik pasakyk dizainerio vardą ir tikėtina, jog Naomi atsakys, kad dirbo su juo. Manoma, kad į junginį „supermodelis“, super įrašė būtent Naomi.


Naomi Campbell ir sužadėtinis, U2 bosistas Adam Claytan, 1993
Naomi Campbell ir sužadėtinis, U2 bosistas Adam Claytan, 1993
Vida Press


Per ilgą savo karjerą, modelis spėjo nuveikti daug ką, ji ne tik dirbo modelio darbą, bet ir parašė knygą bei bandė dainuoti. Kritikai šiuos jos talentus priėmė, kaip ir dera kritikams, o debiutinio albumo „Baby Woman“ niekas nepirko, todėl iš muzikinės Naomi karjeros išėjo tik šnipštas. Tiesa, susižavėjimo ji susilaukė Japonijoje, ten buvo parduota net milijonas albumo kopijų. Na, bet modelis neketino kraustytis į Japoniją ir ten užsiimti muzikine veikla, todėl nutarė ieškoti kitų sričių, kur galėtų pasireikšti ir, žinoma, rado. Sukūrė išskirtino aromato vardinius kvepalus ir toliau dirbo modeliu.


Naomi Cambell, 2013
Naomi Cambell, 2013
Vida Press


Šiandien Naomi jau 50 metų, tačiau ji vis dar dirba. Nors drabužius demonstruoja vis rečiau, tai jai visiškai netrukdo būti atpažįstama kaip geriausia iš geriausių. Neseniai modelis pristatė vardinę apatinių drabužių liniją, kurią pavadino „Aš esu Naomi Campbell“ („I Am Naomi Campbell“) ir lig šiol užsiima labdaringa veikla.


Sklando gandai, jog manekenė yra labai sunkaus charakterio moteris, su kuria sunku dirbti. Dėl karšto būdo Naomi teko susidurti ir su policininkais. Ji metė mobilųjį telefoną į savo tarnaitę, nes nerado džinsų, taip pat buvo užpuolusi du policininkus, o vieną kartą jos asistentė pasiskundė, kad modelis grasino ją išmesti iš važiuojančio automobilio. Oho, Naomi, nejaugi vienai gražiausių pasaulio moterų dera taip elgtis?


Naomi Cambell ir Kate Moss
Naomi Cambell ir Kate Moss
Vida Press


Nors ir greitai užsiplieskianti, Naomi vis tik padarė nemažai gero. Kaip jau buvo minėta, manekenė yra atsakinga už labdaringą veiklą Pietų Afrikoje. 1993 metais, kartu su Pietų Afrikos prezidentu Nelsonu Mandela ji pradėjo savo veiklą, o po kelerių metų už gerumą ir aktyvumą jis ją pavadino „Garbės anūke“.


CLAUDIA SCHIFFER


Kitas super modelis, karjeros aukštumų siekęs panašiu metu kaip Kate bei Naomi, buvo vokietė Claudia Schiffer. Jai dabar 50 metų. Per savo karjerą moteris puikavosi ant daugiau nei 500 viršelių, tarp kurių buvo ir patys geriausieji - „Vogue“ ir „Rolling Stone“.


Claudia Schiffer ir dainininkas Elton John, 1993
Claudia Schiffer ir dainininkas Elton John, 1993
Vida Press


Paauglystėje mergina buvo kukli, drovi ir tarp bendraamžių jautėsi keistai. Už daugelį mergaičių ji buvo aukštesnė ir kaulėtesnė. „Mokykloje aš niekada nebuvau žvaigždė. Buvo kelios merginos, kurias aplinkiniai laikė gražiomis, o aš? Aš buvau kitokia.“ – taip apie savo paauglystę kartą kalbėjo Claudia. Tačiau „kitokia“ ne visada yra blogai, tik tada Claudia to dar nežinojo.


Claudia Schiffer, 1993
Claudia Schiffer, 1993
Vida Press

Na, bet kiekvienai Pelenei ateina laikas apsiauti kurpaites ir tapti princese. Claudiai tas laikas taip pat atėjo. Kai modelių agentas įkalbino septyniolimetę nuvykti į Paryžių ir išbandyti modelio duoną, gyvenimas apsisuko šimtu aštuoniasdešimt laipsnių. Ji praktiškai iškart tapo CHANEL veidu, pradėjo dirbti su GUESS JEANS kolekcija ir tapo nepakeičiamu ir geidžiamu super modeliu. Vienu metu Schiffer buvo tapusi geriausiai apmokamu modeliu iš visų.

Dizaineris Karl'as Lagerfeld'as kartą pasakė, jog nepaisant angeliškos Claudios išvaizdos, ji - labai rimta, sklandžiai veikianti vokiška verslo mašina. Tikslingas judėjimas svajonių link turbūt ir buvo modelio sėkmės paslaptis. Jos pavardė labai greitai atsirado šalia kitų geriausių pasaulio modelių – Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, Christy Turlington ir kitų.

Claudia Schiffer šiandien
Claudia Schiffer šiandien
Vida Press

Claudia kaip ir kitos manekenės išbandė save daugybėje sričių: ji vedė laidas, filmavosi filmuose ir darė viską, kas jai patinka, nes super modeliai tai gali. Beje, ar žinojai, kad garsios Lietuvos režisierės Dalios Ibelhauptaitės šeima bičiuliaujasi...o taip, tu pataikei su Claudios šeimyna. Jie kartu švenčia Helovyną ir kartais leidžia laisvalaikį. Ech, tas mažas pasaulis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis