Jaunoji atlikėja Ema Vaitekūnaitė: „Matau save ne tik Lietuvos, bet ir užsienio scenose“

Sėkmingą muzikinę karjerą pradėjusi jaunosios kartos žvaigždė Ema Vaitekūnaitė (15 m.) labai atvirai sako nesutinkanti su vyresnių žmonių nuomonėmis, jog šiuolaikinis jaunimas nemato nieko kita, išskyrus savo telefono ekraną ir numoja ranka į ateitį bei asmeninį tobulėjimą. Jaunoji Lietuvos atlikėja jau spėjo išleisti pirmąją savo autorinę dainą, kurią grojo ne viena mūsų šalies radijo stotis.

Emai puikiai sekasi įsilieti į muzikos pasaulį, ji koncertuoja didžiosiose Lietuvos arenose ir bendradarbiauja su žinomais muzikinės industrijos atstovais. Mergina sutiko duoti interviu PANELEI ir papasakojo, kas paskatino pasirinkti dainavimo, kelią, kokie yra jos tolimesni jos tikslai ir kokios turėtų būti jauno žmogaus vertybės.


Meno formų yra įvairių. Kodėl pasirinkai būtent dainavimą?


Didžiausią postūmį muzikinės karjeros link atliko tėvai, kurie nuo mažų dienų ragino tobulinti save muzikinėje srityje. Augant aš supratau, kad tai yra mano kelias. Nenorėjau paleisti dainavimo iš savo gyvenimo, nes pajutau, jog man ne tik sekasi dainuoti, bet tuo pačiu yra labai didelis noras tą daryti.



2013 metais išleidai pirmą autorinį kūrinį ,,Two sides of life“. Kaip gimė idėja parašyti dainą?


Iš tikrųjų ta daina nebuvo kurta sąmoningai, dainos kūrimas buvo viena iš užduočių stovykloje, kurioje dalyvavau. Vis dėlto mano sukurta daina sulaukė nemažai dėmesio iš stovyklos vadovų, o vėliau ir iš mano šeimos. Tuomet atsirado žmonių, kurie norėjo išgarsinti mano sukurtą dainą. Prie dainos išgarsinimo prisidėjo daugybė žmonių.




Kaip jauteisi, kai tavo dainą galėjo išgirsti klausytojai?


Stengiausi niekam nesakyti, jog išleidau savo pačios parašytą dainą, norėjau tą džiaugsmą pasilikti sau. Ir, žinoma, labai norėjau, kad žmonės, kurie domisi mano muzika, patys sužinotų apie mano dainą. Vėliau sulaukiau didelio palaikymo iš draugų ir artimųjų, o klausyti savo dainą grojant per radiją, buvo kažkas nepaprasto.



Kas tau padeda nepasiduoti konkurencijai muzikos pasaulyje?


Aš nelyginu savęs su kitais, visuomet stengiuosi išsiskirti tuo, ko kiti stokoja, pavyzdžiui, dainuoti taip, kaip kiti nedainuoja. Vienas pagrindinių dalykų, kaip galima nekonkuruoti su kitais dainuojant, tai atrasti savo auditoriją, kuriai patiktų būtent tavo muzika. Svarbiausia atrasti išskirtinumą, unikalumą.



Kokiose scenose save matai po 10-ies metų?


Matau, žinoma, didžiausiose scenose, nors esu jau dainavusi Šaulių arenoje ir kitose didesnėse scenose. Siekiai po dešimtmečio yra dideli, nes įsivaizduoju save ne tik Lietuvos, bet ir užsienio scenose.


Koks, tavo manymu, yra sėkmingas ateities žmogus?


Mano nuomone, kiekvienas sėkmę suvokiame skirtingai, tačiau bet kokiu atveju, sėkmingas žmogus yra tas, kuriuo kiti norėtų būti. Sėkmingas žmogus – tai autoritetas kitiems. Man asmeniškai, sėkmingas žmogus yra tas, kuris pasiekia savo tikslų, o jų siekdamas remiasi savo patirtimi.



Kokias amžinąsias vertybes išskirtum žmoguje?


Aš išskirčiau šeimą kaip vieną svarbiausių vertybių, nes būtent šie žmonės bus su tavimi ir visada palaikys. Taip pat prie amžinųjų vertybių paminėčiau pasitikėjimą savimi, ryžtą būti savimi ir nuoširdumą. Manau, šios keturios vertybės yra pagrindinės ir amžinos kiekviename žmoguje.


Kas tavo gyvenime užima autoriteto, įkvėpėjo poziciją?


Manau, kad mano sesuo. Ji yra tas žmogus, kuris morališkai mane labai palaiko. Mano siekis yra yra turėti visas tas vertybes, kurias ji talpina savyje, nes mano sesers moralinių vertybių sistema yra labai stipri.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis